Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενός λεπτού σιγή στην Ιαπωνία για το τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα
  • [02] Λ. Φαμπιούς: Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μπορεί να επιβληθούν ακόμη και εντός της εβδομάδας
  • [03] Εντείνoνται οι έρευνες για το εξαφανισμένο Boeing
  • [04] Με ασφάλεια προσγειώθηκε Σογιούζ με ρωσοαμερικανικό πλήρωμα
  • [05] Τα κορίτσια που γεννιούνται λιποβαρή, έχουν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν προβλήματα γονιμότητας

  • [01] Ενός λεπτού σιγή στην Ιαπωνία για το τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα

    Τρία χρόνια: σήμερα στις 14:46, οι Ιάπωνες τήρησαν ενός λεπτού σιγή ενθυμούμενοι την τραγωδία της 11ης Μαρτίου 2011, ένα σεισμό, ένα τσουνάμι και ένα πυρηνικό ατύχημα που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 20.000 ανθρώπους. Την ακριβή ώρα του μεγέθους 9 βαθμών σεισμού (07:46 ώρα Ελλάδας), οι φωνές σίγησαν, τα κεφάλια έσκυψαν, τα χέρια ενώθηκαν, στην ανάμνηση αυτής της τρομερής ημέρας, της χειρότερης που έζησε η χώρα μετά τον πόλεμο.

    Μια επίσημη εθνική τελετή πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο παρουσία του αυτοκρατορικού ζεύγους και του πρωθυπουργού στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν από το γιγάντιο κύμα που έπληξε τις ακτές των νομαρχιών Μιγιάγκι, Ιουάτε και Φουκουσίμα, ένα όνομα που είναι σήμερα συνώνυμο της ατομικής καταστροφής. Ο αυτοκράτορας Ακιχίτο εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του για τα περισσότερα από 20.000 θύματα που έχασαν τη ζωή τους ή εξαφανίσθηκαν την ίδια ημέρα ή αργότερα από τις συνέπειες της τριπλής τραγωδίας. Τρία χρόνια έχουν περάσει, όμως επί του πεδίου η ανοικοδόμηση προχωρεί με βήματα σημειωτόν και οι σοροί 18.517 ανθρώπων που παρασύρθηκαν από το κύμα δεν έχουν βρεθεί. Όσο για τους πρώην κατοίκους των περιοχών γύρω από το πυρηνικό συγκρότημα της Φουκουσίμα, μερικοί δεν θα επιστρέψουν ποτέ στο σπίτι τους επειδή δεν τους επιτρέπεται ή επειδή δεν θέλουν, φοβούμενοι τη μόλυνση από ραδιενέργεια.

    [02] Λ. Φαμπιούς: Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μπορεί να επιβληθούν ακόμη και εντός της εβδομάδας

    Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας σχετικά με την Ουκρανία μπορεί να επιβληθούν ακόμη και αυτή την εβδομάδα, αν η Μόσχα δεν απαντήσει σε μια πρόταση για τον κατευνασμό της κρίσης. Ο Φαμπιούς δήλωσε στο ραδιοσταθμό France Inter πως το δημοψήφισμα στην Κριμαία για την ένωση της περιοχής αυτής με τη Ρωσία, που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαρτίου, είναι αθέμιτο και ότι μια προσάρτηση της περιοχής από τη Ρωσία θα ήταν παράνομη.

    «Η μόνη θεμιτή ψηφοφορία είναι αυτή της 25ης Μαΐου για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας στην Ουκρανία. Η ψηφοφορία της 16ης Μαρτίου δεν έχει νομιμότητα» τόνισε ο Φαμπιούς.

    [03] Εντείνoνται οι έρευνες για το εξαφανισμένο Boeing

    Οι αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. Οι αρχές της Μαλαισίας απέστειλαν πλοία προκειμένου να ερευνήσουν συντρίμμια που φέρεται πως είχαν εντοπιστεί στην επιφάνεια της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, μετέδωσε το δίκτυο Ειδήσεων Bloomberg. Η περιοχή στην οποία πραγματοποιούνται οι έρευνες βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της παραθαλάσσιας πόλης Βουνγκ Τάου του Βιετνάμ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας, Λάι Σαν Ταν. Στην περιοχή έχουν σταλεί βιετναμέζικα πλοία για να ερευνήσουν αυτό που φαίνεται πως είναι μεταλλικά κομμάτια, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων σύμφωνα με την ενημέρωση στο Ανόι της επιτροπής έρευνας και διάσωσης.

    Ομάδες διάσωσης από 9 χώρες πραγματοποίησαν έρευνες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και τα στενά της Μαλάκας, μετέδωσε το BBC, καθώς η Κίνα έκανε έκκληση στη Μαλαισία να εντείνει τις προσπάθειες ανεύρεσης του αεροσκάφους. Ένα αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας θα ενταχθεί στην αναζήτηση, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Κι. Είπε ότι το αεροπλάνο P3 Orion της πολεμικής αεροπορίας έχει ήδη απογειωθεί από τη Νέα Ζηλανδία και αναμένεται να φτάσει το απόγευμα της Τρίτης. Τουλάχιστον 30 αεροσκάφη και 40 πλοία χτενίζουν τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δήλωσε χτες ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, Ζουλκιφέλι Ζην, εκτός από τα βιετναμέζικα πλοία και τα αεροπλάνα που έχουν αναπτυχθεί εντός των χωρικών υδάτων του Βιετνάμ. Η κινεζική κυβέρνηση έχει στείλει στην Κουάλα Λουμπούρ μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να βοηθήσει στην αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 154 Κινέζοι.

    Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας χρησιμοποιεί 10 δορυφόρους για να βοηθήσει στην έρευνα για τον εντοπισμό του Μπόινγκ της εταιρείας Malaysia Airlines που έχει εξαφανισθεί εδώ και τέσσερις ημέρες, αναφέρει σήμερα ο επίσημος κινεζικός Τύπος.

    [04] Με ασφάλεια προσγειώθηκε Σογιούζ με ρωσοαμερικανικό πλήρωμα

    Ένας Aμερικανός αστροναύτης και δύο Ρώσοι κοσμοναύτες, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει το Νοέμβριο μια ιστορική έξοδο στο διάστημα με τη δάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, προσγειώθηκαν σήμερα με ασφάλεια και σύμφωνα με το πρόγραμμα στο Καζακστάν, αψηφώντας την κακοκαιρία και τερματίζοντας τη διάρκειας 166 ημερών αποστολή τους στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

    Μέσα στην κάψουλα ήταν ο πρώην διοικητής του ISS Όλεγκ Κλότοφ και οι μηχανικοί πτήσης Σεργκέι Ριαζάνσκι και Μάικλ Χόπκινς της NASA. Οι τρεις είχαν αναχωρήσει μαζί για το διάστημα στις 25 Σεπτεμβρίου. Εκτός από την εργασία τους σε 35 επιστημονικά πειράματα, στις 9 Νοεμβρίου οι Κότοφ και Ριαζάνσκι έβγαλαν τη δάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι έξω από το σταθμό στη διάρκεια ενός διαστημικού περιπάτου. Πίσω στον ISS άφησαν ένα μικρό πλήρωμα με επικεφαλής τον Κοΐτσι Ουακάτα, τον πρώτο Ιάπωνα που διοικεί το σταθμό. Άλλα τρία μέλη του πληρώματος πρόκειται να φθάσουν στον ISS αργότερα αυτό το μήνα.

    [05] Τα κορίτσια που γεννιούνται λιποβαρή, έχουν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν προβλήματα γονιμότητας

    Τα κορίτσια που γεννιούνται με βάρος μικρότερο από το φυσιολογικό, έχουν διπλάσιο κίνδυνο να παρουσιάσουν προβλήματα γονιμότητας όταν ενηλικιωθούν, σε σχέση με τα συνομήλικα κορίτσια που δεν ήσαν λιποβαρή κατά τη γέννα, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα. Είναι η πρώτη μελέτη που διαπίστωσε κάτι τέτοιο, γι' αυτό θα χρειαστούν και άλλες έρευνες σε μεγαλύτερο δείγμα και σε περισσότερες χώρες για να επιβεβαιώσουν το εν λόγω εύρημα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Γιοζεφίν Βίκστρεμ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λινκέπινγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Open», μελέτησαν 1.206 γυναίκες που γεννήθηκαν μετά το 1973 και οι οποίες κατέφυγαν με τον σύντροφό τγους σε κλινική υπογονιμότητας μεταξύ των ετών 2005-2010.

    Μια πιθανή εξήγηση, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ότι η ανεπαρκής σωματική ανάπτυξη του εμβρύου μπορεί να επηρεάζει αρνητικά και την ανάπτυξη των αναπαραγωγικών οργάνων στα κορίτσια. Οι πρόοδοι στην ιατρική έχουν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να γεννιούνται πλέον όλο και περισσότερα λιποβαρή μωρά και να επιβιώνουν, πράγμα που μπορεί μελλοντικά να συμβάλει σε περισσότερα περιστατικά υπογονιμότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 March 2014 - 8:30:22 UTC