Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστέλλει, προς το παρόν, τις κινητοποιήσεις η ΠΝΟ
  • [02] Ο Σόιμπλε «δεν αντέχει άλλο» τη συζήτηση που αντιδιαστέλλει τη λιτότητα και την ανάπτυξη
  • [03] Χ. Θεοχάρης: Το 2014, η Ελλάδα θα πετύχει τους φορολογικούς της στόχους
  • [04] Μέτρα πρόληψης της αδήλωτης εργασίας πρότεινε η Κομισιόν
  • [05] Αισιόδοξος για τις προοπτικές προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα
  • [06] Ξεκινά η διαδικασία εξόδου στις αγορές
  • [07] Δύο Γαλλίδες έφηβες σχεδίαζαν να δολοφονήσουν την οικογένεια της μίας από αυτές
  • [08] Δημιουργείται εθνικός κατάλογος αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

  • [01] Αναστέλλει, προς το παρόν, τις κινητοποιήσεις η ΠΝΟ

    Να μη προχωρήσει σε περαιτέρω κινητοποιήσεις ενόψει και των εορτών του Πάσχα, μετά και τη σημερινή της συμμετοχή στην 24ωρη απεργία τής ΓΣΕΕ, αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Κατά συνέπεια, τα δρομολόγια των πλοίων, από αύριο στις 6 τα ξημερώματα, θα εκτελούνται κανονικά. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ, αφού εξετάστηκαν οι νεότερες εξελίξεις στη ναυτεργασία, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα επιβατηγά πλοία της ακτοπλοΐας και στα μεσογειακά επιβατηγά και τουριστικά πλοία, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων και παραμένει σε επιφυλακή, περιμένοντας θετική ανταπόκριση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία πάνω στα υπόλοιπα εκκρεμούντα κύρια προβλήματα του κλάδου. Αναφέρει ότι τα προβλήματα της ανεργίας, των απλήρωτων πληρωμάτων, των μειωμένων και ειδικών συνθέσεων, τη μη υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις λοιπές κατηγορίες πλοίων και της συρρίκνωσης των συνταξιοδοτικών και των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων εξακολουθούν να υπάρχουν και δεν έχουν επιλυθεί.

    [02] Ο Σόιμπλε «δεν αντέχει άλλο» τη συζήτηση που αντιδιαστέλλει τη λιτότητα και την ανάπτυξη

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε σήμερα τις συστάσεις του ΔΝΤ που του ζητάει περισσότερες επενδύσεις, προσθέτοντας εξάλλου πως «δεν αντέχει άλλο» τη συζήτηση που αντιδιαστέλλει τη λιτότητα και την ανάπτυξη. «Δεν αντέχω άλλο αυτές τις συζητήσεις» περί της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ανάπτυξης ως δύο αντιφατικών εννοιών, δήλωσε ο υπουργός στη διάρκεια ενός τραπεζικού συνεδρίου στο Βερολίνο. «Αυτό που διαπιστώνω είναι πως οι χώρες που έχουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους, είναι και αυτές που έχουν τους καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης» πρόσθεσε. «Στην τελευταία ανάλυσή του, το ΔΝΤ προσποιείται πως έχουμε περιθώρια ελιγμών» για περισσότερες δημόσιες δαπάνες, επισήμανε. Όμως «δρομολογήσαμε τα μέτρα τα οποία πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας» δήλωσε ο Σόιμπλε «δεν μπορούμε να μας επιτρέψουμε περισσότερα».

    [03] Χ. Θεοχάρης: Το 2014, η Ελλάδα θα πετύχει τους φορολογικούς της στόχους

    «Η Ελλάδα θα καλύψει την υστέρηση που παρατηρήθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους και θα πετύχει τους φορολογικούς της στόχους για το 2014, με την ανάκαμψη της οικονομίας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Όπως αναφέρεται στην ανταπόκριση από την Αθήνα, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «η τρύπα στα έσοδα, που υπολογίζεται μεταξύ 200 και 300 εκατ. ευρώ, οφείλεται κυρίως στις δυσλειτουργίες που προκάλεσαν οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές στις προθεσμίες πληρωμής» προσθέτοντας ότι «τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι υπέρ μας. Η Ελλάδα πέτυχε τους εισοδηματικούς στόχους του προϋπολογισμού το 2013, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια και δεν βλέπω κανέναν λόγο που να δημιουργεί αμφιβολία ότι δεν θα τα καταφέρουμε ξανά φέτος». Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επισήμανε ότι «μολονότι τα φορολογικά έσοδα είναι λιγότερα από τους στόχους, παραμένουν ωστόσο υψηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2013» και ότι «η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών από φορολογούμενους και εταιρείες αυξήθηκε άνω του 40%, ένδειξη ότι μια ολοένα πιο ισχυρή οικονομία θα συνέβαλε στην ενίσχυση των εσόδων».

    [04] Μέτρα πρόληψης της αδήλωτης εργασίας πρότεινε η Κομισιόν

    Τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πλατφόρμας για τη βελτίωση της συνεργασίας σε επίπεδο ΕΕ με σκοπό την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αποτροπή της αδήλωτης εργασίας πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με την Κομισιόν, η πλατφόρμα θα φέρει σε επαφή διάφορους εθνικούς φορείς επιβολής του νόμου που συμμετέχουν στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, ένα φαινόμενο που έχει σοβαρές επιπτώσεις στις συνθήκες εργασίας, τον θεμιτό ανταγωνισμό και τους κρατικούς προϋπολογισμούς.

    Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή, η πλατφόρμα αναμένεται να φέρει σε επαφή όλους τους φορείς επιβολής του νόμου που ασχολούνται με την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, όπως οι επιθεωρήσεις εργασίας και οι επιθεωρήσεις κοινωνικής ασφάλισης, οι φορολογικές και μεταναστευτικές αρχές, καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς (π.χ., σε επίπεδο ΕΕ, εκπρόσωποι των εργοδοτών και των εργαζομένων). Η πρόταση προβλέπει τη συμμετοχή όλων των κρατών μελών στην πλατφόρμα, εφόσον η αδήλωτη εργασία τα επηρεάζει στο σύνολό τους και η κοινή συμμετοχή όλων των χωρών της ΕΕ είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση διασυνοριακών καταστάσεων.

    [05] Αισιόδοξος για τις προοπτικές προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα

    Αισιόδοξος για τις προοπτικές που εμφανίζονται στην Ελλάδα στον τομέα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων εμφανίστηκε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ, τονίζοντας πως η σκληρή δουλειά έχει αποτελέσματα και αντιπροσωπεύει μια αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα. «Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο και να διευκολύνει την έλευση όσο το δυνατόν περισσότερων νέων επενδύσεων. Και η αλήθεια είναι πως η μια επένδυση φέρνει την άλλη. Αυτός είναι και ένας λόγος για τον οποίο είμαστε αισιόδοξοι για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο Βρετανός πρέσβης, ο οποίος επισκέφθηκε τις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου της θυγατρικής εταιρείας της Energean Oil & Gas, της Kavala Oil, στη Νέα Καρβάλη του δήμου Καβάλας. «Υπάρχουν πολλοί τομείς ακόμα κι όχι μόνο ο ενεργειακός, στους οποίους θα υπάρχει ενδιαφέρον από βρετανικές επιχειρήσεις. Το κλίμα εμπιστοσύνης υπάρχει προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί πολύ σκληρά να αλλάξει το επενδυτικό τοπίο στη χώρα. Και αυτή η σκληρή δουλειά νομίζω πως έχει αποτελέσματα και αντιπροσωπεύει μια αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα» πρόσθεσε. Αναφερόμενος στη συμφωνία που υπεγράφη πριν από λίγους μήνες στο Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανάμεσα στην ελληνικών συμφερόντων εταιρεία εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων Energean Oil & Gasκαι τη βρετανικών συμφερόντων πολυεθνική εταιρεία BP, σημείωσε πως σηματοδοτεί μια άριστη συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες και ταυτόχρονα αποτελεί ένα δείγμα του κλίματος εμπιστοσύνης που υπάρχει πλέον προς την ελληνική οικονομία.

    [06] Ξεκινά η διαδικασία εξόδου στις αγορές

    Το πρώτο βήμα για την έξοδο του Δημοσίου στις αγορές πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο.

    Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η ελληνική Δημοκρατία έδωσε σήμερα εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5-ετη ομολογιακή έκδοση «αναφοράς-benchmarking» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον.

    Το ποσό της έκδοσης θα ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ. Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει αύριο στο Λονδίνο όπου οι δύο ανάδοχες τράπεζες η J P Morgan και η Deutsche Bank θα ανακοινώσουν το άνοιγμα του βιβλίου των προσφορών (book bulding). Η διάρκεια που θα έχει η όλη διαδικασία θα εξαρτηθεί από την προσέλευση των επενδυτών. Στη περίπτωση που καταγραφεί αυξημένο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το ποσό της έκδοσης να υπερκαλυφθεί σε σημαντικό βαθμό, είναι πιθανόν το βιβλίο να κλείσει εντός της ημέρας, οπότε και θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα της δημοπρασίας. Η όλη διαδικασία είναι ανταγωνιστική που σημαίνει ότι θα ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα οι προσφορές αυτές των επενδυτών οι οποίες συνοδεύονται από το χαμηλότερο επιτόκιο. Στόχος είναι το μέσο σταθμικό επίπεδο του επιτοκίου να διαμορφωθεί σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά επίπεδα.

    Στην περίπτωση που η έκδοση υπερκαλυφθεί με επιτόκιο που θα θεωρείται συμφέρον για το Ελληνικό Δημόσιο είναι πιθανόν το ποσό που θα αντληθεί από τις αγορές να ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ, αγγίζοντας τα 3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναλυτών η απόδοση των πενταετών ομολόγων θα κυμαίνεται στο 5% με 5,25%.

    [07] Δύο Γαλλίδες έφηβες σχεδίαζαν να δολοφονήσουν την οικογένεια της μίας από αυτές

    Δύο 13χρονες μαθήτριες ανακρίνονται από τις γαλλικές Αρχές με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, μετά την απίστευτη αποκάλυψη ότι σκόπευαν να σκοτώσουν όλα τα μέλη της οικογένειας της μίας από αυτές και είχαν αρχίσει να θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Τα δύο κορίτσια είχαν διακριτούς ρόλους στο σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τις δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές: η μία είχε γράψει και είχε διακηρύξει ενώπιον μαρτύρων ότι σκόπευε να σκοτώσει τους γονείς και τον μικρότερο αδελφό της, ενώ η άλλη φαίνεται ότι είχε υιοθετήσει το σχέδιο αυτό στο οποίο θα έπαιζε το ρόλο του εκτελεστή. Οι έφηβες, που ζουν σε ένα χωριουδάκι κοντά στη Ναρμπόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι που τις οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

    Στις 28 Μαρτίου, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, χτύπησαν στον σβέρκο τον 6χρονο αδελφό της μίας ενώ έβγαινε από το σχολείο του. Ταραγμένοι, οι γονείς του παιδιού το πήγαν στο γιατρό που του έκανε απλώς ράμματα. Ωστόσο η υγεία του 6χρονου επιδεινώθηκε απότομα καθώς παρουσίασε ημικρανίες και εμετούς και δύο ημέρες αργότερα μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου της Ναρμπόν και, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, εισήχθη στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου του Μονπελιέ. Ο μικρός παραμένει στο νοσοκομείο όμως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Το νοσοκομείο ενημέρωσε για το περιστατικό τις εισαγγελικές Αρχές που πολύ σύντομα διαπίστωσαν ότι βασικές ύποπτες ήταν οι δύο ανήλικες φίλες.

    [08] Δημιουργείται εθνικός κατάλογος αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

    Τη δημιουργία Εθνικού Καταλόγου Αρωματικών, Αρτυματικών και Φαρμακευτικών φυτών, αποφάσισε η Τεχνική Επιτροπή Πολλαπλασιαστικού Υλικού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ειδικότερα, ενέκρινε το Σχέδιο Τεχνικού Κανονισμού αποδοχής ποικιλιών αρωματικών, αρτυματικών και φαρμακευτικών φυτών, με το οποίο θεσπίζεται το πλαίσιο για την εγγραφή ποικιλιών ορισμένων φυτών στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών και πιο συγκεκριμένα της ρίγανης, του θυμαριού, του άνηθου, του χαμομηλιού και του βασιλικού. Παράλληλα εισάγονται διατάξεις για τις προδιαγραφές του υλικού, τη σήμανσή του, τους προβλεπόμενους ελέγχους, τους προμηθευτές και τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Ως το «χρυσάφι» της ελληνικής γης χαρακτήρισε τα αρωματικά φυτά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, ο οποίος σημείωσε, ότι αποτελούν συγκριτικό πλεονεκτημα για τη χώρα, γι΄αυτό και καταβάλλονται προσπάθειες να υποστηριχθεί η καλλιέργειά τους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 April 2014 - 14:30:24 UTC