Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησαν οι προσλήψεις 10.000 ανέργων
  • [02] «Οικογένειά μου είναι όλα τα βουνά του κόσμου»
  • [03] Deutsche Bank: Σημαντική πρόοδο έχει σημειώσει η Ελλάδα
  • [04] Β. Σόιμπλε: Πιστώσεις 100 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις στην Ελλάδα
  • [05] Άνοδος 4,95% στο χρηματιστήριο
  • [06] Ανάπτυξη 0,5% το 2014, προβλέπει το ΚΕΠΕ
  • [07] Τουλάχιστον έξι νεκροί από τη σύγκρουση δυο τρένων κοντά στη Μόσχα

  • [01] Ξεκίνησαν οι προσλήψεις 10.000 ανέργων

    Ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες οι προσλήψεις των 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 έως 66 ετών, από επιχειρήσεις που επιδοτούνται για την πρόσληψή τους από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).Πρόκειται για θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης με πλήρη μισθό και ασφάλιση.

    Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανομένων διαρκεί ένα χρόνο και ανέρχεται στα 450 ευρώ το μήνα για κάθε εργαζόμενο, το δε υπόλοιπο του ποσού καλύπτεται από την επιχείρηση.

    Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο. Σήμερα οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και ήδη οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα, καλούν τους ενδιαφερόμενους και προχωρούν στη «σύζευξη», όσων έχουν επιλεγεί με τις επιχειρήσεις που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την πρόσληψη τους.

    Στη φάση των πληρωμών βρίσκεται και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για 2.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 35 ετών, που επιδοτεί την επιχειρηματικότητα με έμφαση στην καινοτομία.

    [02] «Οικογένειά μου είναι όλα τα βουνά του κόσμου»

    Γεννήθηκε στην Ινδία, πριν από μισό αιώνα, σε ένα μικρό χωριό, όπου οι στέγες των σπιτιών έμοιαζαν ν' ακουμπούν τους πρόποδες των βουνών. Οι χρυσές ακτίνες του ήλιου, που "έλουζαν" τις λευκές πλαγιές των Ιμαλαΐων, αιχμαλώτισαν για πάντα το βλέμμα και την ψυχή του στην πρώτη του ανάβαση, σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, παιδί ακόμη, σε μια άλλη ανάβαση, ένιωσε τον ήχο από τον σπασμένο πάγο κάτω από το πόδι του να διαπερνά το σώμα και να πλημμυρίζει τον εγκέφαλό του. Ήταν τότε που, όπως λέει, ήξερε πως είχε γεννηθεί για να ανεβαίνει στις κορυφές των βουνών ανά τον πλανήτη.

    Στα 50 του χρόνια, ο Satyabrata Dam, με όψη νεανική που δεν μαρτυρά πως "κουβαλά" στην πλάτη του πενήντα χρόνια ζωής και 350 κορυφές των μεγαλύτερων οροσειρών του πλανήτη -όσες κατέκτησε στη μακρόχρονη πορεία του ως ορειβάτης/αναρριχητής- έχει να επιδείξει μια εντυπωσιακή καριέρα: είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει επιτύχει να ηγηθεί αποστολών τόσο στο Όρος Έβερεστ όσο και στον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο κι έχει κατακτήσει τις υψηλότερες κορυφές των επτά ηπείρων!

    Στις 10 Μαΐου, o Satyabrata Dam "σκαρφάλωσε" στη σκηνή του φετινού TEDxThessaloniki, που έφερε στο Βασιλικό Θέατρο ανθρώπους με "ιδέες που αξίζει να διαδοθούν" και συνεπήρε το κοινό με τις αφηγήσεις, τον ενθουσιασμό και το πλατύ του χαμόγελο.

    "Ο βασικός λόγος που δεν είμαστε πραγματικά ελεύθεροι είναι το αίσθημα σύνδεσης και κατοχής που έχουμε όλοι μέσα μας. Η σύνδεση με ένα μέρος, κάποιο αντικείμενο ή ένα πρόσωπο. Εγώ, προσωπικά, δεν έχω σπίτι, δεν έχω αυτοκίνητο, έχω ελάχιστα χρήματα στην τράπεζα, δεν έχω οικογένεια. Κι, όμως, έχω τόσα σπίτια και οικογένειες ανά τον κόσμο κι έτσι η ζωή μου είναι γεμάτη" σημειώνει και σηκώνοντας το βλέμμα προς τα πάνω, σαν να αναζητά κάποια κορυφή, τονίζει: «Οικογένειά μου είναι όλα τα βουνά του πλανήτη»

    [03] Deutsche Bank: Σημαντική πρόοδο έχει σημειώσει η Ελλάδα

    «Σημαντική πρόοδο» έχει σημειώσει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον εκ των επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Bank, Γιούργκεν Φίτσεν, ο οποίος θεωρεί ορθή την υποστήριξη της Ελλάδας από τους εταίρους της, αλλά και το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι επενδυτές.

    «Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και προσφάτως μάλιστα για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια πήρε ξανά χρήματα από τις κεφαλαιαγορές, για 5%», δηλώνει ο κ. Φίτσεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild και σε σχόλιο των συντακτών, ότι «αυτό συνέβη μόνον επειδή οι φορολογούμενοι στην Γερμανία, την Γαλλία και σε άλλες χώρες αναλαμβάνουν την ευθύνη για την Ελλάδα με δισεκατομμύρια ευρώ» απαντά: «Αυτή η υποστήριξη υπάρχει και την βρίσκω σωστή. Είναι επίσης σωστό οι επενδυτές να είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν τον κίνδυνο έναντι των ανάλογων αποδόσεων».

    [04] Β. Σόιμπλε: Πιστώσεις 100 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις στην Ελλάδα

    Τη διάθεση πιστώσεων, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της KfW, για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, «προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες χρηματοδότησης» ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

    Τον δε σεβασμό του στις προσπάθειες των Ελλήνων, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    «Η Ελλάδα έχει διανύσει έναν δύσκολο δρόμο, ο οποίος απαίτησε πολλά από τους Έλληνες πολίτες. Αυτές οι προσπάθειες αξίζουν μεγάλο σεβασμό. Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες αρχίζουν τώρα να δίνουν καρπούς» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε:

    «Τώρα θα πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες ανάπτυξης. Ειδικά οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να μπορούν να χρηματοδοτούνται καλύτερα. Για αυτό κάνω ό,τι μπορώ».

    [05] Άνοδος 4,95% στο χρηματιστήριο

    Εκρηκτική ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει μεγάλες απώλειες 9,47%, με την αγορά να πραγματοποιεί ένα ράλι «ανακούφισης» και προσεγγίζει τις 1.120 μονάδες.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.119,30 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 4,95%.

    [06] Ανάπτυξη 0,5% το 2014, προβλέπει το ΚΕΠΕ

    Στο 0,5% εκτιμά το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) ότι θα διαμορφωθεί το 2014, ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του υποδείγματος παραγόντων του ΚΕΠΕ για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του ΑΕΠ, ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ για το έτος 2014 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 0,5%.

    Η εκτίμηση αυτή, αναφέρει το ΚΕΠΕ, καταδεικνύει ότι το 2014 θα αποτελέσει έτος μετάβασης από την μακροχρόνια ύφεση, η οποία είχε ξεκινήσει το 2008, σε καθεστώς ανάπτυξης. Η εκτιμώμενη έναρξη περιόδου ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία εντός του 2014 αντανακλά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί αναφορικά με την εξισορρόπηση των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών, την εξομάλυνση των συνθηκών στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, την προώθηση σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, που είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση του εγχώριου οικονομικού κλίματος και την ενδυνάμωση της αξιοπιστίας της χώρας.

    [07] Τουλάχιστον έξι νεκροί από τη σύγκρουση δυο τρένων κοντά στη Μόσχα

    Σε τουλάχιστον έξι ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση μιας εμπορευματικής και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας κοντά στη Μόσχα σήμερα, όμως Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς αρκετά βαγόνια έχουν εκτροχιαστεί, ενώ σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν 45 τραυματίες εκ των οποίων τουλάχιστον οι 15 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Όλα τα παράθυρα, καθώς και τα περισσότερα κομμάτια από ενός εκ των βαγονιών του επιβατηγού τρένου έχουν διαλυθεί, ανέφερε εικονολήπτης του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος.

    Το φορτηγό τρένο εκτελούσε δρομολόγιο από τη Μόσχα στο Κισινάου, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, και συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε κοντέινερ με ανταλλακτικά γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας γύρω στις 12:30 το μεσημέρι τοπική ώρα (11:30 ώρα Ελλάδας), κοντά στην πόλη Νλάρο Φομίνσκ, 55 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας. Η αιτία του δυστυχήματος δεν έχει γίνει γνωστή και οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να εξακριβώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση των δυο τρένων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 May 2014 - 16:30:28 UTC