Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ
  • [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου ενόψει της έλευσης της τρόικας
  • [03] Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ
  • [04] Στον Κορυδαλλό μεταφέρεται ο Σ.Ξηρός μετά το εξιτήριο από το Νοσοκομείο Λάρισας
  • [05] Σεισμός 4,7 ρίχτερ «ξύπνησε» τη Ζάκυνθο
  • [06] Απολογούνται τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής
  • [07] Επίθεση ενόπλων εναντίον διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη

  • [01] Πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

    Συνεδριάζει η νέα Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ που εξελέγη από το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος, με αντικείμενο την εκλογή νέου γραμματέα και εκτελεστικής επιτροπής.

    Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου Φ.Κουβέλη ενώ όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι για τη θέση του γραμματέα υποψήφιος θα είναι ο 35χρονος οικονομολόγοςε Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Κ.Ε.

    [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου ενόψει της έλευσης της τρόικας

    Συνάντηση θα έχουν σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

    Κατά τις ίδιες πηγές, η ατζέντα της συνάντησης που πραγματοποιείται ενόψει και της επιστροφής της τρόικας, θα είναι ευρεία και θα εξεταστούν θέματα της επικαιρότητας, κοινωνικά ζητήματα, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν στην ελληνική Προεδρία της ΕΕ.

    [03] Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ

    Το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) θα είναι στο εξής η ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ και θα έχει ως στόχο την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών στην Υγεία, όπως αναφέρεται και στην εισαγωγική έκθεση του νέου νομοσχεδίου που δόθηκε αργά τη νύχτα σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

    Με βάση το νέο σχέδιο νόμου, οι γιατροί που θα ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα ενός μήνα και θα πρέπει να κλείσουν άμεσα τα ιατρεία τους. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, που θα αποφασίσουν να εργαστούν στο ΠΕΔΥ είναι υποχρεωμένοι προσκομίσουν πιστοποιητικά ότι έκλεισαν τα ιατρεία τους, καθώς στο εξής θα έχουν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Το διάστημα αυτό θα λαμβάνουν τα τρία τέταρτα των αποδοχών τους. Στη συνέχεια θα μεταφέρονται έπειτα από αίτησή τους σε οργανικές θέσεις που συστήνονται στις ΔΥΠΕ. Μέσα σε οκτώ μήνες από την ολοκλήρωση της μετάταξης τους, οι γιατροί θα αξιολογούνται και θα κατατάσσονται σε θέσεις κλάδου ιατρών ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ.

    Οι ασφαλισμένοι στο διάστημα αυτό θα εξυπηρετούνται από νοσοκομεία και συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ .

    [04] Στον Κορυδαλλό μεταφέρεται ο Σ.Ξηρός μετά το εξιτήριο από το Νοσοκομείο Λάρισας

    Εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας πήρε σήμερα το πρωί το μέλος της «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός, ο οποίος νοσηλευόταν από την περασμένη Τρίτη προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

    Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Θανάσης Μητσιός επισημαίνονται τα ακόλουθα: «μετά την ολοκλήρωση του απαραίτητου και εκτεταμένου κλινικού και παρακλινικού ελέγχουν του κ. Σάββα Ξηρού, εδόθη εξιτήριο από την Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας. Η κατάσταση της υγείας του κ. Ξηρού ήταν καλή και σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του.»

    [05] Σεισμός 4,7 ρίχτερ «ξύπνησε» τη Ζάκυνθο

    Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ξύπνησε στις 06:14 τους κατοίκους της Ζακύνθου.

    Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το επίκεντρο της σεισμική δόνησης ήταν στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου - Κυλλήνης και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

    Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί, δύο μετασεισμοί μικρότερης έντασης και συγκεκριμένα, ένας 3,1 Ρίχτερ στην ίδια θαλάσσια περιοχή και ο τελευταίος 2,5 ρίχτερ στην νοτιοδυτική πλευρά της Ζακύνθου.

    Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

    [06] Απολογούνται τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

    Ενώπιον των εφετών-ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου απολογούνται σήμερα, μετά από προθεσμία που είχαν λάβει, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, κατηγορούμενοι για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον κ. Γερμενή -μεταξύ άλλων στοιχείων που έχουν συλλέξει οι δικαστικές αρχές- περιλαμβάνεται και κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, με την οποία ο βουλευτής χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

    Ανάλογα στοιχεία περιλαμβάνονται σε κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα για τον κ. Μπούκουρα ο οποίος εμπλέκεται σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου.

    [07] Επίθεση ενόπλων εναντίον διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη

    Δύο επιθέσεις σημειώθηκαν τη νύχτα κατά του μεγαλύτερου σημείου όπου οι διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει εδώ και δύο μήνες στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. "Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 02.30 τοπική ώρα κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, μεταξύ τους ένας φρουρός ασφαλείας των διαδηλωτών. Η δεύτερη σημειώθηκε μερικές ώρες αργότερα τραυματίζοντας πέντε διαδηλωτές", δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας Πραούτ Ταβορνσίρι. Ο απολογισμός επιβεβαιώθηκε από το κέντρο πρώτων βοηθειών που διευκρίνισε ότι ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε "κρίσιμη κατάσταση".

    Τα δύο αυτά περιστατικά σημειώνονται μετά τις ανταλλαγές πυρών χθες μεταξύ υποστηρικτών της κυβέρνησης και διαδηλωτών έξω από την Μπανγκόκ κατά τις οποίες τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

    Συνολικά, οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας και δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

    Ενώ οι διαδηλωτές υποσχέθηκαν να παραλύσει η Μπανγκόκ από τη Δευτέρα έως τη "νίκη", οι αρχές ανησυχούν μήπως ξεσπάσουν βίαια επεισόδια και έχουν κινητοποιήσει 20.000 αστυνομικοί και στρατιώτες. Οι διαδηλωτές ζητούν η κυβέρνηση να αντικατασταθεί από ένα μη εκλεγμένο "λαϊκό συμβούλιο", κατηγορούν την πρωθυπουργό Γινγκλάκ Σιναουάτρα ότι είναι η μαριονέτα του αδελφού της πρώην πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα και θέλουν να απαλλαγούν από το "σύστημα Τακσίν", όπως το αποκαλούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 January 2014 - 9:30:25 UTC