Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να συγκληθεί ευρωπαϊκή σύνοδος για το χρέος
  • [02] Στη Λευκωσία ο Ι. Μιχελάκης
  • [03] Κρεμάστηκε ο 48χρονος που είχε συλληφθεί κατηγορούμενος ότι βίαζε την κόρη του
  • [04] Απορρίφθηκε το αίτημα αποβολής της πολιτικής αγωγής στη δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης
  • [05] Ο χαμηλός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη δεν απειλεί την ανάκαμψη, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
  • [06] Αναγκαίες χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις της τρόικας ο επικεφαλής του ESM
  • [07] Σύσκεψη για τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας
  • [08] Τα δέντρα αναπτύσσονται πιο γρήγορα όσο γερνάνε

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να συγκληθεί ευρωπαϊκή σύνοδος για το χρέος

    Αναλυτική συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα» παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η οποία φέρει τον τίτλο «Οι 'Ελληνες χρειάζονται ένα σχέδιο ανάκαμψης χωρίς λιτότητα».

    «Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την λιτότητα και να συγκαλέσουμε μια ευρωπαϊκή σύνοδο για το χρέος, για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της περιφέρειας, όπως εκείνη του Λονδίνου, του 1953, η οποία παραδέχθηκε ότι το μεταπολεμικό κόστος για τη Γερμανία ήταν υπερβολικά υψηλό» τονίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «θα χρειαζόταν μια ρήτρα για την αποπληρωμή των δανείων που να συνδέεται με την ανάπτυξη: αν το ΑΕΠ είναι θετικό, πληρώνουμε, αλλιώς όχι. Θα ήταν αναγκαίο και ένα new european deal, ένα μεγάλο πακέτο επενδύσεων για την ανάπτυξη -ιδίως στον ευρωπαϊκό Νότο- που να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη».

    «Ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε την ΕΕ και όχι να την αποσυνθέσουμε. Είμαστε πιο ευρωπαϊστές από τα συντηρητικά κόμματα που κατέστρεψαν την ιδέα της αλληλεγγύης και που δίχασαν τους λαούς» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον οποίον «η Ευρωζώνη είναι μια αλυσίδα με 18 κρίκους. Αν σπάσει ένας, σπάει η αλυσίδα και κανείς δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο».

    [02] Στη Λευκωσία ο Ι. Μιχελάκης

    «Η Ελλάδα είναι στο πλευρό της Κύπρου και στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες της κυπριακής ηγεσίας» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λευκωσία.

    Μετά από συνάντηση με τον προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι μεταφέρει μήνυμα συμπαράστασης προς τον κυπριακό λαό από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο υπουργός ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Ομήρου για θέματα της αρμοδιότητάς του, τα οποίασυζήτησε με τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό της Κύπρου κ. Χάσικο.

    [03] Κρεμάστηκε ο 48χρονος που είχε συλληφθεί κατηγορούμενος ότι βίαζε την κόρη του

    Νεκρός σε κελί των κρατητηρίων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όπου κρατείτο τις τελευταίες μέρες, βρέθηκε τα ξημερώματα ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας. Είχε συλληφθεί πριν από λίγες μέρες κατηγορούμενος ότι βίαζε τη 16 ετών κόρη του.

    Μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και επρόκειτο να μεταχθεί στις φυλακές Φελλίου των Γρεβενών. Η μεταγωγή δεν έγινε, ωστόσο, ποτέ, αφού τις πρώτες πρωινές ώρες αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Αστυνομικοί τον εντόπισαν τα ξημερώματα απαγχονισμένο με αυτοσχέδιο βρόγχο.

    [04] Απορρίφθηκε το αίτημα αποβολής της πολιτικής αγωγής στη δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης

    Απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης το αίτημα αποβολής της πολιτικής αγωγής που ετέθη από τους συνηγόρους υπεράσπισης, κατά την έναρξη της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης. Την απόρριψη του αιτήματος πρότεινε κι ο εισαγγελέας της έδρας.

    Κατόπιν τούτου, το δικαστήριο διέκοψε εκ νέου τη διαδικασία για τη μία μετά το μεσημέρι, προκειμένου να αναβάλει όλες τις υποθέσεις του εκθέματος (πινακίου).

    Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, πρόεδρος Εφετών Παναγιώτης Κατσιρούμπας, γνωστοποίησε ότι μετά τη διακοπή η δίκη θα συνεχιστεί σε άλλη αίθουσα από αυτήν που ξεκίνησε το πρωί.

    [05] Ο χαμηλός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη δεν απειλεί την ανάκαμψη, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup

    Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης είναι απίθανο να μειωθεί περαιτέρω και το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα δεν αποτελεί μεγάλη απειλή για την οικονομική ανάκαμψη, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ στο Πεκίνο, όπου βρίσκεται για συνομιλίες με την κινεζική ηγεσία.

    [06] Αναγκαίες χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις της τρόικας ο επικεφαλής του ESM

    «Οι ιδιώτες επενδυτές που σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, δεν θα το κάνουν προς το παρόν για πάνω από δέκα χρόνια» υποστήριξε, χθες αργά το βράδυ, στην επιτροπή "troika report", ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

    Κατά τη διάρκεια ακρόασής του αργά χθες το βράδυ από την επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, που διερευνά τη νομιμότητα των ενεργειών της τρόικας στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, χαρακτήρισε αναγκαίες τις παρεμβάσεις της τρόικας, αναγνώρισε ότι τα διαρθρωτικά μέτρα που επέβαλε δημιούργησαν δυσκολίες και προέβλεψε ότι στο εγγύς μέλλον, θα υπάρχει στην Ευρώπη ένα σύστημα εποπτείας χωρίς το ΔΝΤ.

    Σχολιάζοντας τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο Κλ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι μια ειδική και περίπλοκη περίπτωση γιατί διαφέρει από προηγούμενες εμπειρίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

    Το ΔΝΤ, διευκρίνισε, σε άλλες περιπτώσεις υπολογίζει τη βιωσιμότητα του χρέους σε βάθος δεκαετίας, γιατί σε αυτή την περίοδο επιθυμεί να έχει ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του δανείου, αλλά και γιατί θεωρεί ότι είναι προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδυτών.

    [07] Σύσκεψη για τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας

    Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη στο υπουργείο Οικονομικών.

    Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η εισφορά των εφοπλιστών καθώς και οι προτάσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

    [08] Τα δέντρα αναπτύσσονται πιο γρήγορα όσο γερνάνε

    Τα δέντρα επιταχύνουν τον ρυθμό της ανάπτυξής τους, όσο μεγαλώνουν σε ηλικία και μέγεθος, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα. Η μελέτη- ορόσημο έρχεται να ανατρέψει την έως τώρα διαδεδομένη πεποίθηση πως τα γέρικα δέντρα είναι λιγότερο παραγωγικά και αναπτύσσονται πολύ πιο αργά.

    «Η ιδέα ότι τα παλαιότερα δάση αργοπεθαίνουν, είναι ένας μύθος στην πραγματικότητα», σύμφωνα με τους ερευνητές. «Τα πιο νεαρά δέντρα μπορεί να αναπτύσσονται ταχύτερα από σχετική άποψη, δηλαδή χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να διπλασιάσουν το μέγεθός τους, όμως, σε απόλυτους όρους, τα γέρικα δέντρα συνεχίζουν να αναπτύσσονται ακόμη περισσότερο», όπως επισημαίνουν.

    Η έρευνα έχει και περιβαλλοντική σημασία, καθώς δείχνει ότι τα μεγάλα δέντρα, απορροφούν από τον αέρα περισσότερο άνθρακα από ό,τι νόμιζαν έως τώρα οι επιστήμονες, συνεπώς, όσο ζουν, βοηθάνε περισσότερο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 January 2014 - 11:30:25 UTC