Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την άμεση απελευθέρωση του Τζέρι Ανταμς ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με διάβημά του στην αγγλική πρεσβεία
  • [02] Η επόμενη βουλή να έχει 200 βουλευτές προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [03] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού
  • [04] Ο Μπ. Ομπάμα αυτοσαρκάζεται για το ObamaCare στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
  • [05] Ζ.-Κλ. Γιούνκερ: Σημαντική η ψήφος των πολιτών στις ευρωεκλογές για το μέλλον της Ευρώπης

  • [01] Την άμεση απελευθέρωση του Τζέρι Ανταμς ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με διάβημά του στην αγγλική πρεσβεία

    «Πολιτικά εμπρηστική ενέργεια», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την σύλληψη του ηγέτη του Σιν Φέιν Τζέρι Ανταμς σε διάβημα που επέδωσε χθες αντιπροσωπεία του κόμματος στην πρεσβεία της Αγγλίας και Βόρειας Ιρλανδίας, ενώ ζητείται η άμεση απελευθέρωσή του. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής, υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Εξωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών και 'Αμυνας του κόμματος, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Πρέσβη της Βρετανίας 'Αντριου Στόντον και την Σύμβουλο της Πρεσβείας Κάθριν Μπούκερ, στον οποίο επέδωσαν το διάβημα.

    Στο διάβημα αναφέρεται ότι «η σύλληψη και κράτηση του ηγέτη του Σιν Φέιν και πρωτεργάτη της διαδικασίας ειρήνευσης στη Βόρεια Ιρλανδία Τζέρι 'Ανταμς αποτελεί μια πολιτικά εμπρηστική ενέργεια για τη δημοκρατία και την πάντα εύθραυστη ειρήνη και ομαλότητα στην περιοχή». Μια τόσο προκλητική πρωτοβουλία δεν μπορεί παρά να αφορά όλη τη δημοκρατική Ευρώπη. Γιατί ο Τζέρι 'Ανταμς είναι μείζων πολιτική προσωπικότητα της εποχής μας, σημειώνεται στο κείμενο.

    [02] Η επόμενη βουλή να έχει 200 βουλευτές προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Στην επόμενη βουλή ο αριθμός των βουλευτών θα πρέπει να μειωθεί στους 200 από 300 που είναι σήμερα, προτείνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews».

    «Εδώ και χρόνια -τότε που το σύνολο του πολιτικού συστήματος σφύριζε αδιάφορα - έχω καταθέσει σειρά προτάσεων για άμεση εφαρμογή που δεν απαιτούν συνταγματική αναθεώρηση, με κυριότερη τη μείωση των βουλευτών από 300 σε 200. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει τώρα με την αλλαγή του εκλογικού νόμου με πλειοψηφία 2/3 από την υφιστάμενη Βουλή». Ο κ. Μητσοτάκης συνδέει, όμως, τη μείωση των βουλευτών τόσο με την αλλαγή του εκλογικού νόμου στο πρότυπο του γερμανικού μοντέλου όσο και με τη νομοθέτηση της λειτουργίας των κομμάτων.

    [03] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδυνές ώρες.

    [04] Ο Μπ. Ομπάμα αυτοσαρκάζεται για το ObamaCare στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

    Όπως κάθε χρόνο, οι δημοσιογράφοι της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον για το ετήσιο δείπνο με τον πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος επωφελήθηκε από την ευκαιρία για να αστειευτεί και να αυτοσαρκαστεί αναφερόμενος στην πολιτική του για την υγεία, τους πολιτικούς αντιπάλους του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Με αφορμή τα προβλήματα μηχανογράφησης του ObamaCare, της πολιτικής για την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση του προέδρου Ομπάμα, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Το 2008 το σύνθημα μου ήταν ?Ναι μπορούμε?, το 2013 το σύνθημά μου είναι ?Control-alt-delete?». Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον Ρώσο ομόλογό του για να σατιρίσει ορισμένους συντηρητικούς σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης και την προφανή εμμονή τους με το γυμνό στήθος του Πούτιν.

    Το δείπνο των ανταποκριτών έχει γίνει το πιο φαντασμαγορικό γεγονός της Ουάσιγκτον, με ηθοποιούς του Χόλιγουντ κάθε χρόνο να σμίγουν με πολιτικούς και προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού και των επιχειρήσεων. Το φετινό δείπνο γιόρτασε και τα εκατό χρόνια από την ίδρυση του θεσμού αυτού, τον οποίο ορισμένοι δημοσιογράφοι επικρίνουν για τη χλιδή του αλλά και για την επιδεικτικά υπερβολική οικειότητα μεταξύ πολιτικών και δημοσιογράφων.

    [05] Ζ.-Κλ. Γιούνκερ: Σημαντική η ψήφος των πολιτών στις ευρωεκλογές για το μέλλον της Ευρώπης

    Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και τέως πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μίλησε με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, σε έκτακτο συνέδριο του ΔΗΣΥ, ενόψει ευρωεκλογών, στην Λευκωσία.

    Από το βήμα του συνεδρίου ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι «η ψήφος των πολιτών στις ευρωεκλογές, ιδιαίτερα εν μέσω της οικονομικής κρίσης, μετρά πραγματικά για το μέλλον της Ευρώπης». Ο κύριος Γιούνκερ εξέφρασε πλήρη στήριξη στις προσπάθειες του προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό , διαβεβαιώνοντας ότι, αν εκλεγεί θα διασφαλίσει πως η όποια συμφωνημένη λύση , θα συνάδει με το κοινοτικό κεκτημένο και τις ευρωπαϊκές αξίες. Χαρακτήρισε εποικοδομητική την πρόταση Αναστασιάδη για την Αμμόχωστο και κάλεσε την Τουρκία να παραδώσει την πόλη στους νόμιμους κατοίκους της, να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 May 2014 - 12:30:23 UTC