Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ακόμα ένας δραπέτης των φυλακών Τρικάλων
  • [02] Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ - Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά
  • [03] Εισέβαλαν στο σπίτι ηλικιωμένου με τσεκούρι, πιστόλι και γκλοπ
  • [04] Μειωμένη η ζήτηση για αρώματα και καλλυντικά, παρά τις εκπτώσεις
  • [05] Οι Ευρωπαίοι σε αναζήτηση απάντησης στην ουκρανική κρίση
  • [06] Η ΕΕ δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των Γιανουκόβιτς και Αζάροφ
  • [07] «Παγώνουν» οι διπλωματικές σχέσεις Βενεζουέλας - Παναμά

  • [01] Συνελήφθη ακόμα ένας δραπέτης των φυλακών Τρικάλων

    Ένας ακόμα Αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων συνελήφθη αργά το βράδυ της Τετάρτης, στα Τίρανα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές συνελήφθη ο Φάτος Σιλα, που θεωρείται από τις αρχές επικίνδυνος κακοποιός.

    Ο συγκεκριμένος κακοποιός δραπέτευσε στις 22 Μαρτίου 2013 από τις φυλακές Τρικάλων, μαζί με άλλους επτά συμπατριώτες του.

    [02] Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ - Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά

    Νέα επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στους χώρους εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πέριξ αυτών, με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και κυρίως τη διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τη χθεσινή επιχείρηση, στην οποία πήραν μέρος αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προσήχθησαν 16 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα δύο, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες χασίς και δισκία που εμπίπτουν στον νόμο περί ναρκωτικών.

    Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ, όπως επισημαίνεται στην παραπάνω ανακοίνωση, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

    [03] Εισέβαλαν στο σπίτι ηλικιωμένου με τσεκούρι, πιστόλι και γκλοπ

    Στιγμές τρόμου έζησε ένας 83χρονος, χθες το βράδυ, στο σπίτι του στον επαρχιακό δρόμο Μηχανιώνας-Τριλόφου, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Τρεις άγνωστοι εισέβαλαν στη μονοκατοικία, όπου διαμένει ο ηλικιωμένος, προκειμένου να τον ληστέψουν.

    Σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε ο 83χρονος, ο ένας κρατούσε πιστόλι, ο άλλος τσεκούρι και ο τρίτος ένα γκλοπ. Οι δράστες ακινητοποίησαν το θύμα τους χωρίς να το τραυματίσουν και αφαίρεσαν από το σπίτι δύο τηλεοράσεις και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

    [04] Μειωμένη η ζήτηση για αρώματα και καλλυντικά, παρά τις εκπτώσεις

    Περαιτέρω υποχώρηση των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο αρωμάτων και καλλυντικών, παρά τις εκπτώσεις και προσφορές, διαπιστώνει μελέτη της Infobank Hellastat Α.Ε. Η οικονομική ύφεση και τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής προκάλεσαν τον περιορισμό της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και κατ' επέκταση την υποχώρηση της ζήτησης για τα προϊόντα του κλάδου, σύμφωνα με την Infobank Hellastat.

    Όπως προκύπτει από στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών, η αξία της εγχώριας αγοράς καλλυντικών (σε τιμές καταναλωτή) ακολουθεί πτωτική πορεία, φθάνοντας το 2012 στα 846 εκατ. ευρώ, μειούμενη περαιτέρω κατά 9,1% έναντι του 2011. Όσον αφορά στις επιμέρους κατηγορίες της αγοράς, αξιοσημείωτη κάμψη υπέστησαν τα προϊόντα μαλλιών (-12,7%, στα 240 εκατ. ευρώ), τα είδη προσωπικής υγιεινής (-8,1%, στα 170 εκατ. ευρώ) και τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος (-5,2% στα 275 εκατ. ευρώ).

    [05] Οι Ευρωπαίοι σε αναζήτηση απάντησης στην ουκρανική κρίση

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες σε έκτακτη σύνοδο κορυφής αφιερωμένη στην αναζήτηση μέσων για τη υποστήριξη της Ουκρανίας και απάντησης στην ρωσική «επίθεση» στην Κριμαία. Η σύνοδος κορυφής θα ξεκινήσει στις 12:30 ώρα Ελλάδος με μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ. Στη συνέχεια, η Αγγελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Ντέιβιντ Κάμερον και οι υπόλοιποι 25 ευρωπαίοι ηγέτες θα συνέλθουν για «να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και την αντίδραση της ΕΕ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Εξάλλου, στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν υπάρχει σύμπνοια ως προς την επιλογή των κυρώσεων. Για παράδειγμα, η Ιταλία και η Γερμανία έχουν εμφανισθεί πολύ διστακτικές να συμφωνήσουν στο μποϊκοτάζ των προετοιμασιών της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 8 στο Σότσι τον Ιούνιο. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνέλθει σήμερα το απόγευμα κεκλεισμένων των θυρών με θέμα την ουκρανική κρίση.

    Διαβάστε επίσης:

    Η ΕΕ δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των Γιανουκόβιτς και Αζάροφ

    Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία

    [06] Η ΕΕ δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των Γιανουκόβιτς και Αζάροφ

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία του ανατραπέντος ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και 17 άλλων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και του πρώην πρωθυπουργού Μικόλα Αζάροφ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Η απόφαση, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχύει για το έδαφος χωρών-μελών της ΕΕ καθώς και για τον εναέριο χώρο της κοινότητας.

    Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης ο πρώην επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας, ένας πρώην γενικός εισαγγελέας, ένας πρώην υπουργός Άμυνας και ένας πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. Οι ηγέτες της ΕΕ συνέρχονται σήμερα σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν τις πιθανές δράσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία. Η Ρωσία συμφώνησε κατά τη διάρκεια συνομιλιών χθες Τετάρτη στο Παρίσι να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την κατάσταση στην Κριμαία, αλλά αρνήθηκε τη διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών με τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας.

    [07] «Παγώνουν» οι διπλωματικές σχέσεις Βενεζουέλας - Παναμά

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι διέκοψε τις πολιτικές - διπλωματικές σχέσεις και πάγωσε τις εμπορικές σχέσεις της χώρας του με τον Παναμά, μετά την προσπάθεια της κυβέρνησης του Παναμά να ζητήσει σύγκλιση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών για να συζητηθεί το θέμα των βίαιων διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα. «Πριν από την συνωμοσία που ξεκίνησε η κυβέρνηση του Παναμά μέσω του πρέσβη της στην Ουάσιγκτον και στον ΟΑΚ (Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών), αποφάσισα να διακόψω τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις με την κυβέρνηση του Παναμά και να παγώσω όλες τις εμπορικές σχέσεις», δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια τελετής για τον εορτασμό της πρώτης επετείου από τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες στο Καράκας..«Κανείς δεν πρέπει να συνωμοτεί ζητώντας την παρέμβαση εναντίον της χώρας μας, φτάνει πια ! Καλώ τους πολίτες να ενωθούν », δήλωσε ο πρόεδρος Μαδούρο.

    Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Βενεζουέλα κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μαδούρο την οποία η αντιπολιτευόμενοι θεωρούν υπεύθυνη για την ανασφάλεια, για το ρεκόρ πληθωρισμού και τις ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, άφησαν πίσω τους 18 νεκρούς και 260 τραυματίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 March 2014 - 9:30:23 UTC