Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Ψηφίζουμε και δυναμώνουμε το ΚΚΕ
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Στόχος να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη
  • [03] Αναστολή απέλασης για τους ναυαγούς της Σάμου
  • [04] Απατηλά μηνύματα για δήθεν εργασία με υψηλούς μισθούς
  • [05] Αλλαγές σε ΚΟΚ και άδειες οδήγησης
  • [06] Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ουκρανικό φυλάκιο στη μεθόριο με τη Ρωσία
  • [07] «Η Ουκρανία θα πρέπει να προπληρώνει για το ρωσικό φυσικό αέριο»

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Ψηφίζουμε και δυναμώνουμε το ΚΚΕ

    Κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης του ΚΚΕ μπροστά στην εκλογική μάχη, απηύθυνε απόψε από την Πάτρα, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τα διάρκεια της ομιλίας του σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας «το κάλεσμά μας είναι ψηφίζουμε και δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, και ταυτόχρονα λέμε όχι στα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων».

    Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι «βρισκόμαστε λίγες μόλις μέρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, για τις ευρωεκλογές. και το ουσιαστικό, το πραγματικό ερώτημα που μπαίνει μπροστά στον κάθε εργάτη, μπροστά στον άνεργο, τον αυτοαπασχολούμενο, το φτωχό αγρότη, είναι: Υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων ή χειραφέτηση του λαού, άνοιγμα του δρόμου για έξοδο από τη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων, και τις κάθε είδους αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όποιο πρόσημο κι αν έχουν αυτές. Υποταγή και εγκλωβισμό του λαού και της νεολαίας σε τελευταία ανάλυση επιδιώκουν και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους υπόλοιπους συνεπιβάτες στον αντιλαϊκό μονόδρομο της ΕΕ, των μονοπωλίων».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Στόχος να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, η σημερινή Ευρώπη είναι αποκρουστική και επικίνδυνη και αυτή η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, ήταν η κεντρική θέση που ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στο θέατρο «Ακροπόλ», σε εκδήλωση υποστήριξης της υποψηφιότητάς του για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε και τον πολιτικό στόχο του κόμματός του και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις ευρωεκλογές που είναι να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη στην Ελλάδα και η Αριστερά ισχυρή δύναμη στην Ευρώπη

    Πυρήνας της ομιλίας του κ. Τσίπρα ήταν οι θέσεις του κόμματός του και του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την ΕΕ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες της ΕΕ για την κρίση στην Ελλάδα, ενώ παρουσίασε και τις προγραμματικές του θέσεις ως υποψήφιος πρόεδρος της Επιτροπής.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «δεν είμαστε λοιπόν εμείς ευρωσκεπτικιστές, εμείς είμαστε αρνητές της δικής τους Ευρώπης, της Ευρώπης των τραπεζών και των πολυεθνικών. Της Ευρώπης της λιτότητας και του αυταρχισμού. Γιατί αυτή η Ευρώπη είναι και αποκρουστική και επικίνδυνη».

    [03] Αναστολή απέλασης για τους ναυαγούς της Σάμου

    Απόφαση για αναστολή απέλασης των μεταναστών που σώθηκαν από το ναυάγιο στη Σάμο, ελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ, με πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια.

    Συγκεκριμένα, μετά από παρέμβαση του κ. Δένδια, δόθηκε εντολή από τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, να χορηγηθεί, για ανθρωπιστικούς λόγους, εξάμηνη αναστολή απέλασης με προοπτική ανανέωσης, στους 34 διασωθέντες του ναυαγίου, που έγινε στις 5 Μαΐου 2014 βόρεια της Σάμου.

    [04] Απατηλά μηνύματα για δήθεν εργασία με υψηλούς μισθούς

    Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου, για απάτη με δόλωμα την προσφορά εργασίας σε ενδιαφερόμενους, εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και ταυτόχρονα παρέχει μια σειρά συμβουλές προς τους πολίτες, ώστε να μην πέσουν θύματα των απατεώνων.

    Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινείται μέσω διαδικτύου, ένα απατηλό και παραπλανητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), με το οποίο προσφέρονται δήθεν ευκαιρίες απασχόλησης και θέσεις εργασίας (σε διευθυντικά πόστα), ακόμη και στη χώρα μας, με υψηλές αποδοχές.

    Τα μηνύματα έχουν σκοπό να πείσουν όσους αναζητούν εργασία, να αποστείλουν:

    -είτε τα προσωπικά τους στοιχεία και δεδομένα (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου - Α.Φ.Μ. κ.λπ.)

    -είτε προσωπικά τους οικονομικά δεδομένα (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ numbers), αριθμούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ κ.λπ.)

    -είτε να ζητηθεί να προκαταβάλουν ένα ποσό προκειμένου να καταλάβουν τη δήθεν προσφερόμενη θέση εργασίας. Μάλιστα, στην τελευταία περίπτωση ζητούν τα χρηματικά ποσά να αποστέλλονται μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

    [05] Αλλαγές σε ΚΟΚ και άδειες οδήγησης

    Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) αλλά και στον τρόπο χορήγησης των διπλωμάτων και στον τρόπο επιλογής των εξεταστών προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με βασικό θέμα την οδική ασφάλεια.

    Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνονται στο στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

    Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον ΚΟΚ, αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση η πρόταση του υπουργείου τους επόμενους τρεις μήνες. Μάλιστα η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών έχει επεξεργαστεί 40 άρθρα του ΚΟΚ στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της αναθεώρησής του. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει μείωση στα πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων, τα οποία όμως δε θεωρούνται ότι σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση ατυχημάτων.

    Ως προς τις εξετάσεις, αλλαγές θα υπάρξουν στην επιλογή των εξεταστών ώστε να είναι πιστοποιημένοι και η διαδικασία απολύτως διαφανής.

    [06] Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ουκρανικό φυλάκιο στη μεθόριο με τη Ρωσία

    Περίπου 40 ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν σήμερα σε ένα ουκρανικό συνοριακό φυλάκιο στη μεθόριο με τη Ρωσία και προσπάθησαν να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους, όμως απωθήθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις, ανακοίνωσε η υπηρεσία φύλαξης των συνόρων από το Κίεβο.

    Η υπηρεσία ανέφερε ότι δύο φορτηγάκια έφτασαν στα σύνορα με τη Ρωσία στο μεθοριακό πέρασμα της ανατολικής επαρχίας Λουγκάνσκ. Οι άνδρες που επέβαιναν σε αυτά βγήκαν από τα οχήματα, περικύκλωσαν το φυλάκιο και αφού έστρεψαν τα τουφέκια τους εναντίον των φρουρών τούς ζήτησαν να παραδώσουν τα όπλα τους.

    Οι συνοριοφύλακες αρνήθηκαν και άνοιξαν πυρ, ενώ οι ένοπλοι απάντησαν ρίχνοντας βόμβες μολότοφ. Η επίθεση τερματίστηκε με την αποχώρηση των ενόπλων.

    Η υπηρεσία φύλαξης συνόρων επεσήμανε ότι λαμβάνονται μέτρα για την ενίσχυση του φυλακίου.

    Στο μεταξύ, ο μεταβατικός πρόεδρος και ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας πρότειναν σήμερα τη δημιουργία μιας «Στρογγυλής Τράπεζας» με στόχο την επίλυση της κρίσης, στην οποία θα συμμετάσχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι ομάδες των πολιτών από όλες της περιοχές της χώρας, ενώ κάλεσαν επίσης και διεθνείς μεσολαβητές για να βοηθήσουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ρωσικών πυραύλων παρακολούθησε ο Β. Πούτιν

    Ρωσία: Κυρώσεις σε ΗΠΑ και Καναδά

    «Δεν προβλέπεται συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν στις εκδηλώσεις για την Απόβαση της Νορμανδίας»

    [07] «Η Ουκρανία θα πρέπει να προπληρώνει για το ρωσικό φυσικό αέριο»

    Η Ουκρανία θα πρέπει από τον Ιούνιο και μετά να πληρώνει εκ των προτέρων για το φυσικό αέριο που αγοράζει από τη Ρωσία, εξαιτίας του χρέους δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει συσσωρεύσει το Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

    «Η Ρωσία βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης στο καθεστώς προπληρωμής για το αέριο που παραδίδει στην Ουκρανία», αναφέρει ο Νόβακ σε ανακοίνωσή του.

    Οι αρχές του Κιέβου είχαν περιθώριο μέχρι σήμερα για να διευθετήσουν το χρέος τους προς της Ρωσία για το φυσικό αέριο, το οποίο ανέρχεται σε περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Εξάλλου η Μόσχα δεν έχει λάβει καμία πληρωμή από τον Μάρτιο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 May 2014 - 20:30:26 UTC