Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Εμείς βγάζουμε τα εθνικά στοιχεία
  • [02] Κάλεσμα Δ. Κουτσούμπα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη
  • [04] Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε αγώνες μοτοσικλετών
  • [05] Ι. Στουρνάρας: Ακολουθούμε τους κανόνες για το πλεόνασμα και ενημερώνουμε την τρόικα
  • [06] Τζορτζ Κλούνι: Δίκαιο αίτημα η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Εμείς βγάζουμε τα εθνικά στοιχεία

    «Το θέμα δεν είναι πότε θα έρθει η τρόικα, το θέμα είναι να γίνουν όλα αυτά που έχουμε πει,δηλαδή να οριστικοποιηθεί η στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι εμείς βγάζουμε τα εθνικά στοιχεία και θα τα επιβεβαιώσει η Eurostat, όπως θα τα επιβεβαιώσει και η τρόικα και οι πάντες.

    [02] Κάλεσμα Δ. Κουτσούμπα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ

    «Σε αυτήν την διπλή εκλογική μάχη, ο καθένας και η καθεμιά, πρέπει να ψηφίσει με κριτήριο την ζωή του, τα προβλήματά του και τις δυσκολίες του» υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στο Περιστέρι, καλώντας, σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.

    Προτάσσοντας το θέμα της ανεργίας, είπε ότι οι θέσεις των κομμάτων για την ανακούφιση των ανέργων, την επίλυση των αναγκαίων προβλημάτων, αλλά και την οριστική λύση του προβλήματος με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες, πρέπει να αποτελέσουν ενιαίο κριτήριο ψήφου και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη

    Τρία τέταρτα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.

    Στο τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να κουβεντιάσω με τον Ενρίκο Λέτα, με τον Ιταλό πρωθυπουργό και να τον ενημερώσω για τις βασικές θέσεις της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Του εξήγησα ότι βασικό μήνυμα της υποψηφιότητάς μου είναι ότι η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη και ότι αν θέλουμε να διατηρήσουμε την Ενωμένη Ευρώπη οφείλουμε να επενδύσουμε στη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή, άρα να σταματήσουμε άμεσα τα σκληρά προγράμματα της λιτότητας, στον ευρωπαϊκό Νότο. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την αναγκαία συνεργασία των λαών του Νότου προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την αδιέξοδη πολιτική, προκειμένου να επενδύσουμε σε πολιτικές ανάπτυξης και σε πολιτικές που ενισχύουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

    Πηγές της προεδρίας της ιταλικής κυβέρνησης σχολιάζουν ότι «ο Ιταλός πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον, στη συνάντηση αυτή, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Παράλληλα, συνεχίζει να εκτιμά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά». «Η σημερινή συνάντηση» τονίζουν επίσης πηγές της κυβέρνησης της Ρώμης, «είναι βέβαια ένδειξη του ισχυρού μας ενδιαφέροντος».

    [04] Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε αγώνες μοτοσικλετών

    Ένας 19χρονος βρήκε τραγικό θάνατο και ένας 23χρονος τραυματίστηκε βαρύτατα, κατά τη διάρκεια αγώνων Dragster, που πραγματοποιούνταν το μεσημέρι στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 19χρονος είχε τερματίσει την διαδρομή του, όταν η μοτοσικλέτα, που οδηγούσε ο 23χρονος, τον εμβόλισε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.Ο 19χρονος σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ ο 23χρονος διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου δίνει μάχη για την ζωή του.

    Προανάκριση για το τραγικό δυστύχημα διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ελληνικού, που εξετάζει αν οι διοργανωτές είχαν λάβει τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για τους αγώνες, για τους οποίους, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δεν είχε εκδοθεί σχετική άδεια από την Τροχαία, γι' αυτό αναζητούνται οι υπεύθυνοι.

    [05] Ι. Στουρνάρας: Ακολουθούμε τους κανόνες για το πλεόνασμα και ενημερώνουμε την τρόικα

    Τα θέματα της οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, ενημέρωσε τους κ.κ Σαμαρά και Βενιζέλο για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στη Φρανκφούρτη και συζήτησαν για θέματα γενικότερης οικονομικής πολιτικής.

    Σχετικά με το θέμα της αμφισβήτησης του τρόπου υπολογισμού του πλεονάσματος από τη Eurostat, ο κ Στουρνάρας τόνισε ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα θα βγει σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν και έχει ενημερωθεί και η τρόικα για αυτό. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση».

    [06] Τζορτζ Κλούνι: Δίκαιο αίτημα η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

    Τη συμπαράστασή του για την επιστροφή των ελληνικών γλυπτών του Παρθενώνα εξέφρασε σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνι στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε το μεσημέρι στο Βερολίνο, με αφορμή την προβολή, εκτός συναγωνισμού, της ταινίας «Μνημείων Άνδρες» («TheMonumentsMen»), που σκηνοθέτησε και στην οποία πρωταγωνιστεί. «Είναι ένα δίκαιο αίτημα», είπε ο Τζ. Κλούνι που χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους. Στη συνέντευξη κυριάρχησε το χιούμορ - όπως συμβαίνει πάντα στις συνεντεύξεις Τύπου του Τζ. Κλούνι .
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 February 2014 - 19:30:23 UTC