Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η σύσκεψη Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [02] Άρση ασυλίας για Ηλ. Κασιδιάρη, Ελ. Ζαρούλια, Μ. Αρβανίτη, Ν. Κούζηλου
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Μαγείρεμα στοιχείων» για να στηριχθεί η «πολιτική επιτυχίας»
  • [04] Κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής την Παρασκευή, το Σάββατο και τη Δευτέρα
  • [05] Στους 86 οι νεκροί από τη γρίπη
  • [06] Η σχέση των ΑμεΑ με τα ΜΜΕ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης
  • [07] Αποδεκτή η τεχνική προσφορά της Lamda Development για το Ελληνικό
  • [08] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ι. Στουρνάρα - τρόικας
  • [09] Στρατιωτικά γυμνάσια ξεκίνησαν οι Ρώσοι κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

  • [01] Σε εξέλιξη η σύσκεψη Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι στο επίκεντρο της σύσκεψης που έχει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της «Χαριλάου Τρικούπη».

    Επίσης, οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος θα ενημερωθούν από τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων καθώς και για την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup).

    [02] Άρση ασυλίας για Ηλ. Κασιδιάρη, Ελ. Ζαρούλια, Μ. Αρβανίτη, Ν. Κούζηλου

    Την απόφαση να άρει τις ασυλίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη και Ν. Κούζηλου πήρε με συντριπτική πλειοψηφία, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

    Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην των ΑΝΕΛ, που δήλωσαν «παρών» και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου που καταψήφισε.

    Έτσι η πρόταση πέρασε με 8 ψήφους υπέρ.

    Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να διακόψουν για σήμερα τη συνεδρίαση για να συνεχίσουν την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στις 10:30, με τις ακροάσεις και των υπολοίπων επτά βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για του οποίους ζητείται η άρση ασυλίας τους.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Μαγείρεμα στοιχείων» για να στηριχθεί η «πολιτική επιτυχίας»

    Για «μαγείρεμα των στοιχείων ώστε να στηριχθεί ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων», ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα στέφεται από επιτυχία, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανεπίσημη, όσο και μακροσκελή ανάλυσή του για την πορεία της οικονομίας και ταυτόχρονα εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ είναι ενδεικτική του τρόπου που «μαγειρεύονται» τα στοιχεία ώστε να στηριχτεί ο ισχυρισμός της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων ότι το τρέχον μνημονιακό πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας στέφεται με επιτυχία και ότι οδηγούμαστε στην ανάκαμψη και την έξοδο από την κρίση.

    Συγκεκριμένα, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αναθεώρηση της ΕΛΣΤΑΤ μειώνεται το ΑΕΠ του 2012, άρα αυξάνεται η ύφεση το 2012 από 6,4% σε 7%, πράγμα που σημαίνει ότι «μεταφέρεται» ύφεση από το 2013 στο 2012, οπότε παύουν να είναι έωλοι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί για ύφεση το 2013 «μικρότερη από την αναμενόμενη με βάση τις εκτιμήσεις του μνημονίου» και για «επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014».

    [04] Κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής την Παρασκευή, το Σάββατο και τη Δευτέρα

    «Ρολά» κατεβάζουν αύριο και τη Δευτέρα τα φαρμακεία όλης της χώρας, στο πλαίσιο 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με τους φαρμακοποιούς της Αθήνας, να κρατούν πιο σκληρή στάση κλείνοντας τα φαρμακεία και το Σάββατο.

    Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

    Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), στην οποία φαίνεται να επιμένει η τρόικα, αλλά και σε ζητήματα όπως η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με αλλαγή στα πληθυσμιακά κριτήρια για το άνοιγμα νέου φαρμακείου και στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    [05] Στους 86 οι νεκροί από τη γρίπη

    Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 86, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν είχαν εμβολιασθεί. Αύξηση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και στον αριθμό των νοσηλευομένων σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 59 άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ, ενώ συνολικά από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 256 άτομα.

    [06] Η σχέση των ΑμεΑ με τα ΜΜΕ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης

    Στην ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και των εκπροσώπων των ΜΜΕ για την άρση των προκαταλήψεων και στερεοτύπων, που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, αλλά και στη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στην επικοινωνία και στην ενημέρωση, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, χαιρετίζοντας σήμερα το 5o διεθνές συνέδριο «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ» με θέμα «Ενσωμάτωση και κρίση στην ψηφιακή εποχή», που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης (ΓΓΜΕ) στο συνεδριακό της κέντρο.Το συνέδριο --χορηγός επικοινωνίας του οποίου είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ-- διοργανώνεται στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων που η ΓΓΜΕ αναπτύσσει από το 2006, οι οποίες στοχεύουν στον προβληματισμό και τον διάλογο για τα θέματα των ΑμεΑ.

    Για ένα από τα σημαντικότερα, σε ευαισθησία, ζητήματα των σύγχρονων κοινωνιών, έκανε λόγο στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, και αφορά «τη σχέση των ατόμων με αναπηρία με τις νέες προκλήσεις της ψηφιακής πραγματικότητας την προσβασιμότητά τους στην ενημέρωση και την επικοινωνία, αλλά και τη διαχείριση της εικόνας της αναπηρίας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

    [07] Αποδεκτή η τεχνική προσφορά της Lamda Development για το Ελληνικό

    Μετά από εισήγηση των τεχνικών του συμβούλων, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι έκρινε την τεχνική προσφορά της Lamda Development για την ανάπτυξη της έκτασης στο Ελληνικό και η οποία είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και καταρχήν συμβατή με το σχετικό νομικό πλαίσιο αξιοποίησης, και κατά συνέπεια γίνεται αποδεκτή.

    Σε επόμενη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς, αφού προηγουμένως έχει αποσφραγίσει τον φάκελο αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή. Το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωμένη οικονομική προσφορά. Στη συνέχεια, οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του διεθνώς εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της οικονομικής προσφοράς για το ΤΑΙΠΕΔ, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης ("fairness opinion").

    Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή. Η διαδικασία αξιολόγησης της οικονομικής προσφοράς, σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα και διασφαλίσεις πλήρους διαφάνειας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014.

    [08] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ι. Στουρνάρα - τρόικας

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, στο υπουργείο Οικονομικών.

    Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες, ότι έχει μεν επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν είναι λίγα τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά.

    Ενώ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι «έχουμε διατρέξει όλα τα κείμενα, υπάρχουν διαφορές, ωστόσο είναι εντοπισμένες». Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά την απουσία των επικεφαλής της τρόικας, οι συζητήσεις συνεχίζονταν όλο αυτό το διάστημα, σε υπηρεσιακό επίπεδο, με τα τεχνικά κλιμάκια.

    Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε, ότι οι διαπραγματεύσεις θα εστιαστούν κυρίως σε διαρθρωτικά θέματα (π.χ εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ), ενώ παραμένουν υπό συζήτηση τα ζητήματα των φόρων υπέρ τρίτων και της μείωσης κατά 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών.

    Διαβάστε επίσης:Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ εξέφρασε την ελπίδα οι συνομιλίες να ολοκληρωθούν «όσο το δυνατόν πιο σύντομα»

    Σ. Κεδίκογλου: Η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα ολοκληρωθεί έως την Κυριακή

    [09] Στρατιωτικά γυμνάσια ξεκίνησαν οι Ρώσοι κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

    Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι άρχισαν στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προβαίνοντας πιθανόν σε άλλη μια επίδειξη ισχύος έναντι του Κιέβου και της Δύσης στο πλαίσιο της διένεξης για την Κριμαία.

    Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι οι ασκήσεις άρχισαν στη νότια περιοχή ευθύνης των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων και σε αυτές συμμετέχουν 8.500 άνδρες του πυροβολικού, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών, οι οποίες απεικονίζουν στρατιωτικά οχήματα να κινούνται στην περιοχή.

    Στην άσκηση συμμετέχει μεγάλος αριθμός ανδρών του πυροβολικού, καθώς και στελεχών συστοιχιών πυραύλων Γκραντ, Χαρικέιν και Τορνέιντο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό του. Συμμετέχουν επίσης στοιχεία του πυροβολικού όπως Χόβιτσερ, αλλά και αντιαρματικών πυροβόλων Ράπιερ. Στόχος των γυμνασίων είναι να βελτιωθεί η συνεργασία ανάμεσα στο μηχανοκίνητο πεζικό, τα τεθωρακισμένα, τις αερομεταφερόμενες μονάδες εφόδου και τις δυνάμεις του ναυτικού και των πεζοναυτών.

    Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass συμμετέχουν 4.000 αλεξιπτωτιστές, 36 αεροσκάφη και 500 οχήματα. Μεγάλο μέρος των γυμνασίων θα γίνει στην περιοχή Ροστόφ επί του Ντον, κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσικά μαχητικά και μεταγωγικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν στη Λευκορωσία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 March 2014 - 18:30:26 UTC