Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο Ιω. Μιχελάκης
  • [02] Β. Χόγιερ: Χρειάζονται επενδύσεις στην Ελλάδα
  • [03] «Η οριστική συμφωνία είναι πολύ κοντά»
  • [04] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την τρόικα
  • [05] Εντατικοί οι έλεγχοι των φορολογούμενων της λίστας Λαγκάρντ
  • [06] Η Gazprom απειλεί την Ουκρανία ότι θα διακόψει τις παραδόσεις αερίου
  • [07] Η Γιούλια Τιμοσένκο προειδοποιεί για τον κίνδυνο ανταρτοπόλεμου στην Κριμαία

  • [01] «Η Ελλάδα επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο Ιω. Μιχελάκης

    «Για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης και διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, η Ελλάδα επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στην 6η Διάσκεψη των Περιφερειών και των Πόλεων.

    Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η οικονομική κρίση ενέτεινε τις ανισότητες μεταξύ των Περιφερειών της ΕΕ, αντέστρεψε τη διαδικασία σύγκλισης των περιφερειακών ΑΕΠ και διεύρυνε τις ανισότητες, κυρίως στον τομέα της ανεργίας. Ενδεικτικό είναι ότι στην Ελλάδα η ανεργία από 8% ξεπέρασε το 27%, ο μέσος Έλληνας είδε το εισόδημά του να συρρικνώνεται κατά 38% και ο κίνδυνος από φτώχεια απέκτησε χωρική-περιφερειακή διάσταση.

    [02] Β. Χόγιερ: Χρειάζονται επενδύσεις στην Ελλάδα

    Καίριες ερωτήσεις για τα πιο επίκαιρα ζητήματα, για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις εξελίξεις στην Ουκρανία έθεσαν μαθητές της Γ' Λυκείου της «Ελληνογερμανικής Αγωγής» στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι. Ο κ. Χόγιερ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι οικονομικοί δείκτες στην Ελλάδα βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο χρειάζονται επενδύσεις».

    Η διάρκειας μιας ώρας συνάντηση των τελειόφοιτων μαθητών με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ έγινε κατόπιν επιθυμίας του ίδιου. Οκτώ μαθητές έθεσαν ερωτήσεις στον κ. Χόγιερ, ενώ 110 μαθητές παρακολούθησαν τη συζήτηση.

    Στην εισαγωγική του τοποθέτηση προς τους μαθητές, ο Βέρνερ Χόγιερ σκιαγράφησε τις τρεις προτεραιότητες της ΕΤΕπ για την Ελλάδα, που είναι τα μεγάλα έργα, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η αντιμετώπιση της ανεργίας. «Τα κονδύλια που δόθηκαν για την Ελλάδα για έργα μεγάλης κλίμακας, όπως οι αυτοκινητόδρομοι, ήταν 1,5 δισ. ευρώ. Το θέμα όμως με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Γι' αυτό έχουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα για να στηρίξουμε τις ελληνικές τράπεζες και να ξαναρχίσουν να δανειοδοτούν τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Είναι περίπου 25.000 με 28.000 οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα που θα δανειοδοτηθούν για να αναζωογονηθούν. Ένα τρίτο μέτρο είναι η χρηματοδότηση για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα και υπάρχει σύνδεση της χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων με την απασχόληση» επισήμανε ο κ. Χόγιερ.

    [03] «Η οριστική συμφωνία είναι πολύ κοντά»

    Με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, θα συνεχισθεί από την ερχόμενη Τρίτη η διαπραγμάτευση του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών για τα δυο εκκρεμή θέματα, το θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις και της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.

    Η σημερινή πεντάωρη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου και της γενικής γραμματέως Άννας Στρατινάκη με την τρόικα δεν κατέληξε σε συμφωνία, δεν καταγράφηκε όμως και διαφωνία.

    Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εργασίας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στο τέλος οι απόψεις της ελληνικής πλευράς θα εισακουστούν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η οριστική συμφωνία είναι πολύ κοντά».

    [04] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την τρόικα

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε το απόγευμα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με τους επικεφαλής της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών.

    Ωστόσο, τα σημερινά ραντεβού των εκπροσώπων των δανειστών μας στο υπουργείο δεν ολοκληρώθηκαν, καθώς αναμένεται απόψε το βράδυ νέα συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    [05] Εντατικοί οι έλεγχοι των φορολογούμενων της λίστας Λαγκάρντ

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι των φορολογούμενων της λίστας Λαγκάρντ και έως τώρα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για 72 από αυτούς. Οι συγκεκριμένες υποθέσεις αποστέλλονται στον οικονομικό εισαγγελέα και κατόπιν στις εφορίες, προκειμένου να ξεκινήσει η είσπραξη των ποσών που έχουν καταλογιστεί.

    Το ΣΔΟΕ έχει ενισχύσει το σώμα των ελεγκτών που πραγματοποιεί τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ το οποίο πλέον αποτελείται από 16 ελεγκτές αντί τεσσάρων αρχικά και σύμφωνα με πληροφορίες άλλες 107 υποθέσεις ελέγχου πρόκειται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

    [06] Η Gazprom απειλεί την Ουκρανία ότι θα διακόψει τις παραδόσεις αερίου

    Η δημόσια ρωσική επιχείρηση αερίου Gazprom απείλησε σήμερα την Ουκρανία ότι θα διακόψει τις εξαγωγές φυσικού αερίου σε αυτή εξαιτίας ανείσπρακτων οφειλών της ύψους 1,89 δισεκ. δολαρίων, όπως είχε συμβεί και το 2009, όταν η διακοπή εκείνη είχε προκαλέσει προβλήματα στις προμήθειες ευρωπαϊκών κρατών με αέριο.

    «Σήμερα 7η Μαρτίου ήταν η προθεσμία πληρωμής για την προμήθεια αερίου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Η Γκάζπρομ δεν έλαβε πληρωμές για τις οφειλές αυτές», είπε ο Αλεξέι Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία έχει de facto σταματήσει να πληρώνει για το αέριο. Ή η Ουκρανία θα ρυθμίσει τις καθυστερούμενες (οφειλές) ή υπάρχει κίνδυνος να επανέλθουμε στην κατάσταση των αρχών του 2009», προειδοποίησε επικεφαλής της Γκάζπρομ.

    [07] Η Γιούλια Τιμοσένκο προειδοποιεί για τον κίνδυνο ανταρτοπόλεμου στην Κριμαία

    Η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει ανταρτοπόλεμος στην Κριμαία αν ενταχθεί στη Ρωσία και κάλεσε τη Γερμανία και άλλες χώρες να επιβάλουν αμέσως οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα. Η Τιμοσένκο σημείωσε ότι η κατάληψη της Κριμαίας από τη Ρωσία θα δημιουργούσε μακροπρόθεσμους κινδύνους για ολόκληρη την περιοχή.

    Μιλώντας στο Ρόιτερς, έπειτα από μια συνάντησή της με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η Τιμοσένκο επεσήμανε ότι τα διεθνή μέτρα εναντίον της Ρωσίας έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής αναποτελεσματικά και ζήτησε να ληφθεί άμεση δράση για να αποτραπεί «μια εστία έντασης». «Τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν φέρει εμφανή αποτελέσματα», είπε η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης συνοψίζοντας το μήνυμά της προς τη Μέρκελ. «Αν αυτά τα μέτρα δεν φέρουν αποτελέσματα, μένουν δύο επιλογές: Να προχωρήσουν σε πιο ισχυρές κυρώσεις. Προτείνω μια σειρά μη βίαιων, οικονομικών μέτρων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 March 2014 - 17:30:22 UTC