Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Καλύπτουν πλήρως τους αγρότες οι βελτιώσεις, που έχουν ανακοινωθεί»
  • [02] Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μάλτα
  • [03] Στον σταθμό «Εθνική Άμυνα» θα τερματίζουν οι συρμοί του μετρό το Σαββατοκύριακο
  • [04] Εγγύηση-μαμούθ για την αποφυλάκιση του Λ. Λαυρεντιάδη ζητά ο εισαγγελέας
  • [05] Έληξε η κινητοποίηση των αγροτών στα διόδια του Ρίου
  • [06] «Καθαρά» τα όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στου Γκύζη
  • [07] Αγρότες απέκλεισαν την Εθνική Οδό, στον κόμβο της Νίκαιας
  • [08] Μειώσεις τιμών για 6.000 φαρμακευτικά σκευάσματα με το νέο δελτίο τιμών
  • [09] «Κοινωνικό τσουνάμι προκάλεσε η πολιτική της τρόικας» στις χώρες του Μνημονίου
  • [10] Υπερβολές καταλογίζει το ΑΚΕΛ στην προσπάθεια του Ν. Αναστασιάδη να υπερασπιστεί το κοινό ανακοινωθέν

  • [01] «Καλύπτουν πλήρως τους αγρότες οι βελτιώσεις, που έχουν ανακοινωθεί»

    Οι αγρότες καλύπτονται πλήρως από τις βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις σημερινές άκαρπες συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου.

    Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τις σημερινές διαδοχικές συναντήσεις, ο κ. Στουρνάρας κάλεσε τους εκπροσώπους των αγροτών να συζητήσουν και να μετάσχουν στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, στο οποίο ο γεωργικός τομέας θα έχει σημαντική συμμετοχή.

    Διαβάστε επίσης:

    Χωρίς αποτέλεσμα οι συναντήσεις Ι. Στουρνάρα με τους αγρότες

    [02] Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μάλτα

    Το ζήτημα της ασφάλειας στη Μεσόγειο και ειδικότερα η δια θαλάσσης μετανάστευση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ήταν από τα κυρίαρχα θέματα στις συνομιλίες τού Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με τον ομόλογό του της Μάλτας Τζόρτζ Αμπέλα, στη Βαλέτα, όπου ο κ. Παπούλιας πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη.

    Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Αμπέλα, ο Κάρολος Παπούλιας ανέφερε ακόμη ότι με τον Μαλτέζο ομόλογό του είχαν «μια χρήσιμη και σε βάθος ανταλλαγή απόψεων».

    [03] Στον σταθμό «Εθνική Άμυνα» θα τερματίζουν οι συρμοί του μετρό το Σαββατοκύριακο

    Στον σταθμό του μετρό «Εθνική Άμυνα» θα τερματίζουν και αυτό το Σαββατοκύριακο οι συρμοί του μετρό, λόγω τεχνικών εργασιών για την εγκατάσταση και δοκιμαστική λειτουργία εξοπλισμού βελτίωσης της σιδηροδρομικής γραμμής, στη γραμμή 3.

    Έτσι, το Σάββατο και την Κυριακή, 15 και 16 Φεβρουαρίου, θα διακοπούν τα δρομολόγια στο τμήμα από τον σταθμό «Εθνική Άμυνα» έως το αεροδρόμιο.

    Τα δρομολόγια στη γραμμή 3 της ΣΤΑΣΥ θα ξεκινήσουν κανονικά το πρωί της Δευτέρας, 17 Φεβρουαρίου, με εξαίρεση τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 8:00 της ίδιας ημέρας.

    [04] Εγγύηση-μαμούθ για την αποφυλάκιση του Λ. Λαυρεντιάδη ζητά ο εισαγγελέας

    Εγγύηση-μαμούθ, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, προτείνει ο αρμόδιος εισαγγελέας για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία ενόψει της λήξης του 18μήνου στην υπόθεση της Proton Bank.

    Με την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, που αφορά την παραπομπή τής υπόθεσης σε δίκη, ο εισαγγελέας Εφετών, Π. Καψιμάλης, ζητά την καταβολή τής τεράστιας εγγύησης, προκειμένου να αρθεί η προσωρινή κράτηση του Λ. Λαυρεντιάδη σε ό,τι αφορά την υπεξαίρεση 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank.

    Ο εισαγγελέας ζητά, επίσης, τα χρήματα να μην έχουν ήδη δεσμευθεί για το τραπεζικό σκάνδαλο, καθώς εκτιμάται ότι ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας τα διαθέτει.

    Επιπλέον, ο εισαγγελέας εισηγείται να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση 200.000 ευρώ ο καθένας, οι επίσης προφυλακισμένοι για την υπόθεση της τράπεζας Αντ. Αθανάσογλου, Δημ. Σαραμαντής, Γιάννης Παπαβασιλείου και Τρύφων Κολλίτζας, για τους οποίους το 18μηνο προσωρινής κράτησης ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες.

    Για την υπόθεση θα λάβει απόφαση τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών με την έκδοση βουλεύματος.

    [05] Έληξε η κινητοποίηση των αγροτών στα διόδια του Ρίου

    Έληξε η κινητοποίηση αγροτών στην εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ρίου.

    Οι αγρότες από τα μπλόκα της Κάτω Αχαΐας και του Σταυροδρομίου, άνοιξαν για περισσότερο από μία ώρα τα διόδια, με αποτέλεσμα να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν και επανήλθε κανονικά η λειτουργία των διοδίων.

    [06] «Καθαρά» τα όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στου Γκύζη

    Τα όπλα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα στου Γκύζη, στην κατοχή των τεσσάρων Τούρκων, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο η Αστυνομία, έπειτα από την ολοκλήρωση των βαλλιστικών εξετάσεων.

    [07] Αγρότες απέκλεισαν την Εθνική Οδό, στον κόμβο της Νίκαιας

    Εκατοντάδες αγρότες ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στην πρόσκληση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας και συμμετέχουν σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στον κόμβο της Νίκαιας, έχοντας αποκλείσει αυτή τη στιγμή, πεζή, την Εθνική Οδό.

    Μεταξύ των αγροτών επικρατεί απογοήτευση καθώς ενημερώθηκαν ότι η συνάντηση των εκπροσώπων τους στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα απέβη άκαρπη και, όπως είπαν χαρακτηριστικά, το αποτέλεσμα είναι «μηδέν σε όλα».

    [08] Μειώσεις τιμών για 6.000 φαρμακευτικά σκευάσματα με το νέο δελτίο τιμών

    Μείωση της τιμής κατά μέσον όρο περίπου 5% για περισσότερα από 6.000 σκευάσματα, περιλαμβάνει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων το οποίο τίθεται σε ισχύ για τους παρασκευαστές και εισαγωγείς από 17-2-2014, για τις φαρμακαποθήκες από 26-2-2014 και για τα ιδιωτικά φαρμακεία από 10-3-2014.

    Το νέο δελτίο αφορά την ανακοστολόγηση 9.191 σκευασμάτων, από τα οποία 6.154 είναι γενόσημα και 3.037 πρωτότυπα και off-patent.

    Η νέα ανακοστολόγηση θα έχει ως αποτέλεσμα μία μεσοσταθμική μείωση τιμής, της τάξης του 4,7% σύμφωνα με τους υπολογισμούς.

    [09] «Κοινωνικό τσουνάμι προκάλεσε η πολιτική της τρόικας» στις χώρες του Μνημονίου

    Η σημαντική απώλεια των θέσεων εργασίας, η μαζική εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η αύξηση του πληθυσμού που ζει κοντά στο όριο της φτώχειας, είναι οι τρεις σημαντικότερες συνέπειες της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο.

    Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για τον ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου και η οποία εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εισηγητής της έκθεσης και ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών Αλεχάνδρο Σέρκας έκανε λόγο για «κοινωνικό τσουνάμι» που προκάλεσε η πολιτική της τρόικας στις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

    [10] Υπερβολές καταλογίζει το ΑΚΕΛ στην προσπάθεια του Ν. Αναστασιάδη να υπερασπιστεί το κοινό ανακοινωθέν

    Το κοινό ανακοινωθέν των ηγετών των δύο κοινοτήτων, Νίκου Αναστασιάδη και Ντερβίς Έρογλου, για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας πρέπει να αναλύεται υπεύθυνα, «με κριτήριο την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, χωρίς δαιμονοποιήσεις ή ωραιοποιήσεις» επισημαίνει το ΑΚΕΛ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 February 2014 - 15:30:24 UTC