Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Μπέζας : Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όφειλε να διασφαλίσει τα υλικά στις κρατικές δομές
  • [02] Ο Ηλίας Παντελεάκος νέος γραμματέας του ΚΣ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Απάτη 9 εκατ. ευρώ από ΜΚΟ σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου
  • [04] Θανάσιμη πτώση από κεραμοσκεπή για έναν 54χρονο εργάτη στη Βέροια
  • [05] Αδ. Γεωργιάδης: Να μην υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας στις καταλήψεις πολυιατρείων
  • [06] Κλ. Ρέγκλινγκ: Πρωταθλήτρια στις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα
  • [07] «Ταύρος σε υαλοπωλείο» η τρόικα στην Ευρώπη, δηλώνει η αντιπρόεδρος του Die Linke
  • [08] Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα

  • [01] Αντ. Μπέζας : Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όφειλε να διασφαλίσει τα υλικά στις κρατικές δομές

    «Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεν έστειλε εντολή να κλείσουν τα ιατρεία, αλλά όφειλε να διασφαλίσει το πάσης φύσεως υλικό το οποίο βρίσκεται μέσα στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ που είναι κρατικές δομές» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, αναφερόμενος στις αντιδράσεις των γιατρών, που αρνούνται να παραδώσουν τα κτίρια. «Πρέπει να καταγραφεί επομένως όλο το υλικό, αναλώσιμο, υγεινομικό υλικό, πάγιος εξοπλισμός και να διασφαλστεί η σύννομη και έγκαιρη παράδοσή του. Οι προϊστάμενοι των μονάδων υγείας έχουν πάρει εντολή να συγκροτήσουν με ευθύνη τους τριμελείς επιτροπές καταγραφής αυτού του υλικού και παράδοσης» σημειώνει ο κ. Μπέζας.

    Ο υφυπουργός Υγείας τονίζει ότι «η μεταρρύθμιση έχει ως βασικό της άξονα την ενοποίηση του συστήματος της πρωτοβάθμιας φροντίδαςυγείας. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, αυτόν τον έναν μήνα, που κρατάει η ειδική διαδικασία της διαθεσιμότητας - κινητικότητας, που έχει θεσμοθετηθεί με τον νόμο για τη μεταρρύθμιση του συστήματοςπρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τα ιατρεία δεν μπορούν να λειτουργούν. Άρα εδώ δεν έχουμε κλείσιμο των ιατρείων, αλλά μια προσωρινή παύση της λειτουργίας τους, λόγω του γεγονότος ότι όλο το προσωπικό τίθεται σε καθεστώς διαθεσιμότητας».

    [02] Ο Ηλίας Παντελεάκος νέος γραμματέας του ΚΣ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

    O Ηλίας Παντελεάκος, 24 χρονών, τελειόφοιτος του τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών του ΕΜΠ, εξελέγη γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Η. Παντελεάκος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα, ενώ είχε εκλεγεί μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη με τη λίστα «Ιδρυτική Διακήρυξη- Ανασύνθεση».

    [03] Απάτη 9 εκατ. ευρώ από ΜΚΟ σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου

    Υπόθεση απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου από Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η ΜΚΟ ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ. Η συγκεκριμένη Οργάνωση εδραστηριοποιείτο σε αποναρκοθετήσεις εκτός Ελλάδος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκονται και κρατικοί λειτουργοί. Ανακοινώσεις αναμένονται σε λίγο από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

    [04] Θανάσιμη πτώση από κεραμοσκεπή για έναν 54χρονο εργάτη στη Βέροια

    Θανάσιμη πτώση από κεραμοσκεπή για έναν 54χρονο εργάτη στη Βέροια. Ο άτυχος άνδρας είχε ανέβει στη στέγη ενός σπιτιού προκειμένου να επιθεωρήσει ζημιές της κεραμοσκεπής για την επισκευή της, όταν, υπό συνθήκες που ακόμα ερευνώνται, έπεσε στο έδαφος με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά. Λίγο αργότερα, όμως, υπέκυψε στα τραύματά του.

    [05] Αδ. Γεωργιάδης: Να μην υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας στις καταλήψεις πολυιατρείων

    Να μην εμπλακεί η αστυνομία στις καταλήψεις που πραγματοποιούν από το πρωί οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σε πολυιατρεία του Οργανισμού, ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Έχω ζητήσει να μην υπάρξει καμία παρέμβαση της αστυνομίας» τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας ότι οι πολίτες στις 30 μέρες που θα παραμείνουν τα πολυιατρεία κλειστά -λόγω της μετατροπής τους σε κέντρα υγείας- θα εξυπηρετούνται με τον τρόπο που εξυπηρετούνταν τους τρεις μήνες της απεργίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ακόμα ότι όσοι γιατροί κλείσουν τα ιατρεία τους και παρουσιαστούν σε έναν μήνα, θα προσκληθούν όλοι στον νέο φορέα, ενώ στα κενά που θα προκύψουν, θα προσληφθούν γιατροί επί συμβάσει. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγει η διορία που έχει δοθεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις να παραλάβουν τα κτίρια και το υλικό των πολυιατρείων, τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας.

    [06] Κλ. Ρέγκλινγκ: Πρωταθλήτρια στις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα

    Περισσότερες μεταρρυθμίσεις από οποιοδήποτε άλλο κράτος- μέλος του ΟΟΣΑ κάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος εκφράζει την πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη, αρκεί να συνεχιστούν. Σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung, ο κ. Ρέγκλινγκ επισημαίνει ακόμη ότι ο ρυθμός υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων είναι καλύτερος από ποτέ.

    [07] «Ταύρος σε υαλοπωλείο» η τρόικα στην Ευρώπη, δηλώνει η αντιπρόεδρος του Die Linke

    «Σαν ταύρος σε υαλοπωλείο» συμπεριφέρθηκε η τρόικα σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), Ζάρα Βάγκενκνεχτ, η οποία ζητά να αφαιρεθεί άμεσα η εξουσία από την τρόικα. Η κ. Βάγκενκνεχτ θεωρεί αναπόφευκτο ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα πιστεύει ότι θα ασκούσε πολιτική με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε την τρόικα και τη Γερμανία «με περισσότερο τσαγανό».

    «Η τρόικα προκάλεσε μεγάλη δυστυχία. Έθεσε τη δημοκρατία εκτός ισχύος, διέλυσε την οικονομία και με τις επιταγές της, όχι μόνο δεν ελάφρυνε το χρέος, αλλά το διόγκωσε. Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι απέτυχε παταγωδώς, χάραξε λάθος πολιτική και τώρα επείγει να της αφαιρεθεί άμεσα η εξουσία από τα χέρια», αναφέρει η κ. Βάγκενκνεχτ, σε συνέντευξή της στην Deutsche Welle και, αναφερόμενη στο ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα, επισημαίνει ότι αποτελεί αποτέλεσμα μιας «άγριας» πολιτικής περικοπών, που έριξε τους Έλληνες στη φτώχεια και προκάλεσε κατάρρευση των επενδύσεων στη χώρα.

    [08] Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα

    Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 39 και τους 59 οι νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ 143 άτομα και όπως σημειώνουν στο σύνολό τους, πρόκειται για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης. Οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όλους όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να απευθύνονται αμέσως στον γιατρό και να λαμβάνουν προληπτική θεραπεία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 February 2014 - 11:30:23 UTC