Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την επανατοποθέτηση 526 πρώην σχολικών φυλάκων σε νοσοκομεία ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [02] Αρνητικό το κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τον Θ. Καρυπίδη
  • [03] Υπερψηφίστηκαν άρθρα και τροπολογία για Αμυντικά Συστήματα του νομοσχεδίου για ΑΔΜΗΕ
  • [04] Εκπρόσωπος Τύπου των Αν.Ελ. ορίστηκε ο Τέρενς Κουίκ
  • [05] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας
  • [06] A. Τσελέντης: Τα χειρότερα πέρασαν με τους σεισμούς στην Κεφαλονιά, αλλά προσοχή στην Αμφίκλεια
  • [07] Ρ. Μαρούδας: Αδιέξοδη η αγροτική πολιτική, θα εξαφανίσει τους μικροκτηματίες
  • [08] Συνελήφθη άτομο που διέδιδε φήμες περί επικείμενου καταστροφικού σεισμού στην Κεφαλονιά
  • [09] Παράταση ενός έτους για τα φορολογικά των αγροτών προτείνει η ΠΑΣΕΓΕΣ
  • [10] Μ. Ντράγκι: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει έτοιμη να δράσει αν χρειαστεί
  • [11] Ικανοποιημένος ο Ν. Αναστασιάδης με το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος για επανάληψη των συνομιλιών στο Κυπριακό

  • [01] Την επανατοποθέτηση 526 πρώην σχολικών φυλάκων σε νοσοκομεία ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Την οριστική ανακοίνωση επανατοποθέτησης συνολικά 526 πρώην σχολικών φυλάκων (τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών), που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας, υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ανταποκρινόμενος στα αυξημένα αιτήματα κάλυψης άμεσων λειτουργικών αναγκών του υπουργείου Υγείας.

    Όπως αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον τρόπο αυτόν, το πρόγραμμα κινητικότητας αξιοποιείται έτσι, ώστε να καλυφθούν κενά στον κρίσιμο τομέα της υγείας (βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό), ενισχύοντας έτσι σημαντικά το έργο των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.

    [02] Αρνητικό το κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τον Θ. Καρυπίδη

    «Το μεγαλείο ενός κόμματος φαίνεται όταν αναγνωρίζει τα όποια λάθη έχει κάνει και τα διορθώνει».Η φράση αυτή του βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη δίνει τον τόνο των έντονων εσωτερικών συζητήσεων και διεργασιών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες αναμένεται να κλείσουν τις επόμενες ώρες, απόψε ή αύριο, με πιθανότατη εκδοχή την ακύρωση της απόφασης στήριξής του.

    Η Πολιτική Γραμματεία πρόκειται να συνεδριάσει απόψε ή αύριο, καθώς τα μέλη της τελούν εν αναμονή της επιστροφής από την Κοζάνη του γραμματέα Δ. Βίτσα και του υπευθύνου Αυτοδιοίκησης του κόμματος Κ. Πουλάκη.

    Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σχεδόν βέβαιη η απόσυρση της στήριξης της υποψηφιότητας Καρυπίδη, είτε με δική του πρωτοβουλία, είτε με μονομερή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Υπερψηφίστηκαν άρθρα και τροπολογία για Αμυντικά Συστήματα του νομοσχεδίου για ΑΔΜΗΕ

    Υπερψηφίστηκαν από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου για την πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, καθώς και η τροπολογία για τα Αμυντικά Συστήματα, η οποία υποστηρίχθηκε, επίσης, από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ -πλην του Γιώργου Κυρίτση που δήλωσε παρών- καθώς και τους ανεξάρτητους βουλευτές Μάρκο Μπόλαρη και Γιώργο Κασαπίδη.

    Υπέρ της τροπολογίας, για την οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκαν 159 βουλευτές, ενώ την καταψήφισαν 110 βουλευτές και ένας δήλωσε παρών.

    Υπέρ όλων των άρθρων του νομοσχεδίου, για τα οποία είχαν ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία οι ΑΝΕΛ, τάχθηκαν 150 βουλευτές και 120 κατά, πλην του άρθρου 1 το οποίο υπερψήφισαν 151 βουλευτές και το καταψήφισαν 119.

    [04] Εκπρόσωπος Τύπου των Αν.Ελ. ορίστηκε ο Τέρενς Κουίκ

    Ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός του, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    [05] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας

    Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τον ανεξάρτητο βουλευτή Γιώργο Κασαπίδη, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας.

    Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 151 βουλευτές, ενώ το καταψήφισαν 119 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

    Εξάλλου,πανυγειονομικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους κλάδους Υγείας.

    [06] A. Τσελέντης: Τα χειρότερα πέρασαν με τους σεισμούς στην Κεφαλονιά, αλλά προσοχή στην Αμφίκλεια

    Τα χειρότερα έχουν περάσει με τους σεισμούς στην Κεφαλονιά, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ΆκηςΤσελέντης, προειδοποιεί όμως ότι χρειάζεται «να μελετηθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Αμφίκλειας».

    «Στην Κεφαλονιά ο κίνδυνος έχει περάσει, απλώς είναι πιθανό να έχουμε ένα ισχυρό μετασεισμό, γιατί ο δεύτερος μετασεισμός που έγινε στην Κεφαλονιά μεγέθους 5,7 βαθμών δεν είχε την απαιτούμενη μετασεισμική ακολουθία, ήταν λίγο ασθενής, άρα πρέπει να κλείσει αυτή η ακολουθία με κάποιο ισχυρό μετασεισμό».

    Αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα στην Αμφίκλεια, μετά και τον σημερινό σεισμό των 4,3 Ρίχτερ, ο κ. Τσελέντης επιμένει ότι χρειάζεται προσοχή: "Εκεί έχουμε πρόβλημα, εγώ το λέω. Να μην λέμε στον κόσμο ότι ο σημερινός σεισμός είναι μετασεισμός του Ιουνίου. Θέλει προσοχή αυτή η περιοχή. Έχει δείξει σημάδια, που χρειάζεται να μελετηθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    Ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών εκτιμά βέβαια ότι ο σεισμός της Αμφίκλειας δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό της Κεφαλονιάς.

    [07] Ρ. Μαρούδας: Αδιέξοδη η αγροτική πολιτική, θα εξαφανίσει τους μικροκτηματίες

    Αγώνα επιβίωσης δίνουν οι αγρότες, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με αίτημα τη λήψη διορθωτικών μέτρων από την κυβέρνηση, την οποία -όπως δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας- κατηγορούν ότι «οδηγεί τους μικροκτηματίες σε εξαφάνιση και τη χώρα σε διατροφική εξάρτηση».

    Οι ζητούμενες ρυθμίσεις, διευκρινίζει, αφορούν στο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές, τη φορολόγηση και ενδιαφέρουν όλο τον κόσμο και περισσότερο τους αγροτικούς φορείς, οι οποίοι σήμερα το απόγευμα αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων, ενώ αύριο στον κόμβο της Νίκαιας (Θεσσαλία) αναμένεται η επίσκεψη του γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

    Στο μεταξύ, διαφαίνεται κάποια αλλαγή στη στάση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το φορολογικό καθεστώς των αγροτών, ενώ σε σημερινή συνεδρίασή της, η Γραμματεία Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ κατήρτισε σειρά προτάσεων προς την ΚΟ του κόμματος και στην κυβέρνηση για την ελάφρυνση των φορολογικών επιβαρύνσεων.

    [08] Συνελήφθη άτομο που διέδιδε φήμες περί επικείμενου καταστροφικού σεισμού στην Κεφαλονιά

    Συνελήφθη για διαρροή ψευδών ειδήσεων το άτομο το οποίο πριν από λίγες ημέρες είχε κάνει λόγο για επικείμενο καταστροφικό σεισμό στην Κεφαλονιά, που θα ισοπέδωνε το Ληξούρι και το Αργοστόλι, και προέτρεπε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

    Όλα άρχισαν μετά από καταγγελία κατοίκου του Αργοστολίου ότι δέχτηκε τηλεφώνημα για επικείμενο μεγάλο σεισμό σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.

    [09] Παράταση ενός έτους για τα φορολογικά των αγροτών προτείνει η ΠΑΣΕΓΕΣ

    Στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, αποφάσισε, ομόφωνα, να απευθυνθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου να τους ζητήσει να ασχοληθούν προσωπικά με τη διαμορφωμένη αρνητική κατάσταση στον αγροτικό τομέα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Συνομοσπονδία.

    Το κύριο αίτημά της είναι «όσα νομοθετήθηκαν για την φορολογία των αγροτών να έχουν ισχύ από 1/01/2015, δηλαδή το έτος 2014 να είναι έτος προσαρμογής, ώστε να δοθεί δυνατότητα, αφενός στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να εξετάσουν, εξαντλητικά και ορθά, τα προκύπτοντα προβλήματα και αφετέρου οι φοροτέχνες και οι υπόχρεοι αγρότες να έχουν τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης, κατανόησης και προσαρμογής στο νέο φορολογικό πλαίσιο».

    [10] Μ. Ντράγκι: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει έτοιμη να δράσει αν χρειαστεί

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) άφησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο που βρίσκονται, αλλά επανέλαβε ότι είναι έτοιμη να λάβει μέτρα, αναγνωρίζοντας ότι η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές μπορεί να πλήξει την Ευρωζώνη.

    «Παραμένουμε σταθερά αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τον υψηλό βαθμό νομισματικής διευκόλυνσης και να λάβουμε περαιτέρω αποφασιστική δράση, αν χρειασθεί», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη που έδωσε μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, προσθέτοντας: «Επαναλαμβάνουμε σταθερά την πολιτική μας για το μέλλον. Συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδα».

    [11] Ικανοποιημένος ο Ν. Αναστασιάδης με το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος για επανάληψη των συνομιλιών στο Κυπριακό

    Το κείμενο του προσχεδίου του κοινού ανακοινωθέντος για την έναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό «ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά» δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά από σύσκεψη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

    Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα έχει αύριο στην Αθήνα διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον ΥΠΕΞ, Ευάγγελο Βενιζέλο, επισήμανε ότι «υπάρχουν σοβαρές προοπτικές για ένα ουσιαστικό κοινό ανακοινωθέν που ικανοποιεί τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού και θα οδηγήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων όχι για χάρη των διαπραγματεύσεων».

    Επίσης, δήλωσε ότι θα απευθυνθεί στον κυπριακό λαό μετά την επιστροφή του από την Αθήνα για να τον ενημερώσει σε βάθος για το αληθές, όπως είπε, περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 February 2014 - 15:30:27 UTC