Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο θα έχει ο Κάρολος Παπούλιας την Παρασκευή, στη Ρώμη
  • [02] Να κατατεθεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης-τρόικας ζητάει ο πρόεδρος και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης
  • [04] Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2 δισ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο
  • [05] Οι Ισπανοί αποτίουν φόρο τιμής στον Αδόλφο Σουάρεθ
  • [06] Αγύμναστοι οι περοσσότεροι Ευρωπαίοι

  • [01] Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο θα έχει ο Κάρολος Παπούλιας την Παρασκευή, στη Ρώμη

    Με τον Πάπα Φραγκίσκο πρόκειται να συναντηθεί, στο Βατικανό, την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Ο κ. Παπούλιας θα βρίσκεται στη Ρώμη, για να εγκαινιάσει μαζί με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, έκθεση με ελληνικές και ιταλικές αρχαιότητες, την οποία διοργανώνουν από κοινού η Ελλάδα και η Ιταλία, καθώς μετά την ελληνική Προεδρία ακολουθεί η ιταλική.

    Οι κύριοι Παπούλιας και Ναπολιτάνο θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση εργασίας, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να συναντηθεί και με την πρόεδρο της ιταλικής Βουλής.

    [02] Να κατατεθεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης-τρόικας ζητάει ο πρόεδρος και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Το σύνολο της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα ζητά να κατατεθεί στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που υπογράφεται και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

    Στην αίτηση που απευθύνεται στους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «Μνημόνιο 2014» και επικαλούνται το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που «αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση κρύβει επιμελώς το πακέτο νέων επαχθών μνημονιακών ρυθμίσεων στα εργασιακά, κατόπιν σχετικής συμφωνίας με την τρόικα, ενώ συνεχίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι με το πρωτογενές πλεόνασμα σε βάρος του ελληνικού λαού και ενόψει των εκλογών του Μαΐου». «Το συγκεκριμένο δημοσίευμα παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμα και το περιεχόμενο ρυθμίσεων, οι οποίες αποτελούν ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζομένων και στραγγαλίζουν την αξιοπρέπεια των πολιτών» αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου.

    [03] Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης

    Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 110, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν είχαν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 46 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ, ενώ, συνολικά, από τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 286 άτομα.

    Την αναγκαιότητα για μία εθνική πολιτική πρόληψης από τη θανατηφόρο γρίπη επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι η φετινή εμβολιαστική κάλυψη δεν ξεπέρασε το 35%.

    [04] Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2 δισ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο

    Στα 2,063 δισ. ευρώ έφθασε το πρωτογενές πλεόνασμα στο πρώτο δίμηνο, έναντι πλεονάσματος 487 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2014, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 487 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 788 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και στόχου για έλλειμμα 527 εκατ. ευρώ.

    Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.063 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 487 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.047 εκατ. ευρώ. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 9.463 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 427 εκατ. ευρώ ή 4,7% έναντι του στόχου προϋπολογισμού 2014. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7.869 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 580 εκατ. ευρώ ή 6,9% χαμηλότερα έναντι του στόχου. Το σύνολο των φορολογικών εσόδων διαμορφώθηκε σε 6.879 εκατ. ευρώ, 454 εκατ. ευρώ ή 6,2% λιγότερα έναντι του στόχου.

    [05] Οι Ισπανοί αποτίουν φόρο τιμής στον Αδόλφο Σουάρεθ

    Μαζί με τον βασιλιά Χουάν Κάρλος και τις μεγάλες προσωπικότητες της δημοκρατίας, οι Ισπανοί αποτίουν σήμερα φόρο τιμής στον Αδόλφο Σουάρεθ, τον πρώτο πρωθυπουργό μετά τη δικτατορία του Φράνκο που πέθανε χθες σε ηλικία 81 ετών και η σορός του εκτίθεται σε προσκύνημα σε παρεκκλήσι στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Το φέρετρο καλυμμένο με την ισπανική σημαία, μεταφέρθηκε από οκτώ στρατιώτες και εισήλθε από τη μεγάλη Πύλη των Λεόντων του Κογκρέσου, που άνοιξε κατ' εξαίρεση, για να τοποθετηθεί σε αίθουσα διακοσμημένη με στεφάνια. Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες κόσμου περίμεναν να υποκλιθούν μπροστά στη σορό, χειροκροτούσαν κατά τη διέλευση της νεκροφόρας. Στα χείλη όλων η ίδια φράση: «Είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που γνώρισε ποτέ η Ισπανία».

    [06] Αγύμναστοι οι περοσσότεροι Ευρωπαίοι

    Υψηλά επίπεδα έλλειψης σωματικής άσκησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΕΕ, αποκαλύπτει το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

    Ειδικότερα, το 69% των Ελλήνων και το 59% των υπόλοιπων Ευρωπαίων δηλώνουν ότι επιδίδονται ποτέ ή σπάνια σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή άθλησης. Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, μόνο των 7% των συμπολιτών μας (8% στην ΕΕ) γυμνάζονται τακτικά, δηλαδή 5 φορές την εβδομάδα και το 24% (33% στην ΕΕ) από 1-4 φορές την εβδομάδα. Από 1-3 φορές την εβδομάδα γυμνάζονται το 10% των Ελλήνων (17% στην ΕΕ) και το 59% (42% στην ΕΕ) δεν γυμνάζονται ποτέ. Σε γενικές γραμμές, από το Ευρωβαρόμετρο προκύπτει ότι οι πολίτες στη βόρεια Ευρώπη ασκούνται περισσότερο από ό,τι στον κοινοτικό Νότο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 March 2014 - 14:30:22 UTC