Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Οι ΥΠΕΞ που εκπροσωπούν τις εγγυήτριες δυνάμεις της Ουκρανίας, μου μετέφεραν μήνυμα συγκρατημένης αισιοδοξίας
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Προσηλωμένο στον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο προσλήφθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, το υπουργείο
  • [03] Τρεις μετανάστες τραυματίστηκαν απο πυρά, στη διάρκεια καταδίωξης δουλεμπορικού απο το λιμενικό
  • [04] Στο υπουργείο Μεταφορών συγκεντρώθηκαν κάτοικοι του Ωρωπού, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στα διόδια
  • [05] Ολοκληρώθηκαν οι πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας
  • [06] Αγγίζουν τα 3,5 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις στη Ρόδο
  • [07] Κυρώσεις σε βάρος αξιωματούχων της Ρωσίας και της Κριμαίας ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος
  • [08] Ο Πιστόριους θα αυτοκτονούσε, υποστήριξε μάρτυρας στη δίκη του παραολυμπιονίκη

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Οι ΥΠΕΞ που εκπροσωπούν τις εγγυήτριες δυνάμεις της Ουκρανίας, μου μετέφεραν μήνυμα συγκρατημένης αισιοδοξίας

    «Οι υπουργοί Εξωτερικών που εκπροσωπούν τις εγγυήτριες δυνάμεις της Ουκρανίας, βάσει του μεμοράντουμ του 1994, μου μετέφεραν μήνυμα συγκρατημένης αισιοδοξίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ- ΜΠΕ. Ο υπουργός συμμετείχε σήμερα στη Ρώμη σε διεθνή διάσκεψη με θέμα το μέλλον της Λιβύης, στην οποία, όμως, συζητείται διεξοδικά και η κρίση της Ουκρανίας.

    Ο κ. Βενιζέλος, στο περιθώριο της διάσκεψης της Ρώμης, είχε και σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. «Το βασικό αντικείμενο της συζήτησής μας ήταν η Ουκρανία. Επισκεφθήκαμε και οι δυο τη χώρα και είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας, μετά από τις συζητήσεις με τις νέες ουκρανικές Αρχές», εξήγησε ο κ. Βενιζέλος.

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Προσηλωμένο στον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο προσλήφθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, το υπουργείο

    Με 156 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών, που προσλήφθηκαν κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών ή χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος τον οποίο πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ), μετά από κοινή εντολή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών. Ελέγχθηκαν 12.377 υποβληθέντα δικαιολογητικά, που χρησιμοποιήθηκαν για το διορισμό των 3.530 πρώην δημοτικών υπαλλήλων, στους 178 δήμους της χώρας. Ειδικότερα, εντοπίστηκαν 74 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν, και άλλες 82 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι προσελήφθησαν είτε χωρίς να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, είτε χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού.

    «Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται και στέφεται με επιτυχία μια τόσο σύνθετη ελεγκτική δράση, η οποία μπορεί να αποτελέσει πιλότο για μια σειρά παρόμοιων ελέγχων στο μέλλον. Είναι η πρώτη φορά, επίσης, που προκύπτουν μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι γενικοί αφορισμοί ή εμπειρικές εκτιμήσεις περί χιλιάδων πλαστών δικαιολογητικών» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση του ελέγχου, και τόνισε ότι το υπουργείο «απόλυτα προσηλωμένο στον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι μπήκαν στην δημόσια διοίκηση».

    [03] Τρεις μετανάστες τραυματίστηκαν απο πυρά, στη διάρκεια καταδίωξης δουλεμπορικού απο το λιμενικό

    Τρεις μετανάστες τραυματίστηκαν από πυρά και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο της Χίου, όταν δουλεμπορικό σκάφος προσπάθησε να εμβολίσει αλλεπάλληλα πλωτό του λιμενικού στη διάρκεια ελέγχου, στα ανοιχτά των Οινουσών, με αποτέλεσμα οι λιμενοφύλακες να ρίξουν προειδοποιητικές βολές από φορητό οπλισμό και στη συνέχεια, για να το ακινητοποιήσουν, πυρά κατά του πρωραίου τμήματος του δουλεμπορικού. Σύμφωνα με την ελληνική ακτοφυλακή, οι άνδρες του λιμενικού, όταν κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο συνέλαβαν έναν Τούρκο διακινητή, διαπιστώνοντας ότι στον κλειστό χώρο, υπήρχαν 13 μη νόμιμοι μετανάστες, από τους οποίους δύο άνδρες και μία γυναίκα είχαν τραυματιστεί. Πλωτό περιπολικό παρέλαβε τους τραυματίες και τον συλληφθέντα διακινητή τους και τους μετέφεραν στο λιμάνι της Χίου. Με μέριμνα της λιμενικής Αρχής του νησιού, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών και περαιτέρω περίθαλψη.

    [04] Στο υπουργείο Μεταφορών συγκεντρώθηκαν κάτοικοι του Ωρωπού, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στα διόδια

    Συγκέντρωση πραγματοποίησαν κάτοικοι του Ωρωπού, μπροστά στο υπουργείο Μεταφορών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων. Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις διαμαρτυρίες μας γιατί θεωρούμε καθρεφτάκια για ιθαγενείς αυτά που έχουμε πάρει μέχρι τώρα. Συνεχίζεται μια μεγάλη αδικία μοναδική στην Ελλάδα, και πιθανώς στον κόσμο, και θα πρέπει ο υπουργός να μας ακούσει και να καταλάβει ολοκληρωτικά το θέμα του δήμου Ωρωπού. Θα πρέπει να πάρει πίσω τις αυξήσεις και να ξεκινήσουμε από το μηδέν μια συζήτηση για να αρθεί αυτή η αδικία. Έχουμε 8 διόδια σε έναν δήμο, κυκλοφορούμε μέσα στον δήμο και πληρώνουμε διόδια. Πρέπει να ενσκήψει και να δώσει λύση». Οι κάτοικοι του Ωρωπού που έφθασαν με πούλμαν αλλά και δικά τους μέσα μπροστά από το υπουργείο, έπειτα από πρόσκληση και του δήμου, διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα κατά των διοδίων στην περιοχή τους και κρατώντας πανό που έγραφαν «Κανένας συμβιβασμός. Έξω τα διόδια από τον Ωρωπό».

    [05] Ολοκληρώθηκαν οι πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

    Στην πλατεία Κλαυθμώνος επέστρεψαν οι διαδηλωτές που βρίσκονται από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, όπου και διαλύθηκαν, ενώ σταδιακά δίνονται στην κυκλοφορία οι δρόμοι που ήταν κλειστοί από το πρωί. Μέλη του ΠΑΜΕ, της ΟΛΜΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκαν όλοι μαζί περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Παλαιάς Βουλής, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει με οχήματα της αστυνομίας κάθετα τον δρόμο. Μετά από ένταση και μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν στο σημείο, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την οδό Ακαδημίας, όπου και εκεί συνάντησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλειστό τον δρόμο προς τη Βουλή. Αφού παρέμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα, φωνάζοντας συνθήματα και επιχειρώντας κατά διαστήματα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη συνέχεια κατευθύνθηκαν και πάλι προς την πλατεία Κλαυθμώνος.

    [06] Αγγίζουν τα 3,5 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις στη Ρόδο

    Αγγίζουν τα 3.500.000 ευρώ οι αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρίες για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις στη Ρόδο. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της επιβάρυνσης της ασφαλιστικής αγοράς από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις στο νησί της Ρόδου την 22α Νοεμβρίου 2013, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) διεξήγαγε έρευνα σχετικά με την εκτίμηση των ζημιών που αναγγέλθηκαν αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό.

    Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από 24 ασφαλιστικές επιχειρήσεις- μέλη της ΕΑΕΕ, οι οποίες εκπροσωπούν κατά προσέγγιση το 97% της παραγωγής ασφαλίστρων στην ασφάλιση κατά κινδύνων πυρός, αναγγέλθηκαν 93 ζημιές με συνολικό ποσό πρόβλεψης αποζημιώσεων που αγγίζει τα 3.500.000 ευρώ.

    [07] Κυρώσεις σε βάρος αξιωματούχων της Ρωσίας και της Κριμαίας ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

    Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αποφάσισε να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς και πάγωμα πόρων σε Ρώσους αξιωματούχους καθώς και σε αξιωματούχους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας τους οποίους κρίνει «υπεύθυνους» για το ότι «απειλείται η ειρήνη, η ασφάλεια, η σταθερότητα, η εθνική κυριαρχία ή η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή -το ανάλογο του προεδρικού διατάγματος-, με στόχο να τιμωρηθούν οι Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι που η Ουάσινγκτον θεωρεί πως ευθύνονται «για την εξελισσόμενη ρωσική εισβολή» στην περιοχή της Κριμαίας, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία. Η κρίση στην Ουκρανία και η εισβολή έχουν ανακινήσει παλιού τύπου εντάσεις, που παραπέμπουν στον Ψυχρό Πόλεμο. Επιπλέον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει περιορισμούς και κυρώσεις σε βάρος αριθμού προσώπων, κυβερνητικών αξιωματούχων και μη, όσον αφορά τις χορηγήσεις θεωρήσεων διαβατηρίου, στη Ρωσία και στην Κριμαία για τους ίδιους λόγους.

    [08] Ο Πιστόριους θα αυτοκτονούσε, υποστήριξε μάρτυρας στη δίκη του παραολυμπιονίκη

    Τον φόβο του ότι ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος δικάζεται για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, θα αυτοκτονούσε με το ίδιο όπλο από το οποίο έχασε τη ζωή της εκείνη, εξέφρασε σήμερα στο δικαστήριο ένας μάρτυρας που ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.Κατά τη σημερινή τέταρτη ημέρα της δίκης του παραολυμπιονίκη δρομέα, ο γείτονάς του Γιόχαν Στιπ κατέθεσε ότι μπήκε στο σπίτι του Πιστόριους λίγα λεπτά αφότου άκουσε φωνές και πυροβολισμούς και βρήκε τον αθλητή γονατιστό μπροστά από το πτώμα μίας γυναίκας."Την πυροβόλησα. Την πέρασα για διαρρήκτη και την πυροβόλησα", κατέθεσε ο Στιπ ότι του είπε ο 27χρονος.

    Γιατρός ο ίδιος, ο Στιπ περιέγραψε τις άκαρπες προσπάθειές του να επαναφέρει στη ζωή το 29χρονο μοντέλο και απόφοιτο της Νομικής που είχε σχέση με τον Πιστόριους λίγους μόλις μήνες, ενώ τη στιγμή της κατάθεσής του ο Πιστόριους ξέσπασε σε κλάματα και κρατούσε με τα χέρια το κεφάλι του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 March 2014 - 15:30:24 UTC