Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντικαθίστανται ο Γερμανός πρέσβης Βόλφγκανγκ Ντολντ
  • [02] «Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τέλους»
  • [03] Για συνωμοσία στην υπόθεση του ΤΤ, κάνει λόγο ο Αγγ. Φιλιππίδης
  • [04] Κατατέθηκε η τροπολογία για αύξηση 5 λεπτών του ευρώ σε τσιγάρα και καπνό
  • [05] Δημοπρασία εντόκων γραμματίων την ερχόμενη Τρίτη
  • [06] Ι. Στουρνάρας: Οι απαιτήσεις της τρόικας πρέπει να γίνουν πιο ρεαλιστικές
  • [07] Διευκρινίσεις της Eurobank Properties για την απόκτηση 14 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ
  • [08] «Αντισυνταγματικό» κρίνουν οι δικαστές το νομοσχέδιο του Ερντογάν για έλεγχο στη Δικαιοσύνη
  • [09] Η ξηρασία απειλεί τη νότια Ευρώπη και φυσικά την Ελλάδα
  • [10] Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον δανεισμό του Γιαταμπαρέ

  • [01] Αντικαθίστανται ο Γερμανός πρέσβης Βόλφγκανγκ Ντολντ

    Την αντικατάσταση του πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα, Βόλφγκανγκ Ντολντ από τον μέχρι τώρα υπεύθυνο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών για τις σχέσεις με τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πέτερ Σόοφ, φέρεται να έχει αποφασίσει ο υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

    Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο κ. Ντολντ θα επιστρέψει στο Βερολίνο προκειμένου να αναλάβει διευθυντική θέση στο υπουργείο Εξωτερικών.

    [02] «Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τέλους»

    Μικρή βελτίωση της κατάστασης διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ΦρανκΒάλτερ Σταϊνμάγερ, στις δηλώσεις που έκανε μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, για μια ώρα.

    Ωστόσο, τόνισε ότι τα προβλήματα παραμένουν, κάνοντας αναφορά στην ανεργία των νέων και σημείωσε πως επειδή ήταν καλή η τουριστική χρόνια, αυτό δίνει ελπίδες.

    «Είχαμε μια μακρά συζήτηση με τους κύριους Σαμαρά και Βενιζέλο. Διαπιστώνω ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον δρόμο όπως τον έχουν ξεκινήσει, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος και τους κινδύνους που ενέχει», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

    Επισήμανε, εξάλλου, ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τέλους και, σημείωσε ότι με αποφασιστικότητα και θάρρος θα έχουμε καλά αποτελέσματα.

    [03] Για συνωμοσία στην υπόθεση του ΤΤ, κάνει λόγο ο Αγγ. Φιλιππίδης

    Για πελώρια συνωμοσία στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρός του, Άγγελος Φιλιππίδης, υποστηρίζοντας ότι όλοι οι έλεγχοι άρχισαν μετά τη δήλωσή του, το καλοκαίρι του 2012, ότι θα είναι αδιανόητο το ΤΤ να μην χαρακτηριστεί «συστημική τράπεζα».

    Επανέλαβε ότι ουδέποτε κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις αρμόδιες Αρχές, ενώ για τις καταθέσεις στους προσωπικούς του λογαριασμούς δήλωσε ότι όλα είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες. «Να μπω φυλακή, αν έχω πάρει ένα ευρώ» είπε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΜEGA.

    [04] Κατατέθηκε η τροπολογία για αύξηση 5 λεπτών του ευρώ σε τσιγάρα και καπνό

    Την κατάργηση της καταβολής του ποσού των 25 ευρώ από ασθενείς για την εισαγωγή τους σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και ταυτόχρονα την αύξηση κατά 5 λεπτά της τιμής τσιγάρων και καπνού, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Η τροπολογία κατατέθηκε στο αγροτικό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Η νέα ρύθμιση, με την αύξηση των 5 λεπτών σε τσιγάρα και καπνά, που κατατίθεται ως ισοδύναμο μέτρο για την κατάργηση των 25 ευρώ της οικονομικής επιβάρυνσης που θα είχαν οι ασθενείς, έχει τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

    [05] Δημοπρασία εντόκων γραμματίων την ερχόμενη Τρίτη

    Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 1.250 εκατ. ευρώ, λήξεως 22 Απριλίου 2014, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

    Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

    Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας τους.

    [06] Ι. Στουρνάρας: Οι απαιτήσεις της τρόικας πρέπει να γίνουν πιο ρεαλιστικές

    Η αλλαγή του νόμου, που προβλέπει ότι οι ομαδικές απολύσεις εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να εγκρίνονται από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να ψηφισθεί από τη Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times. Ο υπουργός δήλωσε ότι τα πολιτικά, πλέον επίμαχα, μέτρα -ο νέος φόρος στην ακίνητη περιουσία και η άρση της αναστολής πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες- ψηφίσθηκαν από τη Βουλή στο τέλος του 2013 και ότι πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που απομένουν μπορούν να γίνουν με διοικητικές πράξεις και όχι νομοθετικά. «Εάν πάμε στη Βουλή το θέμα αυτό, όταν η ανεργία είναι στο 27%, δεν θα ψηφιζόταν. Είναι τόσο απλό», δήλωσε ο υπουργός.

    Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας επιμένουν ότι η Αθήνα πρέπει να αλλάξει τη νομοθεσία που απαιτεί κυβερνητική έγκριση των ομαδικών απολύσεων. Ο υπουργός ζήτησε από την τρόικα να έχει ρεαλιστικές απαιτήσεις και να μειώσει τις απαιτήσεις της για μεγάλα νομοθετικά μέτρα. «Η πλειοψηφία είναι πολύ μικρή. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στις 153 έδρες που διαθέτει η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

    [07] Διευκρινίσεις της Eurobank Properties για την απόκτηση 14 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ

    Διευκρινίσεις σχετικά με την πράξη τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία κωλύει την απόκτηση των 14 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ και της επανεκμίσθωσής τους στο Ελληνικό Δημόσιο, δίνει με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Eurobank Properties. Σημειώνεται, ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσε την εταιρεία ότι θα ασκήσει την προβλεπόμενη εκ του νόμου αίτηση ανάκλησης κατά της πράξης του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία κωλύεται η υπογραφή των συμβάσεων πώλησης και επανεκμίσθωσης των 14 ακινήτων.

    Σε περίπτωση ανάκλησης της πράξης του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η συναλλαγή θα προχωρήσει κανονικά στην τελική υλοποίησή της όπως αυτή περιγράφεται στο ενημερωτικό δελτίο. Σε περίπτωση απόρριψης της προαναφερόμενης αίτησης ανάκλησης, η ανωτέρω περιγραφόμενη συναλλαγή δεν θα καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί, με συνέπεια το ποσό των 145,81 εκατ. ευρώ να αποδεσμευτεί. Η εταιρεία θα απολέσει τα προβλεπόμενα ετήσια μισθώματα ύψους 14,06 εκατ. ευρώ, καθώς και όλα τα μέχρι σήμερα καταβληθέντα έξοδα, ωστόσο θα εξοικονομήσει τα έξοδα που θα κατέβαλε για τη συντήρηση μεγάλης κλίμακας των 14 ακινήτων. Το ποσό των 145,81 εκατ. ευρώ της δεσμευτικής προσφοράς για την απόκτηση των 14 ακινήτων θα κατευθυνθεί σε μελλοντικές επενδύσεις, αναφέρει η Eurobank Properties.

    [08] «Αντισυνταγματικό» κρίνουν οι δικαστές το νομοσχέδιο του Ερντογάν για έλεγχο στη Δικαιοσύνη

    Το νομοσχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης για την ενίσχυση του ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας επί θεσμών της δικαστικής εξουσίας είναι «αντισυνταγματικό», αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων, ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς της τουρκικής δικαιοσύνης.

    «Σύμφωνα με την τροπολογία, το Ανώτατο Συμβούλιο θα πρέπει να λογοδοτεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτό αντιβαίνει στο Σύνταγμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η κοινοβουλευτική επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με θέματα δικαιοσύνης αρχίζει σήμερα την εξέταση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με στόχο τη μεταρρύθμιση της συγκρότησης και λειτουργίας του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων μέσω της ενίσχυσης του κυβερνητικού ελέγχου επί του θεσμού. Η κατάθεση του νομοσχεδίου ακολουθεί τις σαρωτικές εκκαθαρίσεις που πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις τάξεις της αστυνομίας και εντάσσεται στις προσπάθειες για την ενίσχυση του ελέγχου επί της λειτουργίας της δικαιοσύνης, έπειτα από την έρευνα για την αποκάλυψη του μεγάλου πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου που κλονίζει την κυβέρνηση Ερντογάν.

    [09] Η ξηρασία απειλεί τη νότια Ευρώπη και φυσικά την Ελλάδα

    Έως το τέλος του αιώνα, οι ξηρασίες στην Ευρώπη θα έχουν γίνει πολύ πιο συχνές και παρατεταμένες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της ολοένα αυξημένης κατανάλωσης (και σπατάλης) του νερού. Αυτό επισημαίνει μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σε μια χρονική συγκυρία που η προσοχή του κοινού είναι μάλλον στραμμένη στην αντίθετη όψη του νομίσματος, στις θύελλες και στην επέλαση του κρύου.

    Σύμφωνα με τη μελέτη, το πρόβλημα της ξηρασίας, κατά τις επόμενες δεκαετίες, θα είναι πιο έντονο στις χώρες της νότιας Ευρώπης και της Βαλκανικής και ασφαλώς αφορά άμεσα την Ελλάδα.

    [10] Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον δανεισμό του Γιαταμπαρέ

    Επέστρεψε στην Μπαστιά ο Σαμπού Γιαταμπαρέ. Ο διεθνής κεντρικός μέσος από το Μάλι δόθηκε δανεικός στον γαλλικό σύλλογο από τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2014, όπως ανακοίνωσε, και επίσημα, σήμερα το πρωί ο σύλλογος του Πειραιά. Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή Σαμπού Γιαταμπαρέ στη γαλλική Μπαστιά.»

    Ο Γιαταμπαρέ, ο οποίος έλαβε τη φανέλα με το Νο 22, επιστρέφει έστω και δανεικός στην Μπαστιά, με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε και τη σεζόν 2012-13 (σε 31 αγώνες πρωταθλήματος είχε 1 γκολ). Εφέτος στον Ολυμπιακό είχε εννέα συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος, ενώ πρόλαβε να σημειώσει και ένα γκολ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 January 2014 - 11:30:25 UTC