Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο αποφασίζουν οι αγρότες του κόμβου της Νίκαιας
  • [02] Αρνητική απάντηση του Συμβουλίου Εφετών στην αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών της υπόθεσης της «Χρυσής Αυγής»
  • [03] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών
  • [04] Webometrics: Πρώτο μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων το Αριστοτέλειο
  • [05] «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η επένδυση της Lidl»
  • [06] Τουλάχιστον 270.000 σπίτια σε Βρετανία και Ιρλανδία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
  • [07] Ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβλέπουν ότι ο Λέτα «θα παραιτηθεί απόψε»
  • [08] Μ. Ρέντσι: Νέα κυβέρνηση με τετραετή θητεία

  • [01] Αύριο αποφασίζουν οι αγρότες του κόμβου της Νίκαιας

    Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την στάση που θα τηρήσουν από δω και πέρα και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν, μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε στην συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι τους με τον υπουργό Οικονομικών.

    Οι αγρότες επιμένουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους που λένε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση τους και την αποφασιστικότητα για την δικαίωση του αγώνα τους, κατέδειξαν και σήμερα το μεσημέρι με το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στον κόμβο Νίκαιας, όποτε και διακόπηκε η κυκλοφορία επί της ΠΑΘΕ για μιάμιση περίπου ώρα.

    [02] Αρνητική απάντηση του Συμβουλίου Εφετών στην αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών της υπόθεσης της «Χρυσής Αυγής»

    «Όχι» απαντά το Συμβούλιο Εφετών στην αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, που υπέβαλε πριν λίγες ημέρες ο κατηγορούμενος βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.

    Με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών (αριθ. 250/2014) απορρίπτει τις αιτιάσεις του βουλευτή, υποψήφιου δημάρχου Αθήνας, κατά των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, κρίνοντας πως «δεν διαπιστώνεται ότι συντρέχουν γεγονότα ικανά να εγείρουν υπόνοιες μεροληψίας των ειδικών ανακριτριών».

    Οι εφέτες που κλήθηκαν να κρίνουν την αίτηση του κατηγορούμενου για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης διευκρινίζουν, με το σκεπτικό του βουλεύματός τους, ότι οι δύο συνάδελφοί τους που κρίνουν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής «δεν έχουν εκδηλώσει οποιαδήποτε προτίμηση υπέρ ή κατά συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος».

    [03] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών

    Αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, η οποία είχε διακοπεί και στις δύο κατευθύνσεις λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας.

    Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών ? Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ.

    [04] Webometrics: Πρώτο μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων το Αριστοτέλειο

    Πρώτο μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων εμφανίζεται για το Α' εξάμηνο του 2014 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στην διεθνή κατάταξη Webometrics. Επίσης το ΑΠΘ βρίσκεται στη θέση 204 της παγκόσμιας γενικής κατάταξης και στην 75η στην Ευρώπη (στην 65η στην Ευρωπαϊκή Ένωση).

    Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη έρευνα, το ΑΠΘ είχε ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στα κριτήρια της παρουσίας στο web (θέση 121) και του ανοιχτού επιστημονικού περιεχομένου (θέση 89). Θα πρέπει να σημειωθεί δε ότι σε σχέση με την κατάταξη του Β' εξαμήνου του 2013, η θέση του ΑΠΘ βελτιώθηκε (κατείχε την θέση 226), βελτιώνοντας και τους επιμέρους δείκτες-κριτήρια.

    [05] «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η επένδυση της Lidl»

    Ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα αποτελεί η επένδυση της Lidl Ελλάς ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης εγκαινιάζοντας πριν από λίγο το κέντρο αποθήκευσης και διανομής της εταιρείας στα Καλύβια Αττικής.

    Όπως ανέφερε ο υπουργός η επένδυση της εταιρείας τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη χώρα είναι τριπλά σημαντική καθώς στηρίζει την απασχόληση και τις εξαγωγές, επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το σημαντικότερο κέντρο logistics στη ΝΑ Ευρώπη και επίσης αποτελεί ψήψο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία. Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ακόμα ότι το νέο κέντρο διανομής της εταιρείας στα Καλύβια Αττικής, αποτελεί μαζί με το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης μια επένδυση ύψους 130 εκατ. ευρώ που θα δημιουργήσει 250 νέες θέσεις εργασίας.

    "Είμαστε εδώ για να μείνουμε" τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Lidl Ελλάς Γκέοργκ Κροέλλ. "Εμπιστευόμαστε τη χώρα και το λαό της και οι επενδύσεις μας αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη μας".

    [06] Τουλάχιστον 270.000 σπίτια σε Βρετανία και Ιρλανδία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

    Τουλάχιστον 270.000 νοικοκυριά στη Βρετανία και την Ιρλανδία παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα, μετά τις σφοδρές καταιγίδες που προκάλεσαν τον θάνατο ενός άνδρα.

    Το δίκτυο παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας της Ιρλανδίας ESB ανέφερε ότι αποκατέστησε την παροχή σε 70.000 καταναλωτές, εντούτοις 190.000 νοικοκυριά, κυρίως στις κομητείες του Κορκ και Κέρι, παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι.

    Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιρλανδίας, η Met ?ireann, προβλέπει ένα νέο κύμα σφοδρών βροχοπτώσεων σε όλη τη χώρα. Προβλήματα έχουν σημειωθεί στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσαν οι καταιγίδες, αφότου θυελλώδεις άνεμοι με ριπές να φθάνουν τα 180 χιλιόμετρα την ώρα ξερίζωσαν χθες δέντρα και προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια.

    Περισσότερη βροχή αναμένεται επίσης και στη Βρετανία, προσθέτοντας ένα νέο πονοκέφαλο στους κατοίκους που ήδη υφίστανται τις πλημμύρες και το χάος στις μετακινήσεις ενώ η χώρα βιώνει έναν από τους πλέον βροχερούς χειμώνες των τελευταίων ετών.

    Περίπου 80.000 νοικοκυριά, κυρίως στην Ουαλία, παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Δικτύων Ενέργειας.

    [07] Ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβλέπουν ότι ο Λέτα «θα παραιτηθεί απόψε»

    Ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα είναι πολύ πιθανό ότι «θα παραιτηθεί απόψε», μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο Λέτα αναμένεται να μεταβεί το βράδυ στο Κυρηνάλιο -το προεδρικό μέγαρο- για να υποβάλει την παραίτησή του.

    Εκπρόσωποι της ιταλικής κεντροδεξιάς, όπως ο Ρενάτο Μπρουνέτα, ζητούν να μεταβεί ο πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο για να εξακριβώσει αν διαθέτει ακόμη πλειοψηφία.

    [08] Μ. Ρέντσι: Νέα κυβέρνηση με τετραετή θητεία

    Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Ματέο Ρέντσι μιλώντας ενώπιον της ηγετικής ομάδας του ζήτησε να συναφθεί «συμφωνία για μια νέα κυβέρνηση», με τετραετή θητεία.

    Ο νυν πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα επέλεξε να μην πάρει μέρος στη συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του PD.

    «Προτιμώ να περιμένω στο γραφείο μου τις αποφάσεις που θα ληφθούν, ώστε όλοι. . . να μπορέσουν να κάνουν ελεύθερα τις εκτιμήσεις τους και να πάρουν τις αποφάσεις τους όπως κρίνουν εκείνοι» ανέφερε ο Λέτα.

    Ο πρωθυπουργός Λέτα εξάλλου ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του στο Λονδίνο την 24η και 25η Φεβρουαρίου.

    Ο Λέτα οδεύει «στην οριστική δύση» του, προαναγγέλλουν στις διαδικτυακές τους εκδόσεις πολλές ιταλικές εφημερίδες. Μένει να φανεί αν θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να υποβάλει παραίτηση, ή αν θα ζητήσει από το κοινοβούλιο ψήφο εμπιστοσύνης για να αναγκάσει το ίδιο του το κόμμα να τον καταψηφίσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 February 2014 - 17:30:23 UTC