Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο, η δεύτερη ανάγνωση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην κοινοβουλευτική επιτροπή
  • [02] Αλ. Τσίπρας: «Κοινοβουλευτικός λιποτάκτης» ο Αντ. Σαμαράς
  • [03] «Τη διεξαγωγή μετά το Πάσχα της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή, θα ζητήσει η κυβέρνηση»
  • [04] Ιδρύθηκε Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης, με έδρα τα Χανιά
  • [05] Νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • [06] Χρ. Σταϊκούρας: Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα
  • [07] Κάθειρξη 10 ετών στον Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση υπεξαίρεσης της ΑΕΚ

  • [01] Αύριο, η δεύτερη ανάγνωση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην κοινοβουλευτική επιτροπή

    Σε δεύτερη ανάγνωση εισάγεται, στις δέκα αύριο το πρωί, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου «Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου» που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον περασμένο Νοέμβριο και έχει ολοκληρωθεί η πρώτη ανάγνωσή του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, από τις αρχές Δεκεμβρίου. Εισηγητές έχουν οριστεί από τη ΝΔ ο Ανδρέας Κουτσούμπας και από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Κατά τη διαδικασία της πρώτης ανάγνωσης και την ψηφοφορία επί της αρχής, η ΝΔ είχε ψηφίσει «ναι», ο ΣΥΡΙΖΑ «παρών», το ΠΑΣΟΚ «ναι», οι ΑΝΕΛ είχαν επιφυλαχθεί, η ΔΗΜΑΡ είχε ψηφίσει «ναι», το ΚΚΕ «όχι» και η ΧΑ «όχι».

    [02] Αλ. Τσίπρας: «Κοινοβουλευτικός λιποτάκτης» ο Αντ. Σαμαράς

    «Κοινοβουλευτικό λιποτάκτη» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του χθες στην Καρδίτσα, γιατί «αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να έρχεται στη Βουλή» με αφορμή την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την υπόθεση Μπαλτάκου. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στη δήλωσή του ότι «τώρα που φανερώθηκε ότι ο αντ' αυτού του πρωθυπουργού, που προφανώς εν γνώσει του, συνευρισκόταν και συνομιλούσε με τον «αντ' αυτού» του Φύρερ που βρίσκεται στον Κορυδαλλό νομίζω ότι πέφτουν οι μάσκες. Και όλοι συνειδητοποιούν ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν ιερό και όσιο. Δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, προκειμένου να ανακόψουν την ορμητική πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση της κοινωνικής σωτηρίας και άρα προς την ανατροπή των πολιτικών τους σχεδίων».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης: «Σήμερα (σ.σ.: χθες Τρίτη) διάβαζα σε μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα ότι η συζήτηση προ Ημερήσιας Διάταξης που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός για τον διεθνή διασυρμό της χώρας μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, δεν θα γίνει αύριο, όπως είχε προγραμματιστεί από τον πρόεδρο της Βουλής και μας είχε ενημερώσει, αλλά θα γινόταν δήθεν μεθαύριο διότι μπορεί ο πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί έχει ταξίδι στο εξωτερικό. Πράγματι, έχω ταξίδι στο εξωτερικό. Δηλώνω, όμως, δημοσίως ότι αν είναι να μας κάνει την τιμή και να κοπιάσει επιτέλους στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις ο κ. Σαμαράς, θα ακυρώσω κάθε ταξίδι, προκειμένου να έρθει και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για την ακροδεξιά σέχτα του Μαξίμου που μας κυβερνά».

    Διαβάστε επίσης:

    Σ. Κεδίκογλου: «Τη διεξαγωγή μετά το Πάσχα της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή, θα ζητήσει η κυβέρνηση»

    [03] «Τη διεξαγωγή μετά το Πάσχα της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή, θα ζητήσει η κυβέρνηση»

    Η κυβέρνηση θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να προσδιορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής της προ ημερησίας συζήτησης που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διακοπή των κοινοβουλευτικών εργασιών για το Πάσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Σίμος Κεδίκογλου, τονίζει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Σημείωσε, όμως, ότι για την πραγματοποίησή της απαιτείται η ταυτόχρονη παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών και επισήμανε: «Δυστυχώς οι υποχρεώσεις της Ευρωπαϊκής Προεδρίας καθιστούν αδύνατο τον άμεσο προσδιορισμό της ημερομηνίας».

    [04] Ιδρύθηκε Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης, με έδρα τα Χανιά

    Πραγματικότητα αποτελεί, από το βράδυ της Τρίτης, ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης καθώς σε ένα από αυτά, στο Καφέ του Δημοτικού Κήπου των Χανίων πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή ίδρυσης του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ της γηραιάς Ηπείρου. Έδρα του Συνδέσμου είναι τα Χανιά και έμβλημα το «Ρολόι» που κατασκευάστηκε στη βορειοανατολική γωνία του Δημοτικού Κήπου της πόλης το 1924 - 1927. Το ίδιο έμβλημα θα υπάρχει και στην επίσημη σφραγίδα του Συνδέσμου, ενώ θα βρίσκεται στις εισόδους όλων των καφέ που συμμετέχουν στον Σύνδεσμο.

    Η ιδέα για την ίδρυση του Συνδέσμου, ανήκει στον ιδιοκτήτη του Καφέ «Κήπος», Βασίλη Σταθάκη, που εδώ και 2 χρόνια ξεκίνησε την προσπάθεια επικοινωνώντας με τα 50 ιστορικά καφέ της Ευρώπης και ειδικότερα με τα 15 πιο παλιά που αποτελούν και τα ιδρυτικά μέλη. Στον Σύνδεσμο συμμετέχουν κάποια από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά Καφέ της Ευρώπης. Ο Σύνδεσμος, όπως τονίστηκε από τη νομική του σύμβουλο δικηγόρο Ντομίνα Μαλεφάκη, θα προβάλει την ιστορία, τον πολιτισμό, τα προϊόντα και το τουριστικό ενδιαφέρον, ώστε να δημιουργηθεί η επιθυμία στους φίλους της γαστρονομίας και του καφέ, ανά τον κόσμο, να επισκεφθούν την πόλη που εδρεύει το κάθε μέλος.

    [05] Νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

    Νέα αύξηση σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο από την αρχή του έτους, με αποτέλεσμα το σύνολο τους να ανέλθει στο τέλος Φεβρουαρίου στα 64,5 δισ. ευρώ.

    Το πρώτο δίμηνο του έτους, όπως προκύπτει από στοιχεία της Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2,356 δισ. ευρώ.

    Το ίδιο διάστημα η φορολογική διοίκηση εισέπραξε από νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές 272 εκατ. ευρώ και 401 εκατ ευρώ από παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές.

    [06] Χρ. Σταϊκούρας: Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα

    Το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ κατά το 1ο δίμηνο του 2014 (από 1,4 δισ. ευρώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2013), ανακοίνωσε πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

    Όπως επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας, «η χώρα συνεχίζει, για 2η χρονιά, να έχει υψηλά και βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα. Πρωτογενή πλεονάσματα που ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, αποτελούν προαπαιτούμενο για την περαιτέρω ενίσχυση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και βοηθούν στη βελτίωση του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος για τη χώρα μας θέτοντας την Ελληνική οικονομία σε τροχιά επιστροφής στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου».

    «Για τον λόγο αυτό είναι εθνική ανάγκη να διαφυλαχθούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί με τόσο μεγάλο κόστος. Με πίστη, εθνικό σχέδιο και αποφασιστικότητα πρέπει και μπορούμε, όπως έχει αποδειχθεί, να πετυχαίνουμε τους στόχους και ταυτόχρονα να διεκδικούμε καλύτερους όρους συνεργασίας από τους εταίρους και δανειστές μας» καταλήγει η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

    [07] Κάθειρξη 10 ετών στον Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση υπεξαίρεσης της ΑΕΚ

    Ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη που κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ την περίοδο που είχε τον έλεγχο της ΠΑΕ.

    Μετά από πολύμηνη διαδικασία το δικαστήριο εξέδωσε χθες την ετυμηγορία του για την υπόθεση της ΑΕΚ καταδικάζοντας, πλην του βασικού κατηγορούμενου και τους τρεις από τους τέσσερις συγκατηγορουμένους του. Το δικαστήριο απάλλαξε τον κατηγορούμενο, πρώην πρόεδρο της ομάδας, Χαρίλαο Π. Ψωμιάδη.

    Για τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του Μάκη Ψωμιάδη τις εξής ποινές:

    Στον Χαρίλαο Γ. Ψωμιάδη, πρώην Διευθύνων Σύμβουλο, φυλάκιση 5 ετών, στην λογίστρια Φιλιώ Γεωργίου φυλάκιση 4 ετών και στον Αντώνη Κατσαρό, εργολάβο, κάθειρξη 8 ετών. Στους δύο πρώτους, η ποινή των οποίων είναι με αναστολή και εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ο εμφανιζόμενος ως εργολάβος Αντώνης Κατσαρός,που φυγοδικούσε όταν ξεκίνησε η δίκη και συνελήφθη πρόσφατα, οδηγήθηκε στην φυλακή καθώς το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην έφεση του.

    Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της άμεσης συνέργειας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 April 2014 - 8:30:27 UTC