Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αναδεικνύουμε τη σημασία Ιονίου και Αδριατικής»
  • [02] Επίσκεψη του Δημ. Κουτσούμπα στην Κεφαλονιά
  • [03] Σεισμική δόνηση ανοιχτά της Κυλλήνης
  • [04] Ολοκληρώθηκε το πανυγειονομικό συλλαλητήριο
  • [05] Εξετάζεται από την ΕΕ η υπαγωγή της Κεφαλονιάς στο πρόγραμμα του Ταμείου Αλληλεγγύης
  • [06] Στο σταθμό «Εθνική Άμυνα» θα τερματίζουν οι συρμοί του μετρό το Σαββατοκύριακο
  • [07] Διαμαρτυρία εργαζομένων ΕΛΒΟ στα διόδια των Μαλγάρων
  • [08] Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας για τους κατοίκους του Λονδίνου
  • [09] Με ρεκόρ ελληνικών συμμετοχών και άρωμα πολιτικής και Χόλιγουντ αρχίζει η Berlinale

  • [01] «Αναδεικνύουμε τη σημασία Ιονίου και Αδριατικής»

    Το πλάνο δράσης της ελληνικής Προεδρίας για την ανάδειξη της θαλάσσιας περιοχής της Αδριατικής και του Ιονίου σε πεδίο στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ασφάλεια, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου της ΕΕ που διεξάγεται στην Αθήνα για το θέμα.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η συνεργασία για την Αδριατική και το Ιόνιο πρέπει να μετεξελιχθεί σε άξονα οικονομικής συνεργασίας της Ευρώπης, επισημαίνοντας πως η ελληνική Προεδρία έβαλε στην ατζέντα των θεμάτων το σύνολο των θαλασσίων πολιτικών αναδεικνύοντας έτσι τη γεωστρατηγική σημασία της θάλασσας που, όπως είπε, υπήρξε η ατμομηχανή για την Ευρώπη.

    [02] Επίσκεψη του Δημ. Κουτσούμπα στην Κεφαλονιά

    Στην Κεφαλονιά έφθασε σήμερα, νωρίς το πρωί, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Αμέσως μετά την άφιξή του, επισκέφθηκε και συνομίλησε για πολύ ώρα με τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και σχημάτισε μια πρώτη εικόνα των προβλημάτων του νησιού.

    Στη συνέχεια, ο κ. Κουτσούμπας με το επιτελείο του, συνάντησαν, στο κέντρο επιχειρήσεων του συντονιστικού οργάνου, στο κτίριο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τον αντιπεριφερειάρχη και συντονιστή όλων των ενεργειών στο νησί, Σωτήρη Κουρή, ο οποίος του παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια τις ζημιές που έχει υποστεί η Κεφαλονιά στο οδικό δίκτυο, στα δημόσια κτίρια, στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο, καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να φιλοξενηθούν οι σεισμόπληκτοι του Ληξουρίου σε περιβάλλον με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

    Κατόπιν, ο κ. Κουτσούμπας, βρέθηκε στο ταλαιπωρημένο Ληξούρι, όπου διαπίστωσε και ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής, περπάτησε στους δρόμους της πόλης και άκουσε τους προβληματισμούς και τις έγνοιες των Ληξουριωτών για την επόμενη μέρα.

    [03] Σεισμική δόνηση ανοιχτά της Κυλλήνης

    Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν από τις 2.30 το μεσημέρι στην Ηλεία, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, την Αχαΐα και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

    Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας και το επίκεντρό του ήταν στο Ιόνιο Πέλαγος, μεταξύ Κυλλήνης και Ζακύνθου, ενώ το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, δίνει μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του 14 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Ζακύνθου.

    [04] Ολοκληρώθηκε το πανυγειονομικό συλλαλητήριο

    Ολοκληρώθηκε το πανυγειονομικό συλλαλητήριο, που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους κλάδους Υγείας, με τη στήριξη κομμάτων, με αφορμή την κατάθεση προς ψήφιση του νομοσχεδίου κατάργησης του ΕΟΠΥΥ και αντικατάστασής του από το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

    Οι εργαζόμενοι στην Υγεία συγκεντρώθηκαντο πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας.Στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία και μέσω κεντρικών δρόμων της Αθήνας κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου συζητείται το προς ψήφιση νομοσχέδιο. Οι διαδηλωτές αφού παρέμειναν για λίγη ώρα στην πλατεία Συντάγματος, διαλύθηκαν.

    Υπενθυμίζεται ότι λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ, τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

    [05] Εξετάζεται από την ΕΕ η υπαγωγή της Κεφαλονιάς στο πρόγραμμα του Ταμείου Αλληλεγγύης

    Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν το ελληνικό αίτημα για υπαγωγή της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Γιοχάνες Χαν και πρόσθεσε ότι θα επανέλθει το ταχύτερο δυνατό με απάντηση.

    Η συζήτηση των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε παρουσία της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης για τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR), η οποία συνδιοργανώνεται από την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Η συζήτηση αυτή αποτέλεσε συνέχεια των χθεσινών ενεργειών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου στο Στρασβούργο, στο περιθώριο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την παροχή αρωγής στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς και τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για το νησί.

    [06] Στο σταθμό «Εθνική Άμυνα» θα τερματίζουν οι συρμοί του μετρό το Σαββατοκύριακο

    Το Σαββατοκύριακο (8 - 9 Φεβρουαρίου) θα διακοπούν τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα από τον σταθμό «Εθνική Άμυνα» έως το Αεροδρόμιο, λόγω τεχνικών εργασιών που θα πραγματοποιηθούν για την εγκατάσταση και δοκιμαστική λειτουργία εξοπλισμού βελτίωσης της σιδηροδρομικής γραμμής, στη γραμμή 3 του Μετρό. Ως εκ τούτου οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν τα δρομολόγια στο σταθμό «Εθνική Άμυνα».

    Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του παραπάνω τμήματος, θα δημιουργηθεί προσωρινή λεωφορειακή γραμμή «EXPRESS X5», από τον σταθμό «Εθνικής Άμυνα» έως τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» και αντιστρόφως, ενώ θα ενισχυθούν τα δρομολόγια και της γραμμής Χ95 «Σύνταγμα- Αερολιμένας».

    Η αφετηρία της γραμμής Χ5 θα βρίσκεται στον σταθμό «Εθνική Άμυνα» του μετρό, στον παράδρομο της Λ. Μεσογείων, το τέρμα στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας», ενώ θα υπάρχουν στάσεις (και στις δύο κατευθύνσεις) στο ύψος των σταθμών «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή» και «Χαλάνδρι».

    Σημειώνεται ότι, τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου από και προς το αεροδρόμιο θα εκτελούνται κανονικά και θα είναι δυνατή η μετεπιβίβαση των επιβατών της γραμμής Χ5, στον σταθμό «Δουκ . Πλακεντίας».

    [07] Διαμαρτυρία εργαζομένων ΕΛΒΟ στα διόδια των Μαλγάρων

    Δίωρη κινητοποίηση στα διόδια των Μαλγάρων πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ.

    Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία και διένειμαν στους διερχόμενους οδηγούς περίπου χίλια ενημερωτικά φυλλάδια με τα αιτήματά τους.

    [08] Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας για τους κατοίκους του Λονδίνου

    Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας η σημερινή για εκατομμύρια κατοίκους του Λονδίνου εξαιτίας της 48ωρης απεργίας του μετρό παρά την απόφαση των συνδικάτων να προσέλθουν σε νέο κύκλο συνομιλιών με τη διοίκηση.

    Οι εργαζόμενοι στον υπόγειο σιδηρόδρομο της βρετανικής πρωτεύουσας ξεκίνησαν την απεργία στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης διαμαρτυρόμενοι για τις προγραμματισμένες περικοπές θέσεων εργασίας και το κλείσιμο των εκδοτηρίων εισιτηρίων.

    Οι επικεφαλής των συνδικάτων συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν συνομιλίες αύριο Παρασκευή με τον φορέα Transport for London (TfL) που είναι υπεύθυνος για τα περισσότερα μέσα μεταφοράς στο Λονδίνο, αλλά επέμειναν ότι η απεργία θα λήξει απόψε στις 2100 όπως ήταν προγραμματισμένο.

    Η εταιρεία TfL ανακοίνωσε ότι μόνο μία γραμμή του μετρό λειτούργησε κανονικά σήμερα το πρωί τις ώρες αιχμής κι οι υπόλοιπες 10 είναι είτε κλειστές είτε πραγματοποιούν περιορισμένα δρομολόγια.

    Οι συνομιλίες αποσκοπούν στην αποφυγή δεύτερης 48ωρης απεργίας που είναι προγραμματισμένη για τις 11 με 14 Φεβρουαρίου.

    [09] Με ρεκόρ ελληνικών συμμετοχών και άρωμα πολιτικής και Χόλιγουντ αρχίζει η Berlinale

    Με επτά ελληνικές συμμετοχές - αριθμό-ρεκόρ - έντονο πολιτικό άρωμα και την παρουσία ηθοποιών διεθνούς φήμης ανοίγει απόψε αυλαία, το 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, η Μπερλινάλε.

    Ως τις 16 Φεβρουαρίου σε κινηματογραφικές αίθουσες του Βερολίνου θα προβληθούν περισσότερες από 400 νέες ταινίες, αφιερώματα και εκθέσεις, με την πρεμιέρα να γίνεται με την ταινία «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Άντερσον και τους Ρέιφ Φάινς και Μπιλ Μάρεϊ, στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ. Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης της Μπερλινάλε Ντίτερ Κόσλικ, η ταινία, η οποία αναφέρεται στην Ουγγαρία και το πέρασμα από την Μπελ Επόκ στον φασισμό και κατόπιν στον κομμουνισμό, θεωρήθηκε ιδανική για την έναρξη του φεστιβάλ, καθώς φέτος η Ευρώπη τιμά την 100ή επέτειο από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

    Πρόεδρος της Επιτροπής, η οποία θα απονείμει την Χρυσή Άρκτο είναι ο Αμερικανός παραγωγός του «Brokeback Mountain», Τζέιμς Σέιμους, ενώ μεταξύ των ηθοποιών και σκηνοθετών που αναμένονται στο κόκκινο χαλί της Μπερλινάλε είναι ο Τζορτζ Κλούνι, ο Ματ Ντέιμον, ο Μπράντλεϊ Κούπερ και η Τίλντα Σουίντον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 February 2014 - 13:30:25 UTC