Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το μεταναστευτικό στο συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων
  • [02] Απολογείται ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός για τα εξοπλιστικά
  • [03] Πανυγειονομικό συλλαλητήριο και στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών
  • [04] Παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ
  • [05] Μ. Ντράγκι: Kινδύνους οπισθοδρόμησης στην οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης
  • [06] Τέσσερα εργοστάσιά της στην Ισπανία κλείνει η Coca-Cola
  • [07] Ο αρχηγός της Aλ Κάιντα κάλεσε για τερματισμό των αδελφοκτόνων συγκρούσεων στη Συρία
  • [08] Το κρύο αδυνατίζει

  • [01] Το μεταναστευτικό στο συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

    Το πρώτο άτυπο συμβούλιο υπουργών, στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Ελλάδα, ξεκινά σήμερα στο Ζάππειο.

    Πρόκειται για το διήμερο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι υπουργοί των κρατών μελών με το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο καθώς και οι Επίτροποι Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας.

    Τα θέματα που θα απασχολήσουν το συμβούλιο είναι, κυρίως, το μέλλον της ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα της μετανάστευσης και η διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Σε ό,τι αφορά την πολιτική νόμιμης μετανάστευσης, θα συζητηθούν η επέκταση της οδηγίας για τις ενδο-επιχειρησιακές μεταθέσεις και η αναθεώρηση της οδηγίας για τη διαμονή υπηκόων τρίτων χωρών για σπουδές και επιστημονική έρευνα στην ΕΕ.

    Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η υιοθέτηση πολιτικών για την κοινωνική συνοχή των κρατών-μελών και την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Βασικοί άξονες είναι η εκμάθηση της γλώσσας της χώρας υποδοχής από τους υπηκόους τρίτων χωρών, η ενημέρωση των πολιτών στα κράτη προέλευσης για τις δυνατότητες νόμιμης μετανάστευσης και τους κινδύνους της παράνομης εισόδου στην ΕΕ, η καταπολέμηση αρνητικών στερεοτύπων (μηνυμάτων και πολιτικών που επιτείνουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία). Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η θερμή υποστήριξη από την Ελλάδα της αρχής της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών της ΕΕ, αρχή που επιδιώκουν να περιορίσουν κράτη όπως η Γερμανία και η Αγγλία λόγω των μεγάλων εισροών τσιγγάνων από κράτη της βαλκανικής και της πρώην ανατολικής Ευρώπης.

    [02] Απολογείται ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός για τα εξοπλιστικά

    Εν αναμονή της απολογίας ενός από τους ανθρώπους στους οποίους αποδίδεται κομβικός ρόλος στη διακίνηση παράνομων χρημάτων που συνδέονται με την προμήθεια των υποβρυχίων, βρίσκονται οι ανακριτές της υπόθεσης. Πρόκειται για τον εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντό, εκπρόσωπο της εταιρείας ΜΙΕ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και αναμένεται να προσέλθει σήμερα ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης.

    Οι κατηγορίες που του αποδίδονται αφορούν τον κεντρικό ρόλο τον οποίο διαδραμάτισε η εταιρία του στην υπόθεση των υποβρυχίων και στη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών που δόθηκαν για «ωφέλιμες πληρωμές». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος φαίνεται να έχουν στη διάθεσή τους νέες κινήσεις λογαριασμών, μέσω των οποίων φέρεται να διακινήθηκαν παράνομα χρηματικά ποσά για τα εξοπλιστικά προγράμματα, στοιχεία που μελετούν και αντιπαραβάλλουν με δεδομένα της δικογραφίας και ισχυρισμούς κατηγορουμένων. Στο μεταξύ, στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να έλθουν στην Ελλάδα Ελβετοί εισαγγελείς οι οποίοι, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, θα λάβουν καταθέσεις στις φυλακές από τους ήδη καταδικασμένους για παράνομες αμοιβές Άκη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη και τον εξάδελφό του, Νίκο Ζήγρα, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με επίκεντρο δύο συγκεκριμένους λογαριασμούς οι οποίοι σχετίζονται με τον πρώην υπουργό και τον εξάδελφο του και δέχθηκαν ποσά που φέρεται να σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΕΘΑ.

    [03] Πανυγειονομικό συλλαλητήριο και στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

    Σε τετράωρη στάση εργασίας 11:00 με 15:00κατέρχονται σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι συντονίζουν τη δράση τους με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ καθώς και άλλους υγειονομικούς φορείς, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας στις 13.00 και πορεία προς τη Βουλή.

    Αίτημα των υγειονομικών φορέων η απόσυρση του νομοσχεδίου «που διαλύει την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ταυτόχρονα απειλεί με διάλυση τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας , αφήνοντας τους πολίτες χωρίς περίθαλψη», αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

    [04] Παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

    Τετράωρη παναττικήστάση εργασίας προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 23 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και καλεί σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπιδων (κτήριο 7).

    Εξάλλου, χθες το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε συγκέντρωση στα Προπύλαια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της συγκέντρωσης της 8ης Ιανουαρίου και της σύλληψης του συνδικαλιστή Παύλου Αντωνόπουλο.

    [05] Μ. Ντράγκι: Kινδύνους οπισθοδρόμησης στην οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι εφιστά την προσοχή ως προς την υπερβολική αισιοδοξία σχετικά με την οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης, λέγοντας ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικοί κίνδυνοι για οπισθοδρομήσεις στην ανάκαμψη, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung της Ελβετίας.

    Ο Ντράγκι δηλώνει ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τον πληθωρισμό ή τον αποπληθωρισμό. «Εχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη, αλλά αυτή είναι ακόμη ασθενής και άνιση». «Γενικά, ο κίνδυνος οπισθοδρόμησης είναι μεγάλος. Θα ήμουν πολύ προσεκτικός ως προς τη διαμόρφωση μίας υπερβολικά αισιόδοξης πρόβλεψης» προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

    [06] Τέσσερα εργοστάσιά της στην Ισπανία κλείνει η Coca-Cola

    Η μοναδική εταιρεία εμφιάλωσης στην Ισπανία θυγατρική της Coca Cola παρουσίασε την Τετάρτη στα ισπανικά συνδικάτα ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της δομής της, το οποίο περιλαμβάνει το κλείσιμο τεσσάρων μονάδων εμφιάλωσης. Με αυτό το σχέδιο θα χαθούν τουλάχιστον 1.200 θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε το ισπανικό εργατικό συνδικάτο UGT.

    Η Coca-Cola Iberian Partners ανακοίνωσε ότι «αναμένει να κλείσει τα κέντρα της στην Αστούρια (στα βόρεια της χώρας), στις Βαλεαρίδες Νήσους, την πρωτεύουσα Μαδρίτη και το Αλικάντε και ως εκ τούτου περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το UGT.

    Ένας εκπρόσωπος της εργατικής ένωσης, δήλωσε ότι επί του παρόντος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την διεύθυνση της εταιρείας για να καταστεί δυνατόν να μειωθούν οι επιπτώσεις σε απώλειες θέσεων εργασίας από την παρούσα πρόταση αναδιάρθρωσης της δομής της πολυεθνικής εταιρείας.

    [07] Ο αρχηγός της Aλ Κάιντα κάλεσε για τερματισμό των αδελφοκτόνων συγκρούσεων στη Συρία

    Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι κάλεσε με ηχητικό του μήνυμα του Σύρους τζιχαντιστές και αντικαθεστωτικούς να σταματήσουν αμέσως τις αδελφοκτόνες συγκρούσεις. Απευθυνόμενος προς όλες «τις ομάδες του ιερού πολέμου και προς κάθε ελεύθερο άνθρωπο που μάχεται για την ανατροπή του Ασαντ» ο αρχηγός της Αλ Κάιντα ζητεί «τον άμεσο τερματισμό των μαχών μεταξύ αδελφών».

    Από τις αρχές του Ιανουαρίου έχουν ξεσπάσει σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε πολλές ανταρτικές ομάδες και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, η ωμότητα και οι ηγεμονικές τάσεις του οποίου έχουν εξοργίσει τις άλλες αντικαθεστωτικές δυνάμεις.

    [08] Το κρύο αδυνατίζει

    Η συχνή έκθεση σε μέτριο κρύο αποτελεί ένα υγιεινό τρόπο αδυνατίσματος, σύμφωνα με Ολλανδούς επιστήμονες, που μελετούν το ζήτημα εδώ και μια δεκαετία. Όπως υποστηρίζουν, τα ζεστά και άνετα σπίτια και γραφεία μας ευθύνονται σε ένα βαθμό που παχαίνουμε. Γι' αυτό προτείνουν να κατεβάσουμε τον θερμοστάτη, αν θέλουμε να χάσουμε κιλά, συνδυάζοντας τη σωματική άσκηση με το να περνάμε τον χειμώνα περισσότερη ώρα σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Βάουτερ βαν Μάρκεν Λίχτενμπελτ του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ενδοκρινολογίας και μεταβολισμού «Trends in Endocrinology and Metabolism», αναφέρουν ότι η χαμηλή θερμοκρασία, για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα, αυξάνει την ενεργειακή κατανάλωση στο σώμα, με τελικό αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 January 2014 - 7:30:23 UTC