Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να μην διεξαχθούν exit polls την ερχόμενη Κυριακή, προτείνει ο Ιω. Μιχελάκης
  • [02] Για «εξαπάτηση» του λαού, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
  • [03] Σε βόμβα οφείλεται, πιθανότατα, η έκρηξη στο εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία
  • [04] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί τρεις τράπεζες για χειραγώγηση δεικτών αναφοράς του ευρώ
  • [05] Ο Πούτιν κέρδισε την υποστήριξη του Πεκίνου στο θέμα της Ουκρανίας, αλλά δεν έχει ακόμη σφραγίσει τη συμφωνία για το φυσικό αέριο

  • [01] Να μην διεξαχθούν exit polls την ερχόμενη Κυριακή, προτείνει ο Ιω. Μιχελάκης

    Να μην διεξαχθούν την Κυριακή exit polls, μέχρι να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν την αστοχία των αποτελεσμάτων κατά τον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, προτείνει ο υπ. Εσωτερικών Ιω. Μιχελάκης από την προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Επιπλέον, στον λογαριασμό του στο twitter επικρίνει τις εταιρείες διότι «το αποτέλεσμά τους (σ.σ. των exit polls) διέρρευσε, όταν οι κάλπες ήταν ακόμη ανοιχτές». Και προσθέτει σχετικά με την επιστολή που έστειλε χθες στον ΣΕΔΕΑ πως «έχω δηλώσει ότι η έρευνα πρέπει να γίνει και για τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις».

    Χθες ο υπ. Εσωτερικών απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) Χριστίνα Καράμπελα, στην οποία αναφέρει ότι θεωρεί «αναγκαίο να εξετασθεί άμεσα το ζήτημα» από «τα αρμόδια και ελεγκτικά όργανα» της μεγάλης απόκλισης του εκλογικού αποτελέσματος από το αποτέλεσμα των exit polls.

    [02] Για «εξαπάτηση» του λαού, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

    Για «εξαπάτηση» του ελληνικού λαού κατηγόρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την παρουσίαση του νέου αναπτυξιακού προτύπου για την Ελλάδα.

    «Όποιος την πρώτη φορά πιστεύει σε ένα ψέμα, την ευθύνη την έχει αυτός που λέει το ψέμα. Όταν κάποιος πιστεύει δεύτερη φορά τον ίδιο άνθρωπο που λέει το ψέμα, τότε φταίει ο ίδιος», δήλωσε στη Φλώρινα ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Σήμερα ο πρωθυπουργός έχει το θράσος να εξαγγείλει 550.000 θέσεις εργασίας σε έναν λαό που τον εξαπάτησε με δύο «Ζάππεια» και με 18 προεκλογικές θέσεις από τις οποίες δεν τήρησε καμία. Το μόνο που ισχύει για τον κ. Σαμαρά και τη συγκυβέρνηση, είναι τα έγγραφα που έχει υπογράψει με τον κ. Βενιζέλο και την τρόικα, για την παράδοση της χώρας και την εξαθλίωση των Ελλήνων. Θα τους ανατρέψουμε».

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων περιόδευσε στην Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και στη Φλώρινα, όπου επισκέφθηκε μονάδα της ΔΕΗ, ενώ στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα.

    [03] Σε βόμβα οφείλεται, πιθανότατα, η έκρηξη στο εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία

    Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της ισχυρής έκρηξης, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, στο εστιατόριο «La Scala» στη Νέα Ερυθραία.

    Σήμερα το πρωί και ενώ έκανε αυτοψία ειδικός πραγματογνώμων (τον οποίο είχε ζητήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία επειδή από την έρευνα του ανακριτικού τμήματος δεν είχε βρεθεί η αιτία της έκρηξης), καθώς απομακρύνονταν τα μπάζα από το κατεστραμμένο κατάστημα, εντοπίστηκε ένας κρατήρας, που παραπέμπει σε εκρηκτικό μηχανισμό. Ο κρατήρας, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είναι στον προθάλαμο του καταστήματος. Σημειώνεται ότι από την έκρηξη ισοπεδώθηκε στην κυριολεξία το εστιατόριο και μία αποθήκη.

    Μετά την εξέλιξη αυτήν, η υπόθεση ανατέθηκε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, αλλά ερευνώνται όλες οι πιθανότητες, επειδή στον 1ο όροφο του κτιρίου διαμένει συγγενικό πρόσωπο του προφυλακισθέντος για το σκάνδαλο των εξοπλισμών, πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών επί Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκου, το σπίτι του οποίου, στην Κηφισιά, είχε γίνει στόχος βομβιστικής ενέργειας στις 17 Απριλίου 2014.

    [04] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί τρεις τράπεζες για χειραγώγηση δεικτών αναφοράς του ευρώ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπήαπηύθυνε κατηγορίες κατά τριών τραπεζών - της HSBC, της Credit Agricoleκαι της JPMorgan - για χειραγώγηση των βασικών χρηματοπιστωτικών δεικτών αναφοράς που συνδέονται με το ευρώ, ανοίγοντας το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων.

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λόγους ανησυχίας ότι οι τρεις τράπεζες μπορεί να έχουν λάβει μέρος σε σχέδιο συνεννόησης με στόχο τη διαστρέβλωση της φυσιολογικής πορείας καθορισμού των τιμών για τα παράγωγα που βασίζονται σε επιτόκια του ευρώ», ανακοίνωσε η Αρχή της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό. Οι τρεις τράπεζες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως 10% του συνολικού τους τζίρου, εάν κριθεί ότι παραβίασαν τους κανόνες της ΕΕ για τον ανταγωνισμό.

    Τον περασμένο Δεκέμβριο επιβλήθηκε ένα πρόστιμο - ρεκόρ, συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ, σε έξι τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Deutsche Bank, η Royal Bank of Scotland και η Citigroup για αντίστοιχα αδικήματα.

    [05] Ο Πούτιν κέρδισε την υποστήριξη του Πεκίνου στο θέμα της Ουκρανίας, αλλά δεν έχει ακόμη σφραγίσει τη συμφωνία για το φυσικό αέριο

    Η Κίνα και η Ρωσία απέτυχαν να υπογράψουν σήμερα μια συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου αξίας 400 δισεκ. δολαρίων, παρά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο επείγεται ολοένα και περισσότερο να σφραγίσει τη συμφωνία αυτή καθώς αντιμετωπίζει οικονομική και πολιτική απομόνωση στη Δύση σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία.

    Οι διαπραγματευτές των δύο χωρών δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές στην τιμή, δήλωσε στη Σανγκάη εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πράγμα που σημαίνει πως το συμβόλαιο δεν υπογράφηκε σήμερα όπως προέβλεπαν πολλοί στη βιομηχανία. Ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν πριν ο Πούτιν αναχωρήσει αύριο, Τετάρτη, από την Κίνα ή το πιθανότερο, εγκαίρως ώστε η εν λόγω συμφωνία να έχει συναφθεί πριν από ένα οικονομικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα στη ρωσική Αγία Πετρούπολη.

    Παρά τη μέχρι στιγμής απογοήτευση για την ενεργειακή συμφωνία, η οποία θεωρείται ζωτικής σημασίας για τα μακροπρόθεσμα οικονομικά συμφέροντα και των δύο χωρών, ο Πούτιν δέχθηκε τη στήριξη του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στο θέμα της κρίσης στην Ουκρανία. Σε δήλωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, η Ρωσία και η Κίνα ζητούν να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ουκρανία και «να επιλυθούν τα υφιστάμενα προβλήματα με ειρηνικό, πολιτικό τρόπο». Οι χώρες αναφέρθηκαν επίσης στην κρίση ως «εσωτερική».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 May 2014 - 14:30:23 UTC