Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ΑΝΕΛ δεν είναι δεκανίκι κανενός, δήλωσε από το Αγρίνιο ο Π. Καμμένος
  • [02] Φιλορώσοι επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Οδησσό
  • [03] Μέρος «ρωσικού σχεδίου» το δράμα της Οδησσού, υποστηρίζει ο Ουκρανός πρωθυπουργός
  • [04] Ντέρμπι σε Λεωφόρο κα Τρίπολη για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ

  • [01] Οι ΑΝΕΛ δεν είναι δεκανίκι κανενός, δήλωσε από το Αγρίνιο ο Π. Καμμένος

    «Καλούμε τους πολίτες, ανεξάρτητα από το χώρο που βρίσκονταν μέχρι χθες, να έρθουν κοντά μας, στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός, αν και κάποιοι νόμισαν ότι θα μας κάνουν δεκανίκι της κυβέρνησης, ένα κεντροδεξιό δεκανίκι, όπως είναι η ΔΗΜΑΡ.» Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Αγρίνιο, . Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόσθεσε: «Εμείς δεν ανήκουμε στην κεντροδεξιά» για να συμπληρώσει πως «στους Ανεξάρτητους Έλληνες χωρούν μέσα τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που εξορίστηκαν στη Μακρόνησο, στη Γυάρο και στην Ικαρία, καθώς και τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που τους φύλαγαν».

    Στην συνέχεια ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας:«Η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς βάζουν σαν ασπίδα προστασίας τους Νεοδημοκράτες, για να προστατεύσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, από το σκάνδαλο των υποβρυχίων και τον Γιώργο Παπανδρέου από το σκάνδαλο που έβαλε την Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης και στα μνημόνια, με παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της χώρας».

    Ασκώντας κριτική προς το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του κόμματος, ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου». Όπως σημείωσε στην συνέχεια, «οι εναπομείναντες στο ΠΑΣΟΚ, άνθρωποι που πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ, τους χρησιμοποιεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος σαν ασπίδα προστασίας συμβούλου του πρωθυπουργού, από τη λίστα Λαγκάρντ».

    [02] Φιλορώσοι επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Οδησσό

    Εκατοντάδες φιλορώσοι επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικού τμήματος στην πόλη της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, σπάζοντας την πόρτα του και παράθυρα.

    Το πλήθος των εκατοντάδων ανθρώπων έχει περικυκλώσει το κτίριο ζητώντας την απελευθέρωση των συντρόφων τους που βρίσκονται υπό κράτηση μετά την πυρκαγιά και τις συγκρούσεις με τους 40 και πλέον νεκρούς.

    Νωρίτερα ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε αναφέρει ότι «το πλήθος στέκεται απλά έξω από το αστυνομικό τμήμα και φωνάζει συνθήματα για την απελευθέρωση των κρατουμένων».

    Ο ίδιος είπε ότι περίπου 170 άνθρωποι είχαν αρχικά συλληφθεί αφότου οι φιλορώσοι είχαν συγκρουστεί με τους υποστηρικτές της ενότητας στην Ουκρανία την Παρασκευή, ωστόσο έκτοτε περίπου 50 είχαν αποφυλακισθεί.

    [03] Μέρος «ρωσικού σχεδίου» το δράμα της Οδησσού, υποστηρίζει ο Ουκρανός πρωθυπουργός

    Τα βίαια επεισόδια στην Οδησσό που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 40 και πλέον ανθρώπων αποτελούν μέρος «ενός ρωσικού σχεδίου με στόχο την καταστροφή της Ουκρανίας» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Αρσένι Γιατσενιούκ.

    «Αυτό που συνέβη στην Οδησσό αποτελεί μέρος ενός σχεδίου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας με στόχο την καταστροφή της Ουκρανίας και του Κράτους της» επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Οδησσό στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και τοπικής κοινωνίας.

    «Η Ρωσία έστειλε κάποιους εδώ για να προκαλέσουν το χάος όμως η χώρα πρέπει να ενωθεί και να συμφιλιωθεί για να μη δώσει στους τρομοκράτες που στηρίζει η Μόσχα την ευκαιρία να διχάσουν το λαό μας» συνέχισε ο ίδιος.

    «Ο στόχος της Ρωσίας είναι να επαναλάβει στην Οδησσό ό,τι συνέβη στα Ανατολικά» προσέθεσε ο ίδιος. «Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχουν χρηματοδοτήσει και οργανώσει επαγγελματίες που έχουν χειραγωγήσει απλούς πολίτες, όμως η ενότητά μας θα είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς τους τρομοκράτες».

    Ο Ουκρανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μετά τα γεγονότα της 2ας Μαΐου όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας της πόλης απομακρύνθηκαν και θα αντικατασταθούν καθώς απέτυχαν στο έργο τους.

    Εάν είχαν κάνει τη δουλειά τους, υποστήριξε, (τα σχέδια) «αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων θα είχαν αποτραπεί».

    Φορώντας μαύρο κοστούμι και γραβάτα, ως ένδειξη πένθους, ο Αρσένι Γιατσενιούκ εξέφρασε «τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων αυτής της φρικτής τραγωδίας» και διαβεβαίωσε ότι «η Δικαιοσύνη θα ξεκινήσει έρευνες για να εξακριβώσει ποιος δεν έκανε το καθήκον του».

    [04] Ντέρμπι σε Λεωφόρο κα Τρίπολη για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ

    Με τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής, συνεχίζονται την Κυριακή, τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Στο ντέρμπι της ημέρας, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ και με νίκη θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ειδική βαθμολογία, που ισοδυναμεί με συμμετοχή στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ. Ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να στηριχθεί στις επιλογές που έκανε στο πρόσφατο 4-1 στον τελικό του κυπέλλου, οταν ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και γνώρισε την συντριβή. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι, που δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, θα παραταχθούν στην «Λεωφόρο» με πρώτιστο στόχο να μην ηττηθούν, έτσι ωστε να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για την πρώτη θεση.

    Παράλληλα, ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο, σε μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι έχουν ελαφρύ προβάδισμα καθώς διαθέτουν καλύτερο σύνολο, ωστόσο οι γηπεδούχοι έχουν αποδειχθεί «σκληρό καρύδι» για κάθε αντίπαλο και με νίκη θα ξεπεράσουν τους Περιστεριώτες στην ειδική βαθμολογία.

    Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η ειδική βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    Κυριακή 4 Μαϊου 18:15 Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος

    20:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

    Βαθμολογία (σε 1 αγώνα)

    1. ΠΑΟΚ 3

    2. Ατρόμητος 3

    3. Παναθηναϊκός 3

    4. Αστέρας Τρ. 1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 May 2014 - 14:30:23 UTC