Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο πολιτισμός δεν είναι υπό διαπραγμάτευση
  • [02] ΤτΕ: Στα 6,4 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών
  • [03] Σημάδια ανάκαμψης στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της GfK
  • [04] Η Μόσχα κατακρίνει την κυβέρνηση των ΗΠΑ διότι χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πούτιν για την Ουκρανία ψευδείς
  • [05] Σε εξέλιξη η έκτακτη Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο πολιτισμός δεν είναι υπό διαπραγμάτευση

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε, σε σημερινή συνάντησή του με προσωπικότητες από τον χώρο του βιβλίου, ότι «ανεξαρτήτως της απόφασης που θα πάρει η κυβέρνηση, αν ο λαός μας αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα θέσουμε σε προτεραιότητα την προστασία του πολιτισμού μας, των ανθρώπων του και θα επαναφέρουμε την ενιαία τιμή βιβλίου».

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, η γλώσσα, η συγγραφική παραγωγή, το ποιοτικό βιβλίο, ο πολιτισμός, δεν είναι υπό διαπραγμάτευση με κανέναν δανειστή.

    Αναφερόμενος δε στο θέμα που έχει ανακύψει, τόνισε ότι κυβέρνηση έχει δηλώσει, δια στόματος Κωστή Χατζηδάκη, ότι προτίθεται να καταργήσει την ενιαία τιμή βιβλίου, ακολουθώντας τις υποδείξεις πρόσφατης έκθεσης του ΟΟΣΑ. Η ενιαία τιμή βιβλίου, πρόσθεσε, ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχύει για τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία. Ποιά, λοιπόν, η σπουδή εμείς να καταργήσουμε κάτι που ισχύει σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη; Μήπως, στο όνομα ενός ακραίου ιδεοληπτικού νεοφιλελευθερισμού, θα πρέπει να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα στον πολιτισμό μας;, διερωτήθηκε.

    [02] ΤτΕ: Στα 6,4 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών

    Στα 6,4 δισ. ευρώ ανέρχονται οι πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών σύμφωνα με το βασικό σενάριο προσομοίωσης σε ακραίες καταστάσεις που πραγματοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος στηριζόμενη στην Έκθεση της BlackRock.

    Αναλυτικά οι κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής Τράπεζας υπολογίζονται σε 2,183 δισ. ευρώ, της Εurobank σε 2,945 δισ. ευρώ, της Alpha Bank σε 262 εκατ. ευρώ, της Πειραιώς σε 425 εκατ. ευρώ, της Τράπεζας Αττικής σε 397 εκατ. ευρώ και της Πανελλήνιας σε 169 εκατ. ευρώ.

    Η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος ζήτησε από τις διοικήσεις των Τραπεζών να υποβάλλουν το αργότερο έως τις 15 Απριλίου τα σχέδια τους για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους σε εύλογο και σύντομο χρονικό διάστημα.

    Από την πλευρά της, η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί ότι, μέσα σε φυσιολογικά επίπεδα οικονομικής αβεβαιότητας, οι εκτιμηθείσες κεφαλαιακές ανάγκες για τον χρονικό ορίζοντα της άσκησης (Ιούνιος 2013-Δεκέμβριος 2016) καλύπτονται από αποθέματα ασφαλείας που έχουν ήδη ενσωματωθεί στην άσκηση και ενέργειες περιορισμού των κεφαλαιακών αναγκών (π.χ. τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε μελλοντικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, την αναγνώριση αναβαλλόμενης φορολογίας, την πώληση στοιχείων ενεργητικού, κ.λπ.), καθώς και από τα κονδύλια του ΤΧΣ που δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί.

    [03] Σημάδια ανάκαμψης στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της GfK

    Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται «κολλημένη» στην ύφεση, αν και οι πτωτικές τάσεις επιβραδύνθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη φορά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από τα αποτελέσματα της έρευνας της GfK Consumer Climate (καταναλωτικό κλίμα) στην Ευρώπη που έγιναν σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, για το τέταρτο τρίμηνο του 2013.

    Σύμφωνα με την έρευνα, το ελληνικό ΑΕΠ έπεσε κατά 3%, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, το τρίτο τρίμηνο του 2013. Πρόκειται για τη μικρότερη μείωση των τελευταίων τριών ετών. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η συνολική μείωση για το 2013 θα είναι 4%. Ωστόσο, φαίνεται πως η ανάκαμψη διακρίνεται στον ορίζοντα.

    [04] Η Μόσχα κατακρίνει την κυβέρνηση των ΗΠΑ διότι χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πούτιν για την Ουκρανία ψευδείς

    Η κυβέρνηση της Ρωσίας καταδίκασε σήμερα, κάνοντας λόγο για μια «βάρβαρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας», για κυνισμό και για μια πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, μια παρουσίαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κρίση στην Ουκρανία, στην οποία οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρονται ως «ψευδείς ισχυρισμοί». «Είναι σαφές στην Ουάσινγκτον, όπως και πριν, ότι είναι ανίκανοι να αποδεχθούν μια κατάσταση που εξελίσσεται κατά τρόπο διαφορετικό από τα δικά τους σχήματα», δήλωσε ο Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Στο μεταξύ ένα στέλεχος της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ο Πούτιν δεν θα είναι ανάμεσα στα πρόσωπα εναντίον των οποίων στρέφονται οι κυρώσεις που ανακοίνωσε πως επιβάλει η Ουάσινγκτον εξαιτίας της «εισβολής» των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην Κριμαία.

    [05] Σε εξέλιξη η έκτακτη Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες

    Σε εξέλιξη είναι η έκτακτη Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες. Ο Ουκρανός μεταβατικός πρωθυπουργός, Αρσένι Γιατσένιουκ, ο οποίος, κατόπιν πρόσκλησης των «28», παραβρέθηκε στην πρωϊνή συνεδρίαση, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά, χαρακτήρισε «παράνομη» την απόφαση του κοινοβουλίου της Κριμαίας να προσχωρήσει στη Ρωσία. Ζήτησε εξάλλου την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το έδαφος της Ουκρανίας και εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσει σε εποικοδομητικό διάλογο με τη ρωσική πλευρά.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τόνισε την ανάγκη να αποφευχθούν κινήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένοπλη ένταση και ζήτησε πλήρη και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή.

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν με την παροχή οικονομικής βοήθειας της ΕΕ, ύψους 11 δισ. ευρώ, προς την Ουκρανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 March 2014 - 17:30:22 UTC