Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα Γ. Καμίνη για τον δήμο Αθηναίων
  • [02] Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές
  • [03] «Αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα»
  • [04] Το ΣΑ του ΟΗΕ θα συνεδριάσει απόψε εκτάκτως για την Ουκρανία
  • [05] Έκλεισε ο εναέριος χώρος της Κριμαίας, υποστηρίζει η Ukrainian International
  • [06] Ένοπλοι κατέλαβαν το αεροδρόμιο Μπελμπέκ της Κριμαίας
  • [07] Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Ολυμπιακός 41-38 στο ημίχρονο

  • [01] Προβάδισμα Γ. Καμίνη για τον δήμο Αθηναίων

    Σαφές προβάδισμα έχει ο Γ. Καμίνης έναντι των ανθυποψηφίων του για τον δήμο Αθηναίων.

    Σε δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑNALΥSIS που δημοσιεύει το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής", ο κ. Καμίνης συγκεντρώνει 23%, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος 14%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης 13%, ο Ηλίας Κασιδιάρης 11%, ο Νικήτας Κακλαμάνης 9%, ο Νίκος Σοφιανός 6%, ο Βασίλης Καπερνάρος 5% και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος 3%.

    [02] Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές

    Οριακές διαφορές στην πρόθεση ψήφου για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις εθνικές εκλογές, καταγράφει δημοσκόπηση της METRON ΑΝALYSIS για το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

    Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 17,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,8% , το ΠΑΣΟΚ 4,4%, οι ΑΝ.ΕΛΛ 3,6%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,9%, το ΚΚΕ 5,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 36,5%.

    Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 29,7%, το ΠΑΣΟΚ 6,9%, οι ΑΝ.ΕΛΛ 5,7%, η Χρυσή Αυγή 9,6%, η ΔΗΜΑΡ 4,6%, το ΚΚΕ 8,2% και άλλα κόμματα 7,6%.

    Σε ότι αφορά τις βουλευτικές εκλογές, η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής: ΝΔ 19,8%, ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, ΠΑΣΟΚ 4,5%, ΑΝ.ΕΛΛ 4,1%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΔΗΜΑΡ 3,2%, ΚΚΕ 6%, ΑΛΛΟ 4,8% ΚΑΙ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 30,5%.

    Στην εκτίμηση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν είναι: ΝΔ 28,5%, ΣΥΡΙΖΑ 29,2%, ΠΑΣΟΚ, 6,4%, ΑΝ.ΕΛΛ 5,9%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,7%, ΔΗΜΑΡ 4,7%, ΚΚΕ 8,7%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 6,9%.

    [03] «Αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα»

    Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα εξέφρασε το οικονομικό επιτελείο, αμέσως μετά τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, κατά την οποία εισήλθαν πλέον στην «καρδιά της διαπραγμάτευσης».

    Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τις επόμενες ώρες και ημέρες θα δουλέψουμε επί κειμένου (σ.σ. σχεδίου συμφωνίας) και με τους συναρμόδιους υπουργούς. Και όταν δουλεύεις επί κειμένου, είναι μια θετική εξέλιξη». Παρά ταύτα, ο συγκεκριμένος παράγοντας εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τον χρονικό ορίζοντα των διαβουλεύσεων, παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών επιζητεί πάση θυσία να υπάρξει απόφαση για την έγκριση της δόσης από το Eurogroup της 10ης Μαρτίου.

    Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα πραγματοποιηθεί, στο υπουργείο Οικονομικών, το απόγευμα της Κυριακής.

    [04] Το ΣΑ του ΟΗΕ θα συνεδριάσει απόψε εκτάκτως για την Ουκρανία

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει απόψε, κεκλεισμένων των θυρών, με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία.

    Το αίτημα για να συζητηθεί η ουκρανική κρίση υποβλήθηκε από τη Λιθουανία, που ασκεί την προεδρία του ΣΑ για τον Φεβρουάριο.

    "Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα έχει στις 15:00 (ώρα Νέας Υόρκης, 22:00 ώρα Ελλάδας) μια κλειστή συνεδρίαση και θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι πρεσβευτές των 15 χωρών-μελών του ΣΑ θα ενημερωθούν για την κατάσταση από τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στον ΟΗΕ και από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Οργανισμού, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν.

    [05] Έκλεισε ο εναέριος χώρος της Κριμαίας, υποστηρίζει η Ukrainian International

    Ο εναέριος χώρος της Κριμαίας έχει κλείσει μετά την κατάληψη του διεθνούς αεροδρομίου της Συμφερόπολης από ενόπλους, ανακοίνωσε απόψε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ουκρανίας, η Ukrainian International.

    Νωρίτερα, το πρακτορείο Ιντερφάξ μετέδωσε ότι στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Κριμαίας δεν επιτρέπεται η προσγείωση αεροσκαφών που προέρχονται από το Κίεβο.

    Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου υποστήριξε ωστόσο ότι μόνο μία πτήση από το Κίεβο παρουσίασε "καθυστέρηση" όμως όλες οι άλλες πτήσεις από και προς τη Συμφερόπολη εκτελούνται κανονικά χωρίς προβλήματα.

    [06] Ένοπλοι κατέλαβαν το αεροδρόμιο Μπελμπέκ της Κριμαίας

    Μια ομάδων ενόπλων ανδρών έχει καταλάβει τον διάδρομο προσγείωσης στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

    "Περίπου 400 άνθρωποι βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Μπελμπέκ αυτή τη στιγμή. Έχουν καταλάβει έναν διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης και όλες οι πτήσεις έχουν διακοπεί" ανέφεραν οι πηγές αυτές στο πρακτορείο.

    Οι ένοπλες ομάδες έκαναν την εμφάνισή τους στο Μπελμπέκ, το μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κριμαίας, νωρίς το πρωί σήμερα. Αρχικά ωστόσο είχαν παραμείνει έξω από το χώρο του αεροδρομίου, φυλώντας την περίμετρό του.

    Ο στόλος της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα εδρεύει στη γειτονική Σεβαστούπολη όμως η Μόσχα διαψεύδει ότι δικές της δυνάμεις έχουν καταλάβει το αεροδρόμιο.

    [07] Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Ολυμπιακός 41-38 στο ημίχρονο

    ThΦενερμπαχτσέ/Ούλκερ αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 February 2014 - 19:30:24 UTC