Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Συνεργασίες σε Περιφέρειες όπου θα στηριχτούν αντιμνημονιακοί υποψήφιοι
  • [02] Χωρίς έξι βουλευτές συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ
  • [03] Φ. Κουβέλης: Να αλλάξει η λιτότητα, το δίλημμα των ευρωεκλογών
  • [04] Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο Αγγ.Φιλιππίδης
  • [05] Φέρεται να έχει συλληφθεί ο Άγγελος Φιλιππίδης, στην Τουρκία
  • [06] Σόιμπλε: Περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, αν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της
  • [07] Εκκένωση ξένων υπηκόων από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
  • [08] Σέντρα στην 19η αγωνιστική

  • [01] Π. Καμμένος: Συνεργασίες σε Περιφέρειες όπου θα στηριχτούν αντιμνημονιακοί υποψήφιοι

    Πρόσκληση για επάνοδο στο κόμμα όσων έφυγαν, αλλά και σε όσους δεν ψήφισαν τα Μνημόνια -κάτι που όπως αφήνει με μια πρώτη ανάγνωση εκτός κάδρου τον Βύρωνα Πολύδωρα-, απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος σήμερα μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Αναφερόμενος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ο κ.Καμμένος είπε ότι όπου επιτρέπουν οι συνθήκες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κατεβάσουν δικά τους ψηφοδέλτια, ενώ "όπου οι τοπικές κοινωνίες τα βρίσκουν μεταξύ τους και χωρίς να παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές μας κυρίως στα εθνικά θέματα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μεγάλο αντιμνημονιακό τόξο. Μην το φοβάστε" είπε. Εξήγησε πως "εάν στον Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ μας ακολουθήσει είναι καλοδεχούμενος" ενώ εάν σε άλλη πόλη ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάσει υποψήφιο που συμφωνεί με τις αρχές των Αν.Ελ. τότε θα υπάρξει συνεργασία. Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν τίθεται θέμα τέτοιων συνεργασιών με την Κουμουνδούρου στη Θράκη, όπου υπάρχουν έντονες διαφωνίες.

    Είπε επίσης τι θα υπάρξουν συνεργασίες στις περιφέρειες όπου θα στηριχτούν αντιμνημονιακοί υποψήφιοι, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηριχτούν υποψήφιοι που δεν θα έχουν ξεκάθαρες αντιμνημονιακές θέσεις.

    [02] Χωρίς έξι βουλευτές συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ

    Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, ο οποίος βρίσκεται στο βήμα αυτή τη στιγμή.

    Να σημειωθεί ότι απουσιάζουν από την συνεδρίαση έξι βουλευτές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι έξι απέστειλαν επιστολή στον κ.Καμμένο -στο προσωπικό του ηλεκτρονικό ταχυδρομείο- στην οποία εξηγούν τους λόγους μη συμμετοχής τους.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές ζήτησαν από τον κ.Καμμένο να συγκληθεί πρώτα η Κοινοβουλευτική Ομάδα πριν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την ΚΟ και τα όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, ειδάλλως η συμμετοχή τους στο Ε.Σ. δεν έχει νόημα.

    Ο πρόεδρος του κόμματος-σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- αρνήθηκε, απαντώντας ότι "η συμμετοχή των βουλευτών στον Εθνικό Συμβούλιο είναι υποχρεωτική".

    [03] Φ. Κουβέλης: Να αλλάξει η λιτότητα, το δίλημμα των ευρωεκλογών

    "Το πραγματικό δίλημμα των Ευρωεκλογών δεν είναι εντός η εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πραγματικό δίλημμα είναι με ποια πολιτική θα αντιμετωπιστεί η κρίση που μαστίζει την Ευρώπη και ειδικά τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Είναι το πώς θα αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα. Οι Ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν μήνυμα αλλαγής της πολιτικής, με άξονα τη σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή".

    Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει για να εκλέξει τον νέο Γραμματέα και την νέα Εκτελεστική Επιτροπή το, κατά την άποψη της ΔΗΜΑΡ, διακύβευμα των Ευρωεκλογών, στις 25 Μαΐου. Απηύθυνε πρόσκληση, όπως είπε χαρακτηριστικά "σ΄ όλες τις πολιτικές κινήσεις, ομάδες και πρόσωπα που θέλουν να συμπαραταχθούν σε μια ισότιμη σχέση μαζί μας να προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση στις απαραίτητες πολιτικές και οργανωτικές διαδικασίες, σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο, για τη συγκρότηση ενός νέου σχηματισμού που θα κατέβει στις Ευρωεκλογές και ταυτόχρονα θα παρουσιάσει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, αποδεικνύοντας ότι είναι εφικτή μια προοδευτική πολιτική". Πρόσθεσε δε ότι το ζητούμενο είναι η αλλαγή της πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη. "Αυτό είναι το κεντρικό πολιτικό μας μήνυμα, αυτή είναι η μάχη που δίνουμε", είπε.

    [04] Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο Αγγ.Φιλιππίδης

    Ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης, πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, κ.Ν.Μαθιουδάκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επίκειται η έκδοση του κ. Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ενώ το Προξενείο δεν έχει δεχθεί αίτημα από τον κύριο Φιλιππίδη για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

    Η σύλληψη του πρώην προέδρου του Τ.Τ., ο οποίος αναζητείτο με διεθνές ένταλμα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έγινε χθες το βράδυ με τη συνεργασία τουρκικών και ελληνικών αρχών, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

    Ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη, Αθανάσιος Βαρλάμης, δήλωσε ότι ότι από χθες το μεσημέρι είχε ενημερώσει τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, κ. Γ. Ανδρεάδη, ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ενώπιον του.

    [05] Φέρεται να έχει συλληφθεί ο Άγγελος Φιλιππίδης, στην Τουρκία

    Οι ελληνικές αρχές ερευνούν αν το άτομο που συνελήφθη το πρωί από την τουρκική αστυνομία είναι ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε από τις τουρκικές αρχές πριν από μία ώρα περίπου ότι συνελήφθη άτομο, πιθανότατα ο 'Αγγελος Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

    Μέχρι στιγμής, πάντως, η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

    Συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές ζήτησαν στοιχεία μέσω της διεθνούς συνεργασίας προκειμένουν να γίνει ταυτοποίηση του συλληφθέντος, τα οποία αποστέλλονται αυτή την ώρα.

    [06] Σόιμπλε: Περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, αν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της

    «Εάν ως το τέλος του 2015 η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί σε όλες τις δεσμεύσεις της και έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα και υπάρχει τότε ακόμη περαιτέρω ανάγκη χρηματοδότησης, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ακόμη κάτι», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν θα υπάρξει νέα μείωση των επιτοκίων στα ελληνικά δάνεια. Διευκρινίζει ωστόσο ότι, εάν υπάρξει τέτοια ανάγκη, θα πρόκειται για πολύ μικρότερο ποσό από ό,τι η ως τώρα βοήθεια και εκφράζει τον σεβασμό του για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα.

    «Εάν αυτό θα είναι αναγκαίο, θα το δούμε στα μέσα του έτους. Τώρα η Ελλάδα πρέπει πρώτα από όλα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της», σημειώνει ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην «Rheinische Post» και, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η κρίση έχει ξεπεραστεί, αναφέρει: «Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ελλάδα έκανε σημαντική πρόοδο, μεγαλύτερη από αυτή την οποία περίμεναν πολλοί. Για αυτό αξίζει ο ελληνικός λαός τον σεβασμό μας και σίγουρα θα ενισχύσει η ελληνική Προεδρία στην ΕΕ την αυτοπεποίθηση», δηλώνει, διευκρινίζει ωστόσο ότι «πρέπει να συνεχίσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τους (ενν. οι Έλληνες) και να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα» και προσθέτει ότι «δεν έχει κανένα νόημα να καθιστάς υπεύθυνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για κοινωνικά προβλήματα ή να θέλεις να το διώξεις από την τρόικα».

    [07] Εκκένωση ξένων υπηκόων από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

    ΣεΟ Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης άρχισε σήμερα να απομακρύνει ξένους πολίτες από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, καθώς εντείνεται η πολιτική κρίση στην πλούσια σε διαμάντια πρώην γαλλική αποικία, μια μέρα μετά την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Τζοτοντιά.

    Ο μεταβατικός πρόεδρος Τζοτοντιά --ο πρώτος μουσουλμάνος ηγέτης της χώρας, ο οποίος κατηγορείται από τη διεθνή κοινότητα για απάθεια απέναντι στις διαθρησκευτική βία που μαστίζει τη χώρα του-- και ο πρωθυπουργός Νικολά Τιανγκαγέ παραιτήθηκαν χθες, μετά τις πιέσεις ηγετών χωρών της περιοχής στη διήμερη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γειτονικό Τσαντ για να εξεταστεί η επιδεινούμενη διαθρησκευτική σύγκρουση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

    Οι πρώτες πτήσεις οργανώθηκαν για τη μεταφορά στη Ντζαμένα 800 πολιτών του Τσαντ, από τους 2.500 συμπατριώτες τους που βρίσκονται σε πρόχειρο καταφύγιο κοντά στο αεροδρόμιο του Μπανγκί.

    Χιλιάδες πολίτες του Τσαντ έχουν εγκαταλείψει την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Το μένος εναντίον τους είναι μεγάλο, καθώς ορισμένοι τους κατηγορούν ότι στηρίζουν τους αντικυβερνητικούς αντάρτες. "Η απομάκρυνση των μεταναστών αυτών πρέπει να γίνει γρήγορα και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα μόνοι τους θέτοντας τον εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο. Πολλοί μεταξύ αυτών είναι γυναίκες και παιδιά", δήλωσε η διευθύντρια του ΔΟΜ στη Δυτική Αφρική Καρέλα Γκοντό.

    [08] Σέντρα στην 19η αγωνιστική

    Το παιχνίδι στο Περιστέρι μεταξύ του Ατρόμητου και του Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Περιστερίου είναι σε καλή κατάσταση, αλλά θα πρέπει να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση για να μπορέσει να δημιουργήσει προβλήματα στον ανώτερο Ολυμπιακό.

    Σαφώς πιο εύκολο έργο θα έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Παναιτωλικό, ενώ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανιωνίου στο ματς της Λεωφόρου, όπως και ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά. Συνοπτικά το πρόγραμμα των παιχνιδιών της 19ης ημέρας για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας:

    Σάββατο (11/1)

    15:00 (Ηράκλειο) ΟΦΗ- Βέροια

    17:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός ? Εργοτέλης

    19:30 (Λεωφόρος) Παναθηναϊκός ?Πανιώνιος

    Κυριακή (12/1)

    15:00 (Τούμπα) ΠΑΟΚ?Παναιτωλικός

    17:15 (Ριζούπολη) Απόλλων?ΠΑΣ Γιάννινα

    17:15 (Τρίπολη) Αστ. Τρίπολης?Πλατανιάς

    17:15 (Κομοτηνή) Πανθρακικός?Ξάνθη

    19:30 (Περιστέρι) Ατρόμητος?Ολυμπιακός

    Δευτέρα (13/1)

    19:30 (ΟΑΚΑ) Καλλονή-Άρης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 January 2014 - 11:30:27 UTC