Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη να πει «όχι» στην απάνθρωπη λιτότητα
  • [02] Επανέλεγχος προσλήψεων από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης
  • [03] «Μοναδικό επίτευγμα το πρωτογενές πλεόνασμα»
  • [04] Προς αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων οι ιδιοκτήτες φορτηγών
  • [05] Κινητοποιήσεις στο Δημόσιο αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ
  • [06] Ένοπλοι κατέλαβαν ουκρανική βάση εκτόξευσης πυραύλων στην Κριμαία
  • [07] Σ. Λαβρόφ: Κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας θα πλήξουν τις ΗΠΑ
  • [08] Η... "ανθρωπογεωγραφία" του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
  • [09] Παναθηναϊκός-Λαμποράλ Κούτσα 61-68
  • [10] Παναθηναϊκός-Λαμποράλ Κούτσα 27-28 στο ημίχρονο

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη να πει «όχι» στην απάνθρωπη λιτότητα

    Στα κρίσιμα διλήμματα που τίθενται στους λαούς της Ευρώπης ενόψει των ευρωεκλογών, εστίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το απόγευμα σε πλατιά σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής για τις επερχόμενες εκλογικές μάχες.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ευρώπη καλείται να πει «όχι» στη γερμανική ηγεμονία και στην επιβολή της απάνθρωπης λιτότητας, γιατί, όπως υποστήριξε, η σημερινή πολιτική δεν είναι μόνο άδικη και αναποτελεσματική, αλλά διασπά και την Ευρώπη, καθώς «ευνοεί τον εθνικισμό και τον απομονωτισμό, τρέφει τον ευρωσκεπτικισμό, ανοίγει δρόμους για την ακροδεξιά και τον φασισμό». Όπως επισήμανε: «οι λαοί καλούνται να πουν ένα αποφασιστικό όχι σ' αυτή την πολιτική. Γιατί αυτή η πολιτική δεν συμφέρει σε κανένα λαό, σε καμιά χώρα, όσα κι αν λέγονται για το αντίθετο. Συμφέρει μόνο σε συγκεκριμένες ελίτ του χρήματος που τείνουν να επιβάλλουν στην Ευρώπη ένα καθεστώς αυταρχικού νεοφιλελευθερισμού, ένα νέο ευρωπαϊκό αυτοματισμό, που καταργεί κατακτήσεις δεκαετιών».

    [02] Επανέλεγχος προσλήψεων από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης

    Δικαστική κάλυψη από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τους ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο έχει ανατεθεί και ο επανέλεγχος των προσλήψεων στο Δημόσιο των πρώην συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Το υπουργείο κατέθεσε το απόγευμα τέσσερις τροπολογίες στο νομοσχέδιο για την κατάργηση 23 φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου, το οποίο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

    [03] «Μοναδικό επίτευγμα το πρωτογενές πλεόνασμα»

    Η άδικη συζήτηση γύρω από αρνητικά στερεότυπα για τη χώρα πρέπει να σταματήσει τώρα που η Ελλάδα «μπορεί να παρουσιάζει ένα χειροπιαστό μοναδικό επίτευγμα, που είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, που μας δίνει τη δυνατότητα να πούμε ότι περνάμε πια στη φάση της δημοσιονομικής ισορροπίας και μπορούμε πλέον τώρα να συζητήσουμε σοβαρά για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Περιφερειών και Δήμων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι το δάνειο στήριξης της ελληνικής οικονομίας «θα επιστραφεί ακέραιο στα άλλα κράτη- μέλη της ΕΕ, καθώς μπορεί το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας να είναι μια win- win προσπάθεια για όλους, και για τους εταίρους και για εμάς, αρκεί να γίνει αντιληπτό ότι στην Ελλάδα έχουν συντελεστεί πράγματα, ότι έχει αλλάξει η κατάσταση και άρα πρέπει να μιλάμε με άλλον τρόπο, πιο δημιουργικό, αισιόδοξο, που σέβεται τις θυσίες του λαού». «Θέλουμε», είπε, «μια κατανόηση των νέων δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις βαθιές ανισότητες που ανακόπτουν την προσπάθειά μας να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος, να ξαναβρούμε το επίπεδο ανάπτυξης που χάσαμε τα τελευταία χρόνια».

    [04] Προς αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων οι ιδιοκτήτες φορτηγών

    Σε προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους, που είχαν εξαγγείλει με απεργία διαρκείας αρχής γενομένης από αύριο, προσανατολίζονται, όπως όλα δείχνουν οι αυτοκινητιστές φορτηγών, μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχ. Χρυσοχοΐδη για τη βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει άμεσα την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους, που στρεβλώνουν την αγορά οδικών μεταφορών και εμποδίζουν την υγιή ανάπτυξή του.

    Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων θα ληφθούν αύριο κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνδιάσκεψης στην Αθήνα, όπου και θα παρουσιασθούν στο σώμα οι δεσμεύσεις του υπουργού Μεταφορών.

    Πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), σε έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα το απόγευμα αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων, και την πρόταση αυτή θα καταθέσει στην αυριανή συνεδρίαση.

    [05] Κινητοποιήσεις στο Δημόσιο αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ

    Σε κινητοποιήσεις κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και ενδεχόμενων απολύσεων στο Δημόσιο προχωρά η ΑΔΕΔΥ.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο Δημόσιο την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Μαρτίου, ημέρα που συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και νέα 48ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Μαρτίου και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

    [06] Ένοπλοι κατέλαβαν ουκρανική βάση εκτόξευσης πυραύλων στην Κριμαία

    Ένοπλοι άνδρες, που πιστεύεται ότι είναι Ρώσοι, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μια ουκρανική βάση εκτόξευσης πυραύλων στην περιοχή της Κριμαίας, χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός και χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από έναν δημοσιογράφο του πρακτορείου Ρόιτερς που ήταν παρών στο συμβάν, το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν οι ένοπλοι παραβίασε την πύλη της βάσης στη Σεβαστούπολη.

    'Ενας Ουκρανός αξιωματικός του στρατού, ο Βλάντισλαφ Σελεζνιόφ, είπε τηλεφωνικά ότι οι ένοπλοι κατέλαβαν τη βάση χωρίς να ανοίξουν πυρ. Ένας άλλος αξιωματικός είπε στο Ρόιτερς ότι προσπαθεί να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των ενόπλων, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει κατασχεθεί κανενός είδους οπλισμός.

    [07] Σ. Λαβρόφ: Κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας θα πλήξουν τις ΗΠΑ

    Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να μην ζημιώσουν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι τυχόν κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία θα γυρίσουν "μπούμερανγκ" στην Ουάσινγκτον.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ "προειδοποίησε να μην ληφθούν βιαστικές και ριψοκίνδυνες αποφάσεις" που θα μπορούσαν να βλάψουν τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις και ιδίως "κυρώσεις που αναπόφευκτα θα έπληταν τις ΗΠΑ σαν μπούμερανγκ" ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένοπλοι κατέλαβαν ουκρανική βάση εκτόξευσης πυραύλων στην Κριμαία

    «Η Μόσχα αποκλείει τον απευθείας διάλογο με την Ουκρανία»

    Η Gazprom απειλεί την Ουκρανία ότι θα διακόψει τις παραδόσεις αερίου

    Η Γιούλια Τιμοσένκο προειδοποιεί για τον κίνδυνο ανταρτοπόλεμου στην Κριμαία

    [08] Η... "ανθρωπογεωγραφία" του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

    «Ανθρωπογεωγραφία» είναι ο τίτλος του πρωτότυπου ντοκιμαντέρ (Geographie humaine, 2013) της Γαλλίδας Κλερ Σιμόν, το οποίο σκιαγραφεί ένα συνταρακτικό πορτρέτο των σημερινών ανά τον κόσμο οικονομικο-κοινωνικών πιέσεων μέσα από τις ιστορίες «ανώνυμων» ταξιδιωτών, που σταματούν φευγαλέα στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ του Παρισιού. Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

    «Ανθρωπογεωγραφία» θα μπορούσε να είναι και η γενικότερη θεματική του συνόλου των 150 και πλέον ταινιών ντοκιμαντέρ του φετινού 16ου Φεστιβάλ (14-23 Μαρτίου). Ταινίες χωρίς κοινή θεματική, ταινίες που δεν συνθέτουν ενότητες -όπως και ο ίδιος ο σύγχρονος κόσμος εξάλλου- συνθέτουν όμως τον χάρτη της ανθρώπινης πραγματικότητας, σε καρέ-δίπολα, τα οποία αποτυπώνουν τις συγκλονιστικές και γοητευτικές αντιθέσεις (πολιτικές, ταξικές, φυλετικές, οικονομικές), αυτές που διαμορφώνουν και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

    [09] Παναθηναϊκός-Λαμποράλ Κούτσα 61-68

    Ηττα σοκ από την ουραγό του 5ου ομίλου, Λαμποράλ Κούτσα, υπέστη στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να παραμείνει στη διεκδίκηση της προνομιούχου 2ης θέσης.

    Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 68-61, για την 9η αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας, και με την 5η ήττα τους θα χρειαστεί να μοχθήσουν ακόμα και για την πρόκριση τους στα πλέι οφ.

    [10] Παναθηναϊκός-Λαμποράλ Κούτσα 27-28 στο ημίχρονο

    Τη Λαμποράλ Κούτσα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 March 2014 - 21:30:24 UTC