Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Ευ. Βενιζέλου στο περιθώριο της ειρηνευτικής συνόδου για τη Συρία
  • [02] Νέα διευθύντρια στις φυλακές Κορυδαλλού
  • [03] Αυστηρότερο το νομοθετικό πλαίσιο για τις προφυλακίσεις
  • [04] Κηδεύτηκε ο Κώστας Φιλίνης
  • [05] «Η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ, όχι ως χώρα σε κρίση, αλλά ως χώρα σε ανάκαμψη»
  • [06] Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα Ταμεία

  • [01] Συναντήσεις Ευ. Βενιζέλου στο περιθώριο της ειρηνευτικής συνόδου για τη Συρία

    Σειρά επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους είχε νωρίτερα, σήμερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο της Ειρηνευτικής Συνόδου Γενεύη ΙΙ για τη Συρία, που πραγματοποιείται στο Μοντρέ της Ελβετίας.

    Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε συνάντηση με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ Αλ Αράμπι (Nabil Al Araby), ο οποίος τον ευχαρίστησε για την Κοινή Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης- Αραβικού Συνδέσμου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 10 Ιουνίου 2014, και θα είναι μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

    Επίσης, ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια του γεύματος, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του, Γουάνγκ Γι (Wang Yi), και λαμβάνοντας υπόψη το κινεζικό ενδιαφέρον για την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, τον κάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα.

    [02] Νέα διευθύντρια στις φυλακές Κορυδαλλού

    Νέα διευθύντρια τοποθετήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και στους 17 αυξάνονται οι εμπλεκόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο «πάρτι» της Πρωτοχρονιάς, στις φυλακές, μεταξύ του Χριστόδουλου Ξηρού και μελών των «πυρήνων της φωτιάς», αλλά και στις επισκέψεις του Ξηρού στην πτέρυγα που κρατούνται μέλη των «πυρήνων».

    [03] Αυστηρότερο το νομοθετικό πλαίσιο για τις προφυλακίσεις

    Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο προς το οποίο προσανατολίζεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, οι προφυλακίσεις θα είναι ευκολότερες για όσους έχουν διαπράξει κακουργήματα και προβλέπεται γι' αυτά ποινή κάθειρξης.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να επανεξετάσει όλο το νομοθετικό πλαίσιο για τις προφυλακίσεις (προσωρινές κρατήσεις) και την επιβολή περιοριστικών όρων.

    [04] Κηδεύτηκε ο Κώστας Φιλίνης

    «Ένα κοφτερό επιστημονικό μυαλό, ένα παθιασμένο διανοούμενο, έναν αφοσιωμένο αγωνιστή, έναν νέο ετών 93» τον Κώστα Φιλίνη, αποχαιρέτισαν «όλες οι γενιές της Αριστεράς», στο Α' Νεκροταφείο, σήμερα το μεσημέρι, σε μια πολιτική κηδεία.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη ζωή του Κώστα Φιλίνη, στα 17 χρόνια της φυλακής και τα 7 της παρανομίας, στις καταδίκες του (δύο φορές σε ισόβια), στο «κλασικό έργο του «η θεωρία των παιγνίων», που γράφτηκε πριν από 40 χρόνια στη φυλακή και είναι σημείο αναφοράς στις διεθνείς βιβλιογραφίες», στις μεταφράσεις του, στη δεινότητά του στο σκάκι, «απ' όπου ανέδειξε τη σημασία της θυσίας και της ανατροπής», «στην ευρύτατη καλλιέργειά του, την αγάπη του στη γνώση, στην ευγένεια και την προσήνεια του χαρακτήρα του».

    Τη σορό του Κώστα Φιλίνη συνόδευσαν η κόρη του Άννα Φιλίνη, η σύντροφός του Ζωή Σβώλου, ο Μανώλης Γλέζος, ο Τάκης Μπενάς, ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με όλη την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Νίκος Κιάος, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Μίμης Ανδρουλάκης, πολλοί βουλευτές και πολύς κόσμος.

    [05] «Η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ, όχι ως χώρα σε κρίση, αλλά ως χώρα σε ανάκαμψη»

    «Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, όχι ως χώρα σε κρίση, αλλά ως χώρα σε ανάκαμψη», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

    «Η Ελλάδα δέχθηκε την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων της και τώρα καλείται να αναδείξει όλα τα στοιχεία που μας ενώνουν, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή, εξασφαλίζοντας ευημερία και σταθερότητα για όλους τους πολίτες, με επιστροφή στην ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας.

    Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ ο κ. Στουρνάρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης, επί της παρούσας θητείας της Ευρωβουλής και ειδικότερα στην ανάγκη ολοκλήρωσης του Ενιαίου Μηχανισμού Διάλυσης των τραπεζών (SRM).

    Όπως σημείωσε ο Γ. Στουρνάρας, η τραπεζική ένωση είναι το προαπαιτούμενο για τη διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην ΕΕ, για την τόνωση της οικονομικής αξιοπιστίας της Ένωσης, καθώς και για την αύξηση της ρευστότητάς της με διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. «Φιλοδοξούμε να επιτύχουμε συμφωνία αποδεκτή από όλα τα μέρη, έχοντας στη διάθεσή μας ένα τρίμηνο για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία», δήλωσε και πρόσθεσε ότι σημαντικός παράγοντας είναι η ευελιξία και η αμοιβαία κατανόηση, προκειμένου να βρεθεί ένας «κοινός τόπος».

    [06] Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα Ταμεία

    Τον κυρίαρχο "βραχνά" για τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης αποτελεί, πλέον, η τακτοποίηση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, η οποία αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της λίστας των σημαντικότερων προβλημάτων τους για το 2013, όταν το 2012 την πρώτη "τριάδα" απάρτιζαν κατά σειρά η έλλειψη ρευστότητας, η μείωση του τζίρου και οι επισφάλειες.

    Πλέον, τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις (ποσοστό 38%), έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ταμεία, εξαιτίας τού ελλείμματος ρευστότητας, της πιστωτικής ασφυξίας και της αύξησης των πάσης φύσεως φορολογικών υποχρεώσεων, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα προκύπτουν από νέα έρευνα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 January 2014 - 17:30:25 UTC