Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
  • [02] «Η επικήρυξη των 4.000.000 ευρώ μοιράζεται ισόποσα»
  • [03] Τρεις συλλήψεις στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής
  • [04] Στις 3 Φεβρουαρίου η δίκη για την έκδοση Γριβέα - Βάτσικα
  • [05] «Πέντε νεκροί διαδηλωτές στο Κίεβο»
  • [06] Χώρα ενοικιαστών η Γερμανία
  • [07] Προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Ποντίκι», που κυκλοφορεί αύριο.

    Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 23% και ακολουθούν η ΝΔ με 20%, η Χρυσή Αυγή με 11%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

    Η ίδια διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται και στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,5%, η ΝΔ 22,5%, η Χρυσή Αυγή 12%, το ΠΑΣΟΚ 6%, το ΚΚΕ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5% και η ΔΗΜΑΡ 3%.

    Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με μικρή διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της εφημερίδας «Ποντίκι».

    [02] «Η επικήρυξη των 4.000.000 ευρώ μοιράζεται ισόποσα»

    Στο 1.000.000 ευρώ για κάθε περίπτωση καθορίζεται η συνολική επικήρυξη των 4.000.000 ευρώ που εξέδωσε η κυβέρνηση για τους τρομοκράτες, όπως διευκρινίζεται στην κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Ειδικότερα, τα 4.000.000 της χρηματικής αμοιβής μοιράζονται ισόποσα σε αυτούς που θα δώσουν πληροφορίες από τις οποίες θα συλληφθούν: Ο Χριστόδουλος Ξηρός, 56 ετών, ο Νίκος Μαζιώτης, 43 ετών, η Παναγιώτα Ρούπα, 45 ετών και οι άγνωστοι δράστες της διπλής δολοφονίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

    Η Αστυνομία έδωσε για μια ακόμα φορά στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τριών καταζητουμένων και κάνει έκκληση, όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

    [03] Τρεις συλλήψεις στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

    Δύο συλλήψεις στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, έγιναν σήμερα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο πλαίσιο των ερευνών που συνεχίζονται για τον Χριστόδουλο Ξηρό και τυχόν οπλισμό σε σπίτια, ενώ ένα ακόμη άτομο αναζητείται στην Αθήνα.

    Οι συλληφθέντες και ο αναζητούμενος, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και στα σπίτια τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 4 σπρέι πιπεριού, ένα πιστόλι στυλό με φυσίγγια, 11 κάλυκες και ένα φυσίγγιο των 9 χιλιοστών, μία μεταλλική ράβδος, μια αντιασφυξιογόνος μάσκα, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, διαδικτυακές αναρτήσεις της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) και διάφορα έντυπα.

    [04] Στις 3 Φεβρουαρίου η δίκη για την έκδοση Γριβέα - Βάτσικα

    Παρουσιάστηκαν σήμερα το απόγευμα ενώπιον του δικαστηρίουτου Westminstero Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα, για τους οποίους εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

    Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, παραδόθηκαν σήμερα το πρωί στη βρετανική αστυνομία αφού πρώτα είχε κανονιστεί ραντεβού με τις αστυνομικές αρχές. Το δικαστήριο όρισε δικάσιμο για τις 3 Φεβρουαρίου και τότε θα εξετασθεί αν δικαιολογείται το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοσή τους.

    Το δικαστήριοτου Westminsterαποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 λιρών για τον καθένα και παράδοση τόσο των δικών τους διαβατηρίων όσο και των παιδιών τους.

    Στο μεταξύ, οι δικαστικές αρχές προχωρούν σε δημεύσεις ακινήτων του ζεύγους Γριβέα στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ζητείται το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του.

    [05] «Πέντε νεκροί διαδηλωτές στο Κίεβο»

    Πέντε ακτιβιστές της αντιπολίτευσης σκοτώθηκαν και 300 τραυματίστηκαν σήμερα σε βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Κίεβο μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αυτοσχέδιο ιατρικό κέντρο που έχει δημιουργήσει η αντιπολίτευση.

    «Προς το παρόν έχουμε καταμετρήσει πέντε νεκρούς, ενώ περίπου 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» δήλωσε ο συντονιστής του ιατρικού κέντρου Ολέγ Μούσγι στον ραδιοφωνικό σταθμό της αντιπολίτευσης.

    [06] Χώρα ενοικιαστών η Γερμανία

    Χώρα ενοικιαστών και όχι ιδιοκτητών είναι η Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, με τα ενοίκια στο Βερολίνο να αυξάνονται με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό από οπουδήποτε αλλού στη χώρα.

    Ενδεικτικά, στο Βερολίνο η ιδιοκτησία φθάνει στο 15,6%, ενώ στο Αμβούργο στο 24,1% και στο 45,6% σε εθνικό επίπεδο. Η μέση τιμή ενοικίου στη γερμανική πρωτεύουσα είναι 10,52 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, όταν στο Μόναχο είναι 15,81, στο Αμβούργο 11,72 και στη Φραγκφούρτη 13,11 ευρώ.

    [07] Προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ

    Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας και στο δεύτερο αγώνα του Ηρακλή, αυτή τη φορά στην Τούμπα, με 5-1. Ο «Γηραιός» προηγήθηκε στο 4΄ με τον Πουρτουλίδη, αλλά ο «Δικέφαλος» έφτασε γρήγορα στην ανατροπή με τους Αθανασιάδη (20΄) και Στοχ (22΄). Ο Σλοβάκος έκανε το 3-1 στο 55΄, ο Ολίσε το 4-1 στο 81΄ και ο Μάρτενς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις, ενώ στο 86΄ είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τζαβέλλας. Στα προημιτελικά ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 January 2014 - 19:30:29 UTC