Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαμαρτυρία στην εισαγγελία Πειραιά για τις διώξεις μαθητών που συμμετείχαν σε κατάληψη
  • [02] Πορεία των αγροτών προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
  • [03] Επτά προτάσεις για την υποβοήθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας από την ΕΣΕΕ
  • [04] «Σε καλή κατάσταση το τραπεζικό σύστημα στις χώρες υπό "πρόγραμμα"»
  • [05] Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines είναι ο αεροπειρατής
  • [06] Η μοναξιά «σκοτώνει» περισσότερο και από την παχυσαρκία

  • [01] Διαμαρτυρία στην εισαγγελία Πειραιά για τις διώξεις μαθητών που συμμετείχαν σε κατάληψη

    Παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελία Πειραιά, με αίτημα να σταματήσει η δίωξη μαθητών του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κερατσινίου, οργανώνουν για τις 12:30 το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ένωση Γονέων Κερατσινίου. «Οι διώξεις των μαθητών είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής του αυταρχισμού, της ποινικοποίησης των αγώνων και της τρομοκράτησης της νεολαίας και των εργαζομένων που αντιστέκονται στην εργασιακή και κοινωνική βαρβαρότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά.

    [02] Πορεία των αγροτών προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

    Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για το φορολογικό και το υψηλό κόστος παραγωγής, πραγματοποιούν σήμερα προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης τα μπλόκα των Πράσινων Φαναριών, Βασιλικών και των Μουδανιών, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων. Εξάλλου, οι αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας έχουν κανονίσει να συναντηθούν το απόγευμα με βουλευτές όλων των κομμάτων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να συζητήσουν το τι μπορεί να γίνει.

    Στην Πέλλα, οι αγρότες πρωτίστως προετοιμάζονται για το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τετάρτη, ενώ εντός της ημέρας θα πραγματοποιούν συμβολικούς αποκλεισμούς των οδοστρωμάτων, σύμφωνα με τον αγρότη, Χρήστο Καμτσή, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων. Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία. Οι Σερραίοι αγρότες της Μαυροθάλασσας πρόκειται να μεταβούν στο μπλόκο της Δράμας, προκειμένου να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στην σημερινή κινητοποίηση. Μερίδα άλλων αγροτών στις Σέρρες δεν αποκλείεται να αποσύρουν τα τρακτέρ τους από τις πλατείες των χωριών, όπου τα έχουν παρατεταγμένα και να συνεδριάσουν εκ νέου την Τετάρτη, προκειμένου να αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι. Σημειώνεται ότι οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποιούν σήμερα το πρωί πορείες διαμαρτυρίες στο κέντρο των περιοχών τους, με στόχο να ενημερώσουν για τα αιτήματά τους. Μάλιστα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα κλείσει στις 11 το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι μπλόκα έχουν στηθεί και στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον δήμο Καβάλας. Οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.

    [03] Επτά προτάσεις για την υποβοήθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας από την ΕΣΕΕ

    Προνομιακό καθεστώς, φορολογικό και ασφαλιστικό, ελκυστικό για τους νέους επιχειρηματίες, ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου καθώς «αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για την ελληνική οικονομική ιστορία αλλά και για την Ευρωζώνη το θλιβερό ποσοστό των ανέργων στο 28% και ότι 6 στους 10 νέους είναι σήμερα άνεργοι».

    Ο εμπορικός κόσμος πιστεύει ότι υπάρχουν επτά σημεία, τα οποία θα πρέπει να ενταχθούν στις προτεραιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Απασχόλησης, ώστε να ενισχυθεί άμεσα η νεανική επιχειρηματικότητα: 1) Κατάρτιση για τους σύγχρονους χρηματοδοτικούς θεσμούς. 2) Κεντρική κατεύθυνση για τους νέους, είτε από το εκπαιδευτικό σύστημα, είτε από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να εμπλακούν σε μία εξελιγμένη επιχειρηματική κίνηση. 3) Προνομιακό καθεστώς, φορολογικό και ασφαλιστικό, ελκυστικό για τους νέους επιχειρηματίες.

    4) Εξειδικευμένα προγράμματα ενσωμάτωσης των νέων επιχειρηματιών στο περιβάλλον της αγοράς. 5) Εντοπισμός τομέων της αγοράς με ελλείψεις και αυξημένη ζήτηση. 6) Αλλαγές στη μεταβίβαση επιχειρήσεων και τη κληρονομική διαδοχή τους. 7) Δαιδαλώδες φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον, που κάνει τα λάθη και τις οικονομικές επιβαρύνσεις αναπόφευκτα.

    [04] «Σε καλή κατάσταση το τραπεζικό σύστημα στις χώρες υπό "πρόγραμμα"»

    Την εκτίμηση ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιρλανδία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πως δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις κατά τις δοκιμασίες αντοχής που θα διενεργήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αργότερα φέτος, εξέφρασε, με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ. Όπως επισήμανε στη διάρκεια της συνέντευξης, οι πέντε χώρες ωφελούνται από αύξηση των εξαγωγών και επιστροφή σε οικονομική ανάκαμψη. Πρόσθεσε, δε, τη σημασία συνέχισης στην οδό των μεταρρυθμίσεων.

    [05] Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines είναι ο αεροπειρατής

    Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines είναι ο αεροπειρατής, ο οποίος νωρίς σήμερα το πρωί το προσγείωσε ο ίδιος στο διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου. Ο ηλικίας 31 ετών άνδρας δήλωσε ότι «ένιωθε να απειλείται» στη χώρα του και ότι ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελβετία, σύμφωνα με τον Μπερτράν Σταμπφλί. Ο συγκυβερνήτης είπε ακόμη ότι επωφελήθηκε όταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους βγήκε από το πιλοτήριο για να πάει στην τουαλέτα, κλείδωσε την πόρτα και ανέλαβε εκείνος τον έλεγχο του αεροπλάνου. Η αστυνομία της Γενεύης ανακοίνωσε ότι ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου το προσγείωσε και κατέβηκε με σχοινί από το παράθυρο του πιλοτηρίου.

    [06] Η μοναξιά «σκοτώνει» περισσότερο και από την παχυσαρκία

    Ένας ηλικιωμένος που επί χρόνια νιώθει πολύ μόνος, έχει 14% αυξημένη πιθανότητα, σε σχέση με τον μέσο άνθρωπο, να πεθάνει πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου, λόγω μοναξιάς, είναι διπλάσιος από τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου λόγω παχυσαρκίας, ενώ είναι σχεδόν ίδιος με τον αντίστοιχο κίνδυνο λόγω φτώχειας (19%).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 February 2014 - 9:30:26 UTC