Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Φίλε: Εάν θέλει μια χώρα να ενταχθεί στην ΕΕ θα πρέπει να είναι αξιόπιστη
  • [02] Σημαντική υπερκάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας
  • [03] Πρώτο κρούσμα του κοροναϊού MERS στον Λίβανο
  • [04] «Δεν προβλέπεται συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν στις εκδηλώσεις για την Απόβαση της Νορμανδίας»
  • [05] Ρωσία: Κυρώσεις σε ΗΠΑ και Καναδά
  • [06] Δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ρωσικών πυραύλων παρακολούθησε ο Β. Πούτιν

  • [01] Στ. Φίλε: Εάν θέλει μια χώρα να ενταχθεί στην ΕΕ θα πρέπει να είναι αξιόπιστη

    Εάν θέλει μια χώρα να ενταχθεί στην ΕΕ και να λάβει μέρος στην ενταξιακή διαδικασία θα πρέπει να είναι αξιόπιστη και να αποδίδει αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των προϋποθέσεων που θα της επιτρέψει κάτι τέτοιο, τονίζει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φίλε.

    Μιλώντας στο περιθώριο της Άτυπης Υπουργικής Διάσκεψης ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, που διεξήχθη, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Φίλε επεσήμανε δύο στοιχεία που καθιστούν διαφορετική, όπως είπε, τη συνάντηση αυτή σε σχέση με άλλες, στο παρελθόν: αφενός μεν ο συνδυασμός του πολιτικού ?κομματιού? για την ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με την πρακτική συζήτηση για τη διασυνδεσιμότητα στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, αφετέρου δε η πραγματοποίησή της ?σε μια περίοδο μεγάλης ανησυχίας για την Ουκρανία?.

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε ακόμη πως δεν ανησυχεί για τις πολιτικές εξελίξεις στο Κόσοβο που φέρνουν τη χώρα σε πρόωρες κάλπες, εκτιμώντας πως δεν πρόκειται να επηρεαστούν ούτε οι σχέσεις Βελιγραδίου-Πρίστινας, αλλά ούτε και η Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Κοσόβου.

    Για τη δε εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μια εξέλιξη που θα της επιτρέψει να βρεθεί εγγύτερα στην ?ευρωπαϊκή οικογένεια?, τόνισε ότι η ΕΕ είναι προσηλωμένη στη Βοσνία αλλά θα πρέπει και οι πολιτικοί της βαλκανικής αυτής χώρας να είναι προσηλωμένοι στους πολίτες της.

    Ο κ. Φίλε διέψευσε ακόμη κατηγορηματικά τις φήμες που τον ήθελαν να ενδιαφέρεται να διαδεχθεί την Κάθριν Άστον στη θέση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

    [02] Σημαντική υπερκάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διαδικασία του βιβλίου προσφορών της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με τις προσφορές των επενδυτών να υπερκαλύπτουν σύμφωνα με πληροφορίες σημαντικά το ζητούμενο ποσό των 2,5 δισ. ευρώ.

    Η τιμή διάθεσης ανά μετοχή, διαμορφώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στα 2,20 ευρώ. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο. Μετά τις σημερινές εξελίξεις και την άντληση 2,5 δισ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές η Εθνική Τράπεζα γίνεται η τράπεζα με τη δεύτερη μεγαλύτερη ελεύθερη διασπορά, καθώς το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υποχωρεί στο 57%, από 84,376% που ήταν έως σήμερα.

    [03] Πρώτο κρούσμα του κοροναϊού MERS στον Λίβανο

    Ένα πρώτο κρούσμα του κοροναϊού MERS εντοπίστηκε για πρώτη φορά στον Λίβανο, όμως η κατάσταση του ασθενούς βελτιώθηκε και μπόρεσε να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

    «Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι ένας ασθενής διαγνώστηκε ότι είναι φορέας του κοροναϊού MERS όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο», αναφέρει η ανακοίνωση.

    [04] «Δεν προβλέπεται συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν στις εκδηλώσεις για την Απόβαση της Νορμανδίας»

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν προβλέπεται να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν τον επόμενο μήνα, όταν θα βρεθούν και οι δύο στη Νορμανδία για τον εορτασμό της 70ής επετείου από την απόβαση των Συμμάχων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    "Δεν προβλέπεται κάποια συνάντηση μεταξύ του προέδρου Ομπάμα και του προέδρου Πούτιν" διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Κέιτλιν Χέιντεν, αφού προηγουμένως είχε επιβεβαιωθεί από το Κρεμλίνο ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα δώσει το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Γαλλία.

    "Ξέρουμε ότι η Γαλλία προσκάλεσε όλες τις χώρες" που μετείχαν στον πόλεμο για την 70ή επέτειο από την Απόβαση της Νορμανδίας, στις 6 Ιουνίου 1944 και "δεν περιμέναμε ότι η Γαλλία θα απέσυρε την πρόσκλησή της προς τη Ρωσία για αυτό το ιστορικό γεγονός του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου λόγω αυτού που συμβαίνει στην Ουκρανία" πρόσθεσε.

    Μολονότι η Χέιντεν απέκλεισε την πιθανότητα μιας συνάντησης "ενώπιος ενωπίω" μεταξύ των δύο προέδρων, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μιλήσουν μεταξύ τους στο περιθώριο των εκδηλώσεων.

    [05] Ρωσία: Κυρώσεις σε ΗΠΑ και Καναδά

    Η Μόσχα έλαβε μέτρα σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ο Καναδάς σε βάρος της Ρωσίας τον περασμένο μήνα, επεκτείνοντας τον κατάλογο των Αμερικανών και των Καναδών αξιωματούχων που πλήττονται, αλλά δεν θα ονοματίσει εκείνους που αφορούν οι ρωσικές κυρώσεις, ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.

    «Οι κυρώσεις δεν είναι μια μέθοδος που ακολουθούμε σε γενικές γραμμές, αλλά το εχθρικό περιβάλλον μας αναγκάζει να αντιδράσουμε. Οι πιο πρόσφατες κυρώσεις (που επιβλήθηκαν από) την Ουάσιγκτον και την Οτάβα δεν αποτελούν εξαίρεση» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

    «Σε αντίθεση με τους Αμερικανούς και τους Καναδούς δεν το κάνουμε για επίδειξη» συνέχισε ο Λουκάσεβιτς και πρόσθεσε ότι τα πρόσωπα στα οποία απαγορεύθηκε η είσοδος στη Ρωσία θα ενημερωθούν για αυτές «όταν υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν θεώρηση διαβατηρίου».

    [06] Δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ρωσικών πυραύλων παρακολούθησε ο Β. Πούτιν

    Η Ρωσία προχώρησε σήμερα σε πολλές δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών και άλλων πυραύλων κατά τη διάρκεια στρατιωτικών γυμνασίων τα οποία παρακολούθησε και ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας.

    Τα στρατιωτικά γυμνάσια παρακολούθησε από τη Μόσχα ο Πούτιν, αλλά και οι πρόεδροι τεσσάρων χωρών συμμάχων της Ρωσίας: της Λευκορωσίας, της Αρμενίας, του Τατζικιστάν και του Κιργιστάν.

    «Είχατε όλοι την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την υψηλή προετοιμασία και συνοχή των στρατηγικών δυνάμεων επίθεσης και άμυνας της χώρας μας» είπε ο Πούτιν απευθυνόμενος στους ομολόγους του.

    Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου προειδοποίησε ότι τα πυρηνικά στοιχεία της Ρωσίας -από εδάφους, αέρος και θαλάσσης- βρίσκονται σε «συνεχή συναγερμό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 May 2014 - 18:30:28 UTC