Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εκπλήρωσε τον στόχο για μείωση του δημόσιου τομέα
  • [02] Αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, προτείνει το μπλόκο της Νίκαιας
  • [03] Ολοκληρώθηκε η πορεία των σχολικών φυλάκων και καθηγητών
  • [04] Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τη «λίστα Λαγκάρντ»
  • [05] Γ. Προβόπουλος: Να αποφασίζει ο Νέος Μηχανισμός Εκκαθάρισης για τη βιωσιμότητα των τραπεζών
  • [06] «Το 25% των Αμερικανών δεν ξέρει ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο»

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εκπλήρωσε τον στόχο για μείωση του δημόσιου τομέα

    «Η Ελλάδα εκπλήρωσε το στόχο της για μείωση του διογκωμένου δημόσιου τομέα δύο χρόνια πριν την προγραμματισμένη ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν θα δεχτεί περαιτέρω αιτήματα από τους διεθνείς πιστωτές της για μαζικές απολύσεις» δήλωσε στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σε ανταπόκριση από την Αθήνα αναφέρεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, «ο οποίος κατέχει μεταπτυχιακό από το Χάρβαρντ και είναι επιφορτισμένος με τη μεταρρύθμιση μιας βαθιάς δυσλειτουργικής κρατικής γραφειοκρατίας», όπως σημειώνεται, δήλωσε επίσης στην εφημερίδα ότι «το δύσκολο μέρος για την Ελλάδα τώρα ξεκινά, διότι η χώρα πρέπει να αλλάξει την ανελαστική κουλτούρα του δημοσίου τομέα, ο οποίος διέπεται από επουσιώδεις κανονισμούς και γραφειοκρατία. Το ζήτημα του μεγέθους του δημόσιου τομέα αντιμετωπίστηκε, αυτό που εκκρεμεί είναι η ποιότητά του».

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα είναι ένα από τα «ακανθώδη θέματα» στις «δύσκολες διαπραγματεύσεις» της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές της, καθώς μεταξύ των αιτημάτων τους ήταν η μείωση του αριθμού των κρατικών υπαλλήλων κατά τουλάχιστον 150.000 έως τα τέλη του 2015 και η απόλυση ή η μετακίνηση δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014.

    [02] Αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, προτείνει το μπλόκο της Νίκαιας

    Με πανελλαδικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα, σκοπεύουν να απαντήσουν οι αγρότες στην κυβέρνηση, η οποία δεν ανταποκρίθηκε στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

    Την παραπάνω απόφαση-πρόταση έλαβαν σήμερα το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της άκαρπης συνάντησης που είχαν χθες εκπρόσωποι τους με τον υπουργό Οικονομικών.

    Την πρόταση δε αυτή, σκοπεύουν να καταθέσουν και στους εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα, που τους καλούν αύριο στις 2 το μεσημέρι στον μπλόκο της Νίκαιας προκειμένου να συντονίσουν την συνέχιση του αγώνα τους.

    [03] Ολοκληρώθηκε η πορεία των σχολικών φυλάκων και καθηγητών

    Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγη ώρα, η μηχανοκίνητη πορεία των σχολικών φυλάκων και των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, που ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη και κατέληξε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη Βασιλίσσης Σοφίας. Εκεί σημειώθηκε μικρή ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις και οι διαδηλωτές υποχώρησαν προς την πλατεία Κλαυθμώνος.

    Οι διαδηλωτές ζητούν την κατάργηση του Νόμου 4172/2013 για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, επιστροφή όλων των σχολικών φυλάκων στα σχολεία και αναγνώριση με νομοθετική ρύθμιση της προϋπηρεσίας (ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά) των σχολικών φυλάκων.

    [04] Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τη «λίστα Λαγκάρντ»

    Καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στους ελέγχους των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ επιδιώκει η κυβέρνηση για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ολοκλήρωσή τους.

    Το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΣΔΟΕ μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη και του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου.

    «Συζητήσαμε με τους οικονομικούς εισαγγελείς πώς μπορεί να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών.

    Ο Γιάννης Στουρνάρας πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι οι αρμοδιότητες μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και του ΣΔΟΕ έχουν καθοριστεί από το νόμο και ότι αυτό που επιδιώκεται τώρα είναι υπάρχει καλύτερη συνεργασία σε ότι αφορά τι είδους στόχοι τίθενται και που επικεντρώνονται οι έλεγχοι.

    [05] Γ. Προβόπουλος: Να αποφασίζει ο Νέος Μηχανισμός Εκκαθάρισης για τη βιωσιμότητα των τραπεζών

    Κριτική στον τρόπο λειτουργίας του Νέου Μηχανισμού Εκκαθάρισης των Ευρωπαϊκών Τραπεζών που θα τεθεί σε λειτουργία το 2014, άσκησε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.

    Ο κ. Προβόπουλος μιλώντας σε συνέδριο στην Πολωνία επεσήμανε ότι από τη στιγμή που ο Νέος αυτός Μηχανισμός δεν θα έχει την αρμοδιότητα να αποφασίζει ποιές τράπεζες είναι βιώσιμες και ποιές όχι, περιορίζεται η αποτελεσματικότητα του. Η απόφαση αυτή θα λαμβάνεται σε πολλά επίπεδα, γεγονός που σε μία διαδικασία όπως της εκκαθάρισης ενός πιστωτικού ιδρύματος αποβαίνει εις βάρος της αποτελεσματικότητας της. Προς επίρρωσιν της θέσεως του αυτής ο κ. Προβόπουλος ανέφερε τα επιτυχή αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα μετά την κρίση η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε με επιτυχία στην εκκαθάριση 12 τραπεζών. Από την εμπειρία αυτή προκύπτει ότι ο μηχανισμός λήψης αποφάσεων είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

    [06] «Το 25% των Αμερικανών δεν ξέρει ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο»

    Το ένα τέταρτο των Αμερικανών αγνοεί ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και περισσότεροι από τους μισούς δεν ξέρουν ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σε δείγμα 2.200 ανθρώπων, μόνο το 74% ξέρει ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και το 52% αγνοεί ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έλκει την καταγωγή του από τον πίθηκο.

    Στις 9 ερωτήσεις που αφορούσαν βασικές γνώσεις βιολογίας και φυσικής, οι ερωτηθέντες πέτυχαν κατά μέσο όρο 6,5 σωστές απαντήσεις. Παρά τα μέτρια αποτελέσματα όσον αφορά τις επιστημονικές γνώσεις τους, οι 9 στους 10 είπαν ότι ενδιαφέρονται πολύ ή αρκετά για τις νέες ιατρικές ανακαλύψεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 February 2014 - 17:30:22 UTC