Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για τον Γεράσιμο Γιακουμάτο
  • [02] Μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ιταλία
  • [03] Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι συμμετείχαν στις προσπάθειες ανακούφισης των πλημμυροπαθών
  • [04] Ο Λέτα παραιτήθηκε, ξεκινούν διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης

  • [01] Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για τον Γεράσιμο Γιακουμάτο

    Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που αφορά τον βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμο Γιακουμάτο, προκειμένου να αποφανθεί για την άρση ή όχι της ασυλίας του.

    Η δικογραφία είχε ήδη διαβιβαστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η τελευταία τη διαβίβασε στο Κοινοβούλιο.

    Ειδικότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας τού κ. Γιακουμάτου, ώστε να διερευνηθεί αν προκύπτει ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», οι υπεύθυνοι του οποίου ελέγχονται για φορολογικές παραβάσεις πλημμεληματικού βαθμού.

    [02] Μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ιταλία

    Ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο υποσχέθηκε σήμερα ότι θα προσπαθήσει «το συντομότερο δυνατόν» να βρει τον αντικαταστάτη του παραιτηθέντος πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα.

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, ο Ναπολιτάνο σημείωσε ότι δεν χρειάζεται να επισημοποιήσει ο Λέτα την παραίτησή του ενώπιον του κοινοβουλίου, όπως ζητούσε η ιταλική αντιπολίτευση.

    Οι διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης θα ξεκινήσουν από σήμερα και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, Σάββατο.

    Ο Ναπολιτάνο τόνισε ότι «είναι απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, μια αποτελεσματική λύση στην κρίση», εάν ληφθεί υπόψη η επισφαλής κατάσταση της ιταλικής οικονομίας αλλά και η ανάγκη για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την προώθηση άλλων πολιτικών μεταρρυθμίσεων.

    [03] Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι συμμετείχαν στις προσπάθειες ανακούφισης των πλημμυροπαθών

    Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι φορώντας αδιάβροχα και γαλότσες βοήθησαν τους συναδέλφους τους στρατιώτες να δημιουργήσουν φράγματα με σάκους με άμμο στο Ντάτσετ, καθώς νέες καταιγίδες προβλέπεται να πλήξουν τη Βρετανία, όπου οι πλημμύρες είναι ήδη εκτεταμένες.

    Ο Ουίλιαμ, 31 ετών και δεύτερος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο, και ο αδελφός του Χάρι, 29 ετών, έφτασαν στις 06:00 το πρωί στο Ντάτσετ, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου και έχει πληγεί την υπερχείλιση του Τάμεση.

    «Ήθελαν να δείξουν την υποστήριξή τους στα θύματα των πλημμυρών και συμμετείχαν μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις στις προσπάθειες ανακούφισης» των πλημμυροπαθών, ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωσή του το παλάτι του Κένσινγκτον.

    Ο πατέρας τους πρίγκιπας Κάρολος είχε δώσει το παράδειγμα δέκα ημέρες νωρίτερα, όταν μετέβη στις πληγείσες περιοχές στο Σόμερσετ πριν ακόμη επισκεφθούν το σημείο οι πολιτικοί, μεταξύ αυτών και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, και προτού κινητοποιηθεί ο στρατός.

    [04] Ο Λέτα παραιτήθηκε, ξεκινούν διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα μετέβη στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, όπου υπέβαλε πριν από λίγο την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

    Ο γενικός γραμματέας της ιταλικής προεδρίας της Δημοκρατίας Ντονάτο Μάρα έκανε γνωστό ότι δεν θα χρειασθεί να παρουσιασθεί ο Ενρίκο Λέτα ενώπιον του κοινοβουλίου για να εξακριβωθεί ότι πλέον δεν διαθέτει την πλειοψηφία.

    Η ιταλική προεδρία θεωρεί ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα μπορέσουν να εκθέσουν τις απόψεις τους κατά την διάρκεια της συζήτησης στην βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση.

    Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική αντιπολίτευση --η Φόρτσα Ιτάλια και το Κίνημα Πέντε Αστέρων-- είχαν ζητήσει έντονα να μεταβεί η κυβέρνηση Λέτα στην βουλή και στην γερουσία για να εξακριβωθεί αν χαίρει ακόμη της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 February 2014 - 15:30:27 UTC