Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ερχόμενη Τετάρτη οι εξελίξεις για το «Ελληνικό»
  • [02] Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας-Ουκρανίας στο περιθώριο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια
  • [03] «Ανησυχία» εκφράζει ο Λευκός Οίκος για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία
  • [04] Αυξήθηκαν οι αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ
  • [05] Σε θάνατο καταδικάστηκαν 529 υποστηρικτές του Μόρσι
  • [06] Ρωσικό πλοίο «επιτέθηκε σε ουκρανικό σκάφος»

  • [01] Την ερχόμενη Τετάρτη οι εξελίξεις για το «Ελληνικό»

    Την ερχόμενη Τετάρτη 26 Μαρτίου αναμένονται οι εξελίξεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, καθώς μέχρι τότε έχει δοθεί προθεσμία από το ΤΑΙΠΕΔ στην Lamda Development να καταθέσει νέα βελτιωμένη προσφορά (η τεχνική προσφορά έχει γίνει δεκτή).

    [02] Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας-Ουκρανίας στο περιθώριο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια

    Συνάντηση πραγματοποιεί αυτήν την ώρα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ουκρανό ομόλογό του Αντρέι Ντεστσίτσια στο περιθώριο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια στη Χάγη, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ και μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Οι δύο άνδρες συνομιλούν «ενώπιος ενωπίω» σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Η ίδια παρουσίασε μία φωτογραφία που εικονίζει τους δύο υπουργούς να κάθονται σε ένα τραπέζι, λίγο πριν από μια συνέντευξη τύπου που επρόκειτο να παραχωρήσει ο Λαβρόφ.

    Πρόκειται για την πρώτη διπλωματική επαφή δύο τόσο υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο χωρών από την έναρξη της κρίσης η οποία έγινε «μετά το αίτημα της ουκρανικής αποστολής» σύμφωνα με μια πηγή της ρωσικής αποστολής.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρέι Ντεστσίτσια είχε δηλώσει σήμερα ότι ήλπιζε να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του για να βρουν «μια ειρηνική λύση» στην ουκρανική κρίση.

    [03] «Ανησυχία» εκφράζει ο Λευκός Οίκος για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία

    Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε «τη μεγάλη του ανησυχία» για τον κίνδυνο κλιμάκωσης που δημιουργεί η παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ένας στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

    «Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την ενδεχόμενη κλιμάκωση στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία» εξαιτίας της παρουσίας αυτών των στρατευμάτων, την οποία η Ουάσιγκτον «παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή» δήλωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μπεν Ρόουντς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Χάγη, στο περιθώριο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια.

    «Θεωρούμε ότι η Ρωσία έχει να χάσει πάρα πολλά» από μια στρατιωτική κλιμάκωση, προσέθεσε ο Ρόουντς, επαναλαμβάνοντας το ενδεχόμενο επιβολής νέων οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας σε αυτήν την περίπτωση.

    Παρά τις ρωσικές διαψεύσεις, ένας Αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου είπε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο στην Ουάσιγκτον, ότι η ρωσική στρατιωτική παρουσία στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας συνεχίζει να αυξάνεται.

    [04] Αυξήθηκαν οι αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ

    Σημαντική αύξηση των αιτήσεων ασύλου καταγράφηκε το 2013 στην ΕΕ (435.000 αιτήσεις το 2013, έναντι 335.000 το 2012), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Οι περισσότερες αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ το 2013, έγιναν από Σύρους πολίτες (12%), από Ρώσους (10%), Αφγανούς (6%), Σέρβους (5%), Πακιστανούς (5%) και Κοσοβάρους (5%). Εξετάστηκαν συνολικά 326.310 περιπτώσεις αιτήσεων ασύλου, εκ των οποίων απορρίφθηκε περίπου το 65% και εγκρίθηκε περίπου το 34%.

    Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2013 δέχθηκε 8.225 αιτήσεις ασύλου, δηλαδή 745 αιτήσεις ανά εκατομμύριο κατοίκων (έναντι 860 που ήταν ο μέσος όρος στην ΕΕ την ίδια χρονιά).

    [05] Σε θάνατο καταδικάστηκαν 529 υποστηρικτές του Μόρσι

    Τη θανατική ποινή επέβαλε σήμερα δικαστήριο σε 529 υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στη μεγαλύτερη δίκη στην ιστορία της Αιγύπτου, όπως ανέφεραν δικηγόροι και δικαστικές πηγές και μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι 529 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε ταραχές και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα στη πόλη Μίνια της νότιας Αιγύπτου τον περασμένο Αύγουστο, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Όπως έγραψε η κρατική εφημερίδα Αλ Αχράμ, οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κατηγορούνταν για τη δολοφονία ενός αστυνομικού, επιθέσεις κατά του αστυνομικού τμήματος της πόλης και κλοπή οπλισμού. Το δικαστήριο αθώωσε ακόμη 16 κατηγορούμενους. Από τους καταδικασθέντες, μόνο οι 135 βρίσκονται στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν ερήμην. Όλοι οι καταδικασθέντες έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.

    Το δικαστήριο αποφάνθηκε για την ενοχή των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας χωρίς να δώσει χρόνο στους συνηγόρους υπεράσπισης να παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους. Οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα να εφεσιβάλουν την απόφαση.

    [06] Ρωσικό πλοίο «επιτέθηκε σε ουκρανικό σκάφος»

    Ένα μικρό ρωσικό πλοίο επιτέθηκε πριν από λίγο εναντίον ουκρανικού αποβατικού σκάφους, το οποίο σταθμεύει στη λίμνη Ντονουζλάβ, στη δυτική Κριμαία, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Καθώς πλησίαζε το ρωσικό σκάφος στο ουκρανικό ακούστηκαν πυρά και υψώθηκε καπνός από το ουκρανικό πλοίο, ανέφεραν οι δημοσιογράφοι.

    Σύμφωνα με έναν Ουκρανό εκπρόσωπο επρόκειτο για ένα προπέτασμα καπνού που χρησιμοποίησε το πλήρωμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 March 2014 - 18:30:22 UTC