Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η... αβάσταχτη σχολική τσάντα
  • [02] Εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο αγωγή του Π. Καμμένου εναντίον του Άδ. Γεωργιάδη
  • [03] Ο Χρ. Μαχαίρας νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ
  • [04] Την εκτίμηση ότι σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση απαγωγής του, διατυπώνει ο Μ. Καραμολέγκος
  • [05] Στον ανακριτή το στέλεχος του ΤΤ, Φ. Κρέστα
  • [06] Παρατείνεται για ένα εξάμηνο η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας του ΙΚΑ
  • [07] «Βάσιμες οι προβλέψεις για τερματισμό της ύφεσης εντός του 2014»
  • [08] Χωρίς γήπεδο παραμένει η ομάδα της Καλλονής

  • [01] Η... αβάσταχτη σχολική τσάντα

    Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι συνεχόμενη η αύξηση του βάρους της σχολικής τσάντας και του φορτίου που σηκώνουν καθημερινά οι μαθητές από και προς το σχολείο, ειδικά στις τάξεις του Δημοτικού, με τη σωματική ικανότητα των παιδιών να μην είναι τέτοια ώστε να μπορεί να αντέξει αυτά τα βάρη, ενώ επιπρόσθετα σε αυτή την ηλικία μπαίνουν οι βάσεις για την αρμονική μυοσκελετική ανάπτυξη των παιδιών.

    Οι βουλευτές του ΚΚΕ επικαλούνται μάλιστα και πορίσματα επιστημονικών φορέων, σύμφωνα με τα οποία το συνιστώμενο βάρος για έναν μαθητή της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να είναι ανάλογο του 10% του σωματικού του βάρους, ενώ το μεγάλο βάρος της σχολικής τσάντας σε συνδυασμό με τη λανθασμένη τοποθέτησή της στον ώμο του μαθητή, επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη και μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στη μέση, και παροδικές παραμορφώσεις, όπως κύφωση και λειτουργική σκολίωση εκ στάσεως.

    Σε απάντηση της ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου επικαλείται την ύπαρξη εγκυκλίου από το 2010, με την οποία δίνονται οδηγίες στις σχολικές μονάδες, στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους μαθητές και τους γονείς τους, σχετικά με όλες τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες οφείλουν να προβαίνουν, ώστε να αποφευχθεί η επιβάρυνση της υγείας των μαθητών από το βάρος της σχολικής τσάντας.

    [02] Εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο αγωγή του Π. Καμμένου εναντίον του Άδ. Γεωργιάδη

    Συζητήθηκε ενώπιον του πολυμελούς Πρωτοδικείου η αγωγή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με αντικείμενο καταγγελίες του εναγόμενου ότι το σκάφος με την ονομασία «Iliatoras of London» ανήκει στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και είναι δηλωμένο ως ιδιοκτησία off shore εταιρίας προκειμένου ο Πάνος Καμμένος να γλυτώνει φόρους.

    Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. διεκδικεί με την αγωγή σε βάρος του υπουργού αποζημίωση ύψους 670.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση. Και οι δύο πολιτικοί ήταν παρόντες στο δικαστήριο. Στο δικαστήριο προκλήθηκε ένταση, όταν η δικηγόρος, σύζυγος του Πάνου Καμμένου, επιτέθηκε στον υπουργό λέγοντας ότι η σύζυγός του είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου.

    Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο διάστημα.

    [03] Ο Χρ. Μαχαίρας νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ

    Ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας ορίσθηκε εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φώτη Κουβέλη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

    [04] Την εκτίμηση ότι σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση απαγωγής του, διατυπώνει ο Μ. Καραμολέγκος

    «Έζησα μια περιπέτεια, μια δύσκολη στιγμή, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι πέρασαν στιγμές αγωνίας και βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό μου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Μανώλης Καραμολέγκος, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή του.

    «Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Ελληνική Αστυνομία και τα στελέχη της για τη συστηματική δουλειά, την ανθρωπιά και τον επαγγελματισμό τους. Αυτήν τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες και έχω εμπιστοσύνη ότι σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση» συνεχίζει ο κ. Καραμολέγκος.

    [05] Στον ανακριτή το στέλεχος του ΤΤ, Φ. Κρέστα

    Ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης των επισφαλών δανείων του ΤΤ, οδηγείται το στέλεχος του Ταμιευτηρίου Φωτεινή Κρέστα, η οποία παραδόθηκε νωρίτερα σήμερα, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

    Η κ. Κρέστα κατηγορείται για απιστία στην υπόθεση, καθώς ως μέλος υποεπιτροπής αξιολόγησης δανειοδοτήσεων μεγάλων επιχειρήσεων, είχε προσυπογράψει εισηγήσεις για χορήγηση δανείων προς εμπλεκόμενους επιχειρηματίες.

    [06] Παρατείνεται για ένα εξάμηνο η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας του ΙΚΑ

    Την παράταση της καταβολής των συντάξεων αναπηρίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για ένα εξάμηνο στους συνταξιούχους που εκκρεμεί εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ, και χωρίς να απαιτείται καμιά ενέργεια από μέρους τους, αποφάσισε η διοίκηση του Ιδρύματος.

    Η παράταση αφορά συνταξιούχους που έχουν λάβει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και των οποίων το σχετικό συνταξιοδοτικό δικαίωμα έληξε ή πρόκειται να λήξει έως τις 28/02/2014.

    Η καταβολή των σχετικών συντάξεων θα είναι μηνιαία, θα παρατείνεται, δε, αυτοδίκαια για έξι μήνες από τη λήξη τους. Εάν ο συνταξιούχος εξεταστεί νωρίτερα από το εξάμηνο, η παράταση θα λήγει αυτόματα.

    [07] «Βάσιμες οι προβλέψεις για τερματισμό της ύφεσης εντός του 2014»

    Οι ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομίας έχουν ισχυροποιηθεί και είναι βάσιμο να προβλεφθεί ότι το 2014 η ύφεση θα τερματιστεί, υπό τον όρο ότι δεν θα κυριαρχήσει η πόλωση ενόψει των ευρωεκλογών και δεν θα χαλαρώσει η προσήλωση στην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μεταρρυθμίσεων, υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος.

    Ο κ. Προβόπουλος τόνισε επίσης πως όσο οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών παραμένουν αρνητικές, η ικανότητα των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις ακόμα και των εξωστρεφών παραγωγικών κλάδων θα είναι περιορισμένη βραχυχρόνια και οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, όπως μέσω αγοράς εταιρικών ομολόγων, αύξησης του μετοχικού τους κεφαλαίου, άντλησης πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ ή από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

    [08] Χωρίς γήπεδο παραμένει η ομάδα της Καλλονής

    Εκτός έδρας παίζει μόνιμα, λόγω έλλειψης γηπέδου που να πληροί τις προδιαγραφές, η νεοφώτιστη στη Super League ποδοσφαιρική ομάδα της Λέσβου, Καλλονή.

    Περίπου έναν μήνα μετά τον διαγωνισμό για τον εκσυγχρονισμό του σταδίου της Μυτιλήνης, όπου η Καλλονή θα μπορεί να δίνει τους εντός έδρας αγώνες, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τη σύμβαση για την ανάθεση του έργου, λαμβάνοντας υπόψη προσφυγή, σύμφωνα με την οποία το γήπεδο δεν μπορεί να γίνει με τη διαδικασία του επείγοντος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 January 2014 - 13:30:30 UTC