Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Οι Έλληνες της μεσαίας τάξης θα τους γονατίσουμε στις εκλογές
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Πολιτικά επικίνδυνος ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Συναντήσεις Ευ. Βενιζέλου με τους ΥΠΕΞ Βουλγαρίας και Ρουμανίας
  • [04] Σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό

  • [01] Π. Καμμένος: Οι Έλληνες της μεσαίας τάξης θα τους γονατίσουμε στις εκλογές

    Μήνυμα προς τους ψηφοφόρους εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών και ταυτόχρονα επίθεση στην κυβέρνηση έκανε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του κόμματος του και τους εκπροσώπους κινήσεων και κινημάτων,που συμπαρατάσσονται με τους ΑΝΕΛ.

    Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων, τους ανέργους τους ανασφάλιστους τα λουκέτα, επανέλαβε προηγούμενες αναφορές του για απόπειρα δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας, λόγω χρεών προς τις τράπεζες και πρόσθεσε :

    «Έχουν γονατίσει τους Έλληνες της μεσαίας τάξης και οι Έλληνες της μεσαίας τάξης θα τους γονατίσουμε σε αυτές τις εκλογές που έρχονται» είπε και πρόσθεσε : «Αυτή η πολιτική είναι αντεθνική και θα την ανατρέψουμε στις 25 Μαΐου».

    «Αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. Σε αυτές τις ευρωεκλογές οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού που θα βρεθούν στο ευρωκοινοβούλιο θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσει η Ευρώπη, στην Ευρώπη που περιγράφουν τα κόμματα της συμπολίτευσης, στην Ευρώπη της ομοσπονδίας, στην Ευρώπη της δήθεν πολιτικής ένωσης, που δεν θα είμαστε ίσοι, που δε θα συναποφασίζουμε, που δε θα υπάρχει βέτο, που δεν αποφασίζουν οι λαοί και οι εκπρόσωποι τους οι εκλεγμένοι, αλλά θα αποφασίζει η επικυρίαρχη γερμανική εξουσία. Αυτή είναι η Ευρώπη που σαφώς πια προτείνουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, δηλαδή, για την Ελλάδα, η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και Η ΔΗΜΑΡ» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Πολιτικά επικίνδυνος ο Αλ. Τσίπρας

    Πολιτικά επικίνδυνο χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ομιλία του στην Καλαμάτα.

    Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «δεν είσαι απλώς ακραία διχαστικός καιροσκόπος» όταν θες να γυρίσεις πίσω τη χώρα σου στο χειρότερο χθες, τη στιγμή που πάει να βγει από την κρίση, όταν δυσαρεστείσαι για την υποδειγματική δίωξη των ναζιστών και όταν απειλείς όποιον δεν συμφωνεί μαζί σου.

    »Είσαι και πολιτικά επικίνδυνος. Και αποπνέεις σήψη και παρακμή?» πρόσθεσε ο Κ. Κεδίκογλου.

    [03] Συναντήσεις Ευ. Βενιζέλου με τους ΥΠΕΞ Βουλγαρίας και Ρουμανίας

    Βήμα προς αποκλιμάκωση χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τη σημερινή δήλωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι κάθε συμβολή και κάθε προσπάθεια αποκλιμάκωσης είναι καλοδεχούμενη γιατί πρέπει να αποφύγουμε τον εμφύλιο.

    Μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βουλγαρίας Κρίστιαν Βίγκενιν και της Ρουμανίας Τίτους Κορλατεάν, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε στην Ουκρανία είναι το προοίμιο ενός πιθανού εμφυλίου πολέμου και είναι απολύτως αναγκαίο να εφαρμοστεί η Συμφωνία της Γενεύης και να επαναληφθεί η Συνάντηση της Γενεύης».

    Και οι τρεις υπουργοί εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: «Είναι απολύτως αναγκαίο να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, να αποφευχθεί ένας εμφύλιος πόλεμος. Αυτό που βλέπουμε, δυστυχώς, είναι το προοίμιο ενός πιθανού εμφυλίου πολέμου. Πρέπει να εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν στη Συνάντηση της Γενεύης. Πρέπει να επαναληφθεί η Συνάντηση αυτή για να επιβεβαιωθεί πολιτικά και να ισχυροποιηθεί η κοινή βούληση, εφόσον υπάρχει. Να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις πολιτικές, κοινωνικές, εθνοτικές δυνάμεις και όλες τις περιοχές και περιφέρειες στην Ουκρανία». Πρόσθεσε πως το θέμα της Ουκρανίας θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. τη Δευτέρα 12 Μαΐου και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

    [04] Σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό

    Σημαντικό προβάδισμα για την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, απέκτησε ο Παναθηναϊκός, μετά το εκτός έδρας νικηφόρο 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Τα γκολ των «πρασίνων», που πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο μίνι πρωτάθλημα που διεξάγεται πέτυχαν οι Κλωναρίδης (29΄), Αμπέντ (57΄) και Λαγός (76΄). Για τους γηπεδούχους είχε μειώσει προσωρινά ο Ουσέρο στο 62΄.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρώτο «τρίποντο» για τον ΠΑΟΚ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 May 2014 - 20:30:26 UTC