Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φρ. Ραγκούσης: «Δεν νιώθω ότι ετοιμάζεται να αιματοκυλίσει την Ελλάδα ο Χρ. Ξηρός»
  • [02] Πέντε συλλήψεις για τη διπλή δολοφονία στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Νεκρή 40χρονη, από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
  • [04] Αίτηση στην εφορία για ΦΑΠ 50% στους ημιυπαίθριους
  • [05] Ο Λαβρόφ ζήτησε από την Ευρώπη να μην αναμιγνύεται στα γεγονότα στην Ουκρανία
  • [06] Μ. Ελευθερίου: «Όσα μας συμβαίνουν είναι απείρως σημαντικότερα από εκείνα που γράφουμε»
  • [07] Σκάνδαλο με κλοπή προσωπικών δεδομένων από 100 εκατ. πιστωτικές κάρτες συγκλονίζει τη Ν. Κορέα
  • [08] Όσοι απολαμβάνουν τη ζωή έχουν καλύτερη κινητικότητα και υγεία στα γεράματα

  • [01] Φρ. Ραγκούσης: «Δεν νιώθω ότι ετοιμάζεται να αιματοκυλίσει την Ελλάδα ο Χρ. Ξηρός»

    Για προσπάθεια αφύπνισης από τον Χριστόδουλο Ξηρό έκανε λόγο ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

    «Είναι μια κατάθεση ψυχής για αφύπνιση. Δε νιώθω ότι ετοιμάζεται να αιματοκυλίσει την Ελλάδα» είπε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε: «διαβάζοντας την ανακοίνωση εκείνο που βλέπω είναι μια ανοιχτή μετωπική δράση. Δεν βλέπω αίμα».

    Ο κ. Ραγκούσης εκτίμησε ότι το κείμενο που φαίνεται να διαβάζει ο Ξηρός είναι μέσα στο αξιακό του σύστημα, ενώ διέψευσε τα σενάρια «που τον θέλουν να έχει συλληφθεί και να τον βάζουν να διαβάζει κείμενα».

    [02] Πέντε συλλήψεις για τη διπλή δολοφονία στη Θεσσαλονίκη

    Πέντε άτομα συνελήφθησαν συνολικά για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας του 64χρονου πατέρα και του 32χρονου γιου του, που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή της Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, εκτός από τον 61χρονο δράστη της διπλής δολοφονίας συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις άνδρες, δύο 24χρονοι, ένας 28χρονος και ένας 33χρονος, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της συμπλοκής. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, τα δύο θύματα μαζί με τους τέσσερις νεαρούς συλληφθέντες πήγαν έξω στο σπίτι του δράστη για να λύσουν προσωπικές τους διαφορές. Ακολούθησαν έντονοι διαπληκτισμοί, ενώ στη σύζυγο του 61χρονου δράστη και στον ανήλικο γιο τους ασκήθηκε σωματική βία από τους παραπάνω.

    Ο 61χρονος, τότε, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα μέσα από το σπίτι του και πυροβόλησε τον 64χρονο και τον 32χρονο γιο του, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.

    [03] Νεκρή 40χρονη, από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

    Τραγικό θάνατο βρήκε μια γυναίκαι 40 ετών, λίγο μετά τις 7 το πρωί, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο διαμέρισμα που διέμενε μόνη, στον 1ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Μενελάου 62 στον 'Αγιο Δημήτριο Αττικής. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο υπνοδωμάτιο της γυναίκας και δεν πήρε μεγάλη έκταση, αλλά οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο και έσβησαν τις φλόγες, τη βρήκαν νεκρή κοντά στην μπαλκονόπορτα, όπου πιθανότατα προσπάθησε να φτάσει, για βγει στο μπαλκόνι και να σωθεί. Δεν πρόλαβε όμως γιατί έχασε τις αισθήσεις της, από τους καπνούς.

    Τα αίτια της πυρκαγιά ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. Ωστόσο, ως πιθανότερη αιτία εξετάζεται να είχε ανάψει τσιγάρο η γυναίκα και να την πήρε ο ύπνος, γιατί ήταν καμμένο το στρώμα του κρεβατιού.

    [04] Αίτηση στην εφορία για ΦΑΠ 50% στους ημιυπαίθριους

    Αίτηση για επανεκκαθάριση της δήλωσης ΦΑΠ 2012 και 2013 μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι που έχουν τακτοποιήσει ημιυπαίθριους χώρους, προκειμένου να υπολογισθεί ο φόρος με έκπτωση 50% όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

    Στους φορολογούμενους αυτούς, ο φόρος έχει υπολογισθεί στο σύνολό του επειδή στο ηλεκτρονικό έντυπο Ε9 που υπέβαλαν, δεν υπήρχε ξεχωριστός κωδικός για τακτοποιημένους ημιυπαίθριους χώρους.

    [05] Ο Λαβρόφ ζήτησε από την Ευρώπη να μην αναμιγνύεται στα γεγονότα στην Ουκρανία

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε σήμερα τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην αναμιγνύονται στην πολιτική κρίση στην Ουκρανία, για την οποία η Μόσχα εκφράζει φόβους ότι ίσως ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

    «Θα προτιμούσαμε ορισμένοι ευρωπαίοι συνάδελφοί μας να απέχουν από οποιαδήποτε ανάρμοστη πράξη όσον αφορά την ουκρανική κρίση γιατί, χωρίς καμία πρόσκληση, μέλη ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σπεύδουν στην πλατεία Μεϊντάν (κεντρική πλατεία του Κιέβου) και συμμετέχουν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε μια χώρα, με την οποία έχουν διπλωματικές σχέσεις», τόνισε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.

    «Είναι απλώς δυσάρεστο», τόνισε.

    [06] Μ. Ελευθερίου: «Όσα μας συμβαίνουν είναι απείρως σημαντικότερα από εκείνα που γράφουμε»

    Στιχουργός τραγουδιών, που τραγουδήθηκαν και αγαπήθηκαν πολύ, ποιητής, μυθιστοριογράφος, ιστορικός της Σύρου και του μουσικού της θεάτρου, μανιώδης συλλέκτης, ζωγράφος, δημιουργός κολάζ, αλλά και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και τα φωτογραφικά του άλμπουμ, ο Μάνος Ελευθερίου είναι ένας παραγωγός με πολλαπλά τάλαντα.

    Γεννημένος στην Ερμούπολη και βραβευμένος στα τέλη της χρονιάς που πέρασε με το Βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, ο Μ. Ελευθερίου κάνει μια αναδρομή στη μακρά του διαδρομή στην τέχνη και μιλώντας για το έργο του λέει πως«όσα μας συμβαίνουν είναι απείρως πιο σημαντικά από εκείνα που γράφουμε, με τη διαφορά ότι δεν τα υπολογίζουμε».Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μ. Ελευθερίου τονίζει πως μολονότι το γράψιμο είναι κάτι που τον αναγκάζει να περνάει δύσκολες νύχτες, αποτελεί έναν τρόπο για να παρατείνει τη ζωή του. Μιλάει επίσης για τα τραγούδια του, πολλά από τα οποία έχει αρχίσει τώρα να διορθώνει, για τα ιστορικά του μυθιστορήματα και την ενδελεχή έρευνα, που έχει κάνει, προκειμένου να ζωντανέψει τη συριανή κοινωνία του τέλους του 19ου αιώνα (από προγράμματα θεάτρων και φωτογραφικές συλλογές μέχρι χειρόγραφα μενού εστιατορίων), καθώς και για τα βιβλία του για παιδιά, που οφείλονται στα συνεχή«πάρε-δώσε»του με την παιδική του ηλικία.

    [07] Σκάνδαλο με κλοπή προσωπικών δεδομένων από 100 εκατ. πιστωτικές κάρτες συγκλονίζει τη Ν. Κορέα

    Στοιχεία από περισσότερες από 100 εκατ. πιστωτικές κάρτες κατόρθωσε να συγκεντρώσει υπάλληλος του κρατικού Κορεατικού Πιστωτικού Ιδρύματος (Korea Credit Bureau) σε ένα σκάνδαλο υποκλοπής, που έχει αναστατώσει τη Νότιο Κορέα.

    Όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στους λογαριασμούς που παραβιάστηκαν περιλαμβάνονται αυτός του προέδρου της χώρας Παρκ Γιέουν Χίε, αλλά και του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν. Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος για τις υποκλοπές υπάλληλος αντέγραψε τις πολύτιμες πληροφορίες σε στικάκι USB το 2012 ενώ στη συνέχεια δεν δίστασε να τις πουλήσει σε εταιρίες παροχής δανείων. Η μαζική κλοπή προσωπικών δεδομένων έγινε τελικώς αντιληπτή από τις τράπεζες ένα χρόνο μετά, οπότε και ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο.

    [08] Όσοι απολαμβάνουν τη ζωή έχουν καλύτερη κινητικότητα και υγεία στα γεράματα

    Όσοι απολαμβάνουν τη ζωή, διατηρούν καλύτερη υγεία και μεγαλύτερες σωματικές ικανότητες όσο γερνάνε, μπορώντας π.χ. να περπατήσουν πιο γρήγορα, σε σχέση με όσους δεν ευχαριστιούνται και πολύ τη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα (με ελληνική συμμετοχή). Τα άτομα με χαμηλά επίπεδα ευχαρίστησης στη ζωή τους εμφανίζουν υπερτριπλάσια πιθανότητα ανάπτυξης καθημερινών σωματικών προβλημάτων, σε σχέση με όσους έχουν μια θετική και αισιόδοξη προσέγγιση του κόσμου. Επιπλέον, οι τελευταίοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους απαισιόδοξους.

    Πρόκειται για άλλη μια μελέτη που αναδεικνύει τη σημασία του ψυχολογικού παράγοντα για τη διατήρηση της σωματικής ευεξίας ιδίως κατά την τρίτη ηλικία, όταν το σώμα αρχίζει να «προδίδει» τους ανθρώπους. «Τα ευρήματά μας δείχνουν πως η απόλαυση της ζωής έχει άμεση σχέση με τα μελλοντικά προβλήματα κινητικότητας των ηλικιωμένων», ανέφεραν οι επιστήμονες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 January 2014 - 9:30:23 UTC