Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Οι κοινωνίες της Ευρώπης θέλουν ανάπτυξη
  • [02] Γ. Κατάινεν: Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουν συζητήσεις για τρίτο πακέτο
  • [03] A. Τουρτσίνοφ: Ρωσική εισβολή στην Κριμαία
  • [04] Ματαιώθηκαν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης στην Κριμαία
  • [05] Έχασε αλλά κράτησε τη διαφορά ο Ολυμπιακός

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Οι κοινωνίες της Ευρώπης θέλουν ανάπτυξη

    «Η συνάντησή μου με την Ιταλίδα υπουργό Εξωτερικών ήταν χρήσιμη, πρακτική και αποδοτική» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με την επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι. Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι «η ιταλική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το δεύτερο εξάμηνο του έτους, στην πραγματικότητα μπορούμε να πούμε ότι θα συνεχίσει τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας» και ότι «το μεσογειακό έτος 2014 λειτουργεί».

    Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο, «οι κοινωνίες της Ευρώπης έχουν κοινές αγωνίες: θέλουν ανάπτυξη, επενδύσεις, θέσεις εργασίας και δεν αντέχουν άλλες πολιτικές λιτότητας και άλλη ανεργία».

    Η Φενετερίκα Μογκερίνι προσκάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ οι δυο υπουργοί συμφώνησαν στην ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία της τραπεζικής ένωσης.

    [02] Γ. Κατάινεν: Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουν συζητήσεις για τρίτο πακέτο

    «Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουν συζητήσεις για τρίτο πακέτο. Αντιθέτως, πρέπει να εστιάσουμε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διότι θα δημιουργήσουν ανάπτυξη» τόνισε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν σε συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Ο Φινλανδός πρωθυπουργός, που συναντήθηκε το πρωί με τον Αντώνη Σαμαρά, ευχήθηκε ακόμα να βγει η χώρα μας στις αγορές μέσα στο 2014, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το πότε μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σημείωσε ότι θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε την τελευταία έκθεση της τρόικας για την αποδέσμευση της τέταρτης και πέμπτης δόσης και μετά θα διαφανεί αν χρειάζεται να γίνει και πότε, συζήτηση για αυτό το θέμα.

    Στην ερώτηση αν θα πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά να βγει στις αγορές η Ελλάδα το 2014, εξήγησε πως προτιμά να μη δώσει συμβουλές στον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς τον σέβεται απεριόριστα και εμπιστεύεται πλήρως την κρίση του, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τις γρήγορες και σθεναρές κινήσεις που κάνετε».

    «Εάν όλα πάνε καλά, εάν το Κοινοβούλιο της Ελλάδας περάσει τις μεταρρυθμίσεις για να ανοίξει η αγορά, αυτό θα οδηγήσει άμεσα στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και πλούτου και θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους επενδυτές ότι θα δουν μια μόνιμη και βιώσιμη ανάπτυξη» είπε ακόμα ο κ. Κατάινεν, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο «θα μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια».

    «Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι εφικτά» συμπλήρωσε ο Φιλανδός πρωθυπουργός και κατέληξε: «Εξαρτώνται από τη λήψη αποφάσεων. Όλα αυτά είναι εφικτά. Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να βγει φέτος στις αγορές».

    [03] A. Τουρτσίνοφ: Ρωσική εισβολή στην Κριμαία

    Ο ασκών χρέη προέδρου της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, κατηγόρησε απόψε τη Ρωσία για "ένοπλη εισβολή" στην Κριμαία και κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν "να σταματήσει τις προκλήσεις".

    Ο Τουρτσίνοφ υποστήριξε ότι η Ρωσία επεξεργάζεται για την Ουκρανία ένα σενάριο παρόμοιο με εκείνο που είχε θέσει σε εφαρμογή πριν από την εισβολή της στη Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008.

    Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ουκρανίας 2.000 Ρώσοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν με μεταγωγικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, της πρωτεύουσας της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας όπου έχει τη βάση του ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα.

    "Σήμερα παρακολουθούμε μια εισβολή του ρωσικού στρατού (. . .). Ο εναέριος χώρος (της Κριμαίας) έχει κλείσει λόγω του μεγάλου αριθμού προσγειώσεων ρωσικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων" είπε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας στην Κριμαία, Σεργκέι Κουνίτσιν, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Το ΣΑ του ΟΗΕ θα συνεδριάσει απόψε εκτάκτως για την Ουκρανία

    Ματαιώθηκαν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης

    Έκλεισε ο εναέριος χώρος της Κριμαίας, υποστηρίζει η Ukrainian International

    Ένοπλοι κατέλαβαν το αεροδρόμιο Μπελμπέκ της Κριμαίας

    Φιλορώσοι και στρατιωτικοί περιπολούν στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης

    [04] Ματαιώθηκαν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης στην Κριμαία

    Οι πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα το βράδυ και αύριο το πρωί με προορισμό το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, στην Κριμαία, ματαιώθηκαν "λόγω των τελευταίων εξελίξεων" στην περιοχή αυτή, όπου άγνωστοι με στρατιωτική περιβολή και φιλορώσοι πολίτες περιπολούν γύρω από το αεροδρόμιο.

    "Οι πτήσεις από και προς τη Συμφερόπολη για απόψε και αύριο το πρωί ματαιώθηκαν", είπε μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Κιέβου μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Η κατάσταση στη Συμφερόπολη δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση πτήσεων, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων", πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

    Περίπου δέκα ένοπλοι, που φορούν στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά, έφτασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο διεθνές αεροδρόμιο και περιπολούσαν όλη την ημέρα έξω από αυτό.

    Οι ουκρανικές αρχές υποστήριξαν ότι πρόκειται για "ρωσική εισβολή" διότι αυτοί οι μυστηριώδεις ένοπλοι "δεν έκρυβαν ότι ανήκουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις", όπως υποστήριξε ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ.

    [05] Έχασε αλλά κράτησε τη διαφορά ο Ολυμπιακός

    Η απουσία του τραυματία Βασίλη Σπανούλη στοίχισε στον ασύνδετο Ολυμπιακό του δευτέρου ημιχρόνου σε οργάνωση και εκτέλεση, με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές Ευρώπης να «πέσουν» στην Πόλη, παρά το εντυπωσιακό ξέσπασμα στο τελευταίο τρίλεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 78-74 από την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, για την 8η αγωνιστική της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα, και απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν σημαντικό βήμα για την κατάληψη της προνομοιούχου 2ης θέσης του 5ου ομίλου. Πλέον ο Ολυμπιακός «έπεσε» στην τρίτη θέση, όπου υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Φενέρ, Μάλαγα). Μοναδικό κέρδος το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κράτησε τη διαφορά (+13) του πρώτου αγώνα.

    Τα δεκάλεπτα: 21-22, 41-38, 59-51, 78-74.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 February 2014 - 21:30:23 UTC