Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [02] Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο μπλόκο της Νίκαιας, απευθύνουν αγρότες
  • [03] Χ. Αθανασίου: Προτεραιότητα η αποκατάσταση των αδικιών στους μισθούς των δικαστών
  • [04] Ξεπέρασε τα 76 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Τουρκίας
  • [05] Χαμενεΐ: Αν οι ΗΠΑ μπορούσαν, θα ανέτρεπαν την ιρανική κυβέρνηση
  • [06] Νίκησε δίκαια ο Απόλλων την Ξάνθη

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Αντικείμενο της συνάντησης είναι οι εξελίξεις στον τομέα της Οικονομίας ενόψει και των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

    Στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε ο υπουργός Οικοινομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να λάβει και αυτός μέρος στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

    Πριν τη συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στη συνάντηση, κατά πληροφορίες, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

    [02] Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο μπλόκο της Νίκαιας, απευθύνουν αγρότες

    Οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, εκπροσωπώντας 23 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, επιδιώκουν να πάρει μορφή πανελλαδικής κινητοποίησης το αυριανό συλλαλητήριο με αφετηρία το μπλόκο της Νίκαιας, και για τον λόγο αυτό απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

    Στο πλαίσιο της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε η ενδυνάμωση του αγώνα και η ενίσχυση των μπλόκων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου ενώ τηΔευτέρα αντιπροσωπεία αγροτών θα επιδιώξει να συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, εν αναμονή και απάντησης από τον υπουργό Οικονομικών από τον οποίο έχουν ζητήσει συνάντηση.

    Για την ίδια μέρα θα επιδιωχθεί να ανοίξουν οι αγρότες τις μπάρες των διοδίων που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του κάθε μπλόκου.

    Επίσης στο πλαίσιο του γενικού συντονισμού θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών έξω από τις εφορείες.

    [03] Χ. Αθανασίου: Προτεραιότητα η αποκατάσταση των αδικιών στους μισθούς των δικαστών

    Η γενική συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων, των δικαστικών Ενώσεων, τέως και εν ενεργεία δικαστές, δικηγόροι, κ.α.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά τον χαιρετισμό του, επανέλαβε ότι οι περικοπές των αποδοχών των δικαστικών που έγιναν ήταν «δυστυχώς από τις μεγαλύτερες, καθώς ξεπέρασαν το 45% και σε μερικές περιπτώσεις το 50%» όμως συμπλήρωσε, «μια από τις κυριότερες προτεραιότητές μου είναι η αποκατάσταση αυτής της αδικίας και ελπίζω σύντομα θα τα καταφέρω». Και συνέχισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ότι «τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, είναι γνώστες αυτής της μεγάλης μείωσης και αντιλαμβάνονται την ανάγκη ανόρθωσης αυτής τη αδικίας».

    [04] Ξεπέρασε τα 76 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Τουρκίας

    Έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Τουρκίας (TurkStat) εκτιμά ότι ο πληθυσμός της Τουρκίας το 2013 ανέρχεται πλέον σε 76.667.864 άτομα, 1.040.480 άτομα περισσότερα από το 2012.

    Η Κωνσταντινούπολη παραμένει η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό 14.160.467 άτομα, ενώ ο πληθυσμός της 'Αγκυρας υπολογίζεται σε 4.064.074 άτομα.

    Οι άντρες αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού αγγίζοντας το 50.2% - ήτοι 38.473.360 άτομα.

    [05] Χαμενεΐ: Αν οι ΗΠΑ μπορούσαν, θα ανέτρεπαν την ιρανική κυβέρνηση

    Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα ανέτρεπαν την ιρανική κυβέρνηση αν μπορούσαν και πρόσθεσε ότι η στάση της Ουάσινγκτον προς την Τεχεράνη είναι "ενοχλητική και ελεγκτική", μετέδωσαν τα ιρανικά μμε.

    Σε ομιλία του με αφορμή την 35η επέτειο από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, ο Χαμενεϊ είπε ότι οι ιρανικές αρχές που επιθυμούν την ανάκαμψη της οικονομίας δεν θα πρέπει να βασίζονται στην άρση των διεθνών κυρώσεων αλλά στις καινοτομίες εντός της χώρας.

    Ο Χαμενεϊ πρόσθεσε: "Η λύση στα οικονομικά μας προβλήματα δεν είναι να κοιτάμε προς το εξωτερικό και να αρθούν οι κυρώσεις...Η συμβουλή μου προς τις αρχές μας, όπως πάντα, είναι να βασίζονται στις αμέτρητες δυνατότητες στο εσωτερικό της χώρας".

    Ο Χαμενεϊ δεν αναφέρθηκε καθόλου στις συνομιλίες μεταξύ της Τεχεράνης και των διεθνών δυνάμεων σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά επανέλαβε ότι για την αντιμετώπιση των "εχθρών", το Ιράν θα πρέπει να είναι έτοιμο να αλλάξει τακτική χωρίς να θυσιάσει τις βασικές αρχές του.

    [06] Νίκησε δίκαια ο Απόλλων την Ξάνθη

    Με γκολ του Μίνγκα στο 8' και του Πετρόπουλου στο 68' ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε δίκαια 2-0 την Ξάνθη στη Ριζούπολη, για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες στο τελευταίο τέταρτο, λόγω αποβολής του Φλίσκα με 2η κίτρινη κάρτα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 February 2014 - 17:30:23 UTC