Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενώπιον του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος
  • [02] Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ
  • [03] Κεντρικό ρόλο στον Αγγ. Φιλιππίδη αποδίδει το πόρισμα για το ΤΤ
  • [04] Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ
  • [05] Προς παράταση το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες
  • [06] Με μηνύσεις απειλεί ο Ολάντ
  • [07] Απειλούνται τα μεγάλα σαρκοβόρα ζώα του πλανήτη

  • [01] Ενώπιον του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος

    Στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συζητηθείσήμερατο θέμα που έχει ανακύψει με τον βουλευτή του κόμματος Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι έχει θέσει την παραίτησή του στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Παρών στη συνεδρίαση θα είναι ο Π. Τατσόπουλος.

    Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερά ενοχλημένη μετά τις δηλώσεις του βουλευτή ότι «υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες των ανθρώπων της 17 Νοέμβρη».

    [02] Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ

    Στην πρεμιέρα της ελληνικής Προεδρίας ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ ήταν αυτός που επισκέφθηκε πρώτος την Αθήνα - για να διαμορφώσει «μια εικόνα» μέσα από συζητήσεις που θα έχει στις 36 ώρες της ελληνικής διαμονής του με μέλη της κυβέρνησης, επιχειρηματίες και μαθητές.

    Το πρώτο ραντεβού του Γερμανού αξιωματούχου ήταν με τον ομόλογό του Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Ο κ. Σταϊνμάγερ συναντάται αυτή την ώρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μια ώρα αργότερα με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και στις 12.15 το μεσημέρι, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    [03] Κεντρικό ρόλο στον Αγγ. Φιλιππίδη αποδίδει το πόρισμα για το ΤΤ

    Δάνεια χωρίς εγγυήσεις, χρήματα που κατέληξαν σε offshore εταιρείες ή σε αγορές ακινήτων στο εξωτερικό και κακοδιαχείριση των αποθεματικών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τη διοίκησή του, περιγράφονται στο πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου.

    Ένα πόρισμα 129 σελίδων που κατέληξε στην άσκηση διώξεων για αδικήματα που επιφέρουν ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε βάρος 25 προσώπων και στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών του ΤΤ και επιχειρηματιών.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η εισαγγελική λειτουργός αφιερώνει «ειδικό κεφάλαιο» στα συμπεράσματά της στη διοίκηση που άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος, Άγγελος Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες. Μάλιστα, η εισαγγελέας τονίζει ότι από τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Φιλιππίδη την περίοδο από το 2008 μέχρι και το 2012 προκύπτει «αναντιστοιχία δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων κατά τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ», θέμα για το οποίο ωστόσο τονίζει ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.

    [04] Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ

    Mε τη διαδικασία του κατεπείγοντος αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, το νομοσχέδιο που αλλάζει τον ρόλο του ΕΟΠΥΥ, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας, σηματοδοτώντας παράλληλα την έναρξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας.

    [05] Προς παράταση το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες

    Παράταση, τουλάχιστον έξι μηνών, εξετάζει να δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου 2013 και διαρκεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2014, αλλά δεν φαίνεται να αξιοποιήθηκαν οι ρυθμίσεις του από τους δανειολήπτες, αντιθέτως μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Ενώσεις καταναλωτών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα με την τρόικα και να δοθεί παράταση, καθώς, όπως σχολιάζουν στελέχη του υπουργείου, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ελκυστικό για εισοδήματα έως 15.000 ευρώ.

    [06] Με μηνύσεις απειλεί ο Ολάντ

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε σήμερα τη «βαθιά του λύπη» για την παραβίαση του σεβασμού της ιδιωτικής του ζωής και προτίθεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον του περιοδικού Closer που δημοσιεύει στο σημερινό του τεύχος φωτογραφικό υλικό για σχέση μεταξύ του Ολάντ και της ηθοποιού Ζουλί Γκαγιέ.

    Μιλώντας ως ιδιώτης και όχι ως πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Φρανσουά Ολάντ «εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την εισβολή στην προσωπική του ζωή, στην ιδιωτικότητα της οποίας έχει δικαίωμα όπως κάθε πολίτης και προσθέτει ότι προτίθεται να ασκήσει δίωξη, συμπεριλαμβανομένης της δικαστικής δίωξης, κατά του περιοδικού», δήλωσε πηγή από του γραφείο του.

    Το εβδομαδιαίο έντυπο δημοσιεύει σήμερα ένα επτασέλιδο με φωτογραφικό υλικό που δείχνει τις κινήσεις έξω από μια πολυκατοικία στο Παρίσι για να στηρίξει το δημοσίευμά του.

    [07] Απειλούνται τα μεγάλα σαρκοβόρα ζώα του πλανήτη

    Τουλάχιστον τα τρία τέταρτα των μεγάλων σαρκοβόρων ζώων της Γης -λιονταριών, λύκων, αρκούδων κ.α.- απειλούνται και οι πληθυσμοί τους εμφανίζουν σταδιακή μείωση, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Οι νέες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η πλειονότητα αυτών των σαρκοβόρων κατέχουν πλέον λιγότερο από το ήμισυ της προηγούμενης επικράτειάς τους. Ήδη, σύμφωνα με τη μελέτη, τα περισσότερα μεγάλα σαρκοβόρα ζώα έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη και τις άλλες ανεπτυγμένες περιοχές, ενώ κάτι ανάλογο τείνει να συμβεί και σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές, όπως στον Αμαζόνιο, τη ΝΑ Ασία, τη νότια και ανατολική Αφρική.

    «Σε όλο τον κόσμο, χάνουμε τα μεγάλα σαρκοβόρα μας. Πολλά από αυτά τα ζώα αντιμετωπίζουν κίνδυνο εξαφάνισης, είτε σε τοπικό, είτε σε παγκόσμιο επίπεδο», προειδοποίησε ο Γουίλιαμ Ριπλ, καθηγητής του αμερικανικού πανεπιστημίου του Όρεγκον. Ο λύγκας, η βίδρα, η λεοπάρδαλη, το πούμα και το ντίγκο (αγριόσκυλο) είναι ανάμεσα σε αυτά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 January 2014 - 9:30:23 UTC