Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελ. Μπροκ: Η Γερμανία αποφασισμένη να δείξει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα
  • [02] Κύρωση συμβάσεων που αφορούν στην πιστοποίηση της αστικής κατάστασης αλλοδαπών μεταναστών
  • [03] Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας
  • [04] «Όχι» στην υποψηφιότητα Όλι Ρεν για την προεδρία της Κομισιόν από τον Γ. Χατζημαρκάκη
  • [05] Το 27,8% άγγιξε η ανεργία
  • [06] Στον ανακριτή θα εμφανιστεί μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ ο Αγγ. Φιλιππίδης
  • [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Ευελπίδων
  • [08] Τρεις συλλήψεις, μέχρι στιγμής, στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
  • [09] Δ. Κοντομηνάς: Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες
  • [10] Σοβαρή παραμένει η κατάσταση του 24χρονου που σώθηκε από τη φωτιά στο Κορδελιό
  • [11] Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ αύριο
  • [12] «Διόλου ρεαλιστικός ο στόχος επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές»
  • [13] «Η επανάσταση των γυναικών στην Αθήνα της Μπελ Επόκ» ένα βιβλίο για τον αθηναϊκό φεμινισμό της Καλλιρόης Παρρέν
  • [14] Δεκατριάχρονη από την Καβάλα πρωταθλήτρια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σκακιού

  • [01] Ελ. Μπροκ: Η Γερμανία αποφασισμένη να δείξει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα

    «Η Γερμανία έχει λάβει την απόφαση να δείξει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα κι αυτή είναι μια ειλημμένη απόφαση» τόνισε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ, ο οποίος ως πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε επίσης την ετοιμότητα της Ευρωβουλής να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

    Μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, ο κ. Μπροκ δήλωσε πως η τρόικα -που «έκανε λάθη, αλλά δεν υπήρχε εγχειρίδιο επίλυσης κρίσεων» και άρα «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω»- θα περάσει από πολλές ακροάσεις της Ευρωβουλής. Επίσης, τόνισε πως η δυσκολία έγκειται στη διαμόρφωση μιας ισορροπίας «ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις, την οικονομική δραστηριότητα και την πολιτική επιβάρυνση». Ο κ. Μπροκ δήλωσε πως υποστηρίζει την ιδέα παράτασης της περιόδου των ευνοϊκών επιτοκίων για τη διευκόλυνση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ελληνική κρίση, ο κ. Μπροκ παρατήρησε ότι «η έξοδος από το τούνελ θα είναι τόσο φωτεινή, που θα την δουν οι Έλληνες πολίτες» επικρίνοντας εμμέσως όσους επέλεξαν την απομόνωση «και δεν παρέστησαν στα εγκαίνια της ελληνικής Προεδρίας».

    [02] Κύρωση συμβάσεων που αφορούν στην πιστοποίηση της αστικής κατάστασης αλλοδαπών μεταναστών

    Παρέμεναν στα συρτάρια του υπουργείου Εσωτερικών πολλές δεκαετίες, αλλά τελικά επικυρώθηκαν σήμερα από την Ολομέλεια.

    Ο λόγος για τις συμβάσεις της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Καταστάσεως, οι οποίες σχετίζονται με την πιστοποίηση της αστικής κατάστασης αλλοδαπών που διαμένουν στη χώρα και ειδικότερα αφορούν στη «διεθνή συνεργασία στον τομέα παροχής διοικητικής βοήθειας στους πρόσφυγες», στην «απαλλαγή από την υποχρέωση επικυρώσεως ορισμένων πράξεων και εγγράφων» και στην «έκδοση πιστοποιητικού ικανότητας συνάψεως γάμου προκειμένου για γάμους που τελούνται στην αλλοδαπή». Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης διαβεβαίωσε τη Βουλή ότι, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα προχωρήσει η κύρωση και των άλλων συμβάσεων αρμοδιότητας του υπουργείου του.

    Κατά και των τριών συμβάσεων δήλωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Κατά της σύμβασης για τη διοικητική βοήθεια στους πρόσφυγες τάχθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και «παρών» στις άλλες δύο συμβάσεις. «Ναι» στις συμβάσεις δήλωσαν τα άλλα κόμματα. Υπέρ και των τριών συμβάσεων δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη

    [03] Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας

    Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο είχε σήμερα, στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Κατά τη συνάντηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκπληρώσουμε την οικουμενική μας αποστολή» και σημείωσε πως συνεχίζει τον διάλογο με τους προκαθήμενους των άλλων εκκλησιών (μάλιστα ανέφερε ότι τον Μάιο θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο) αλλά και άλλων μονοθεϊστικών θρησκειών (Ισλάμ, Ιουδαϊσμός).

    «Είναι σημαντικό το έργο σας στις κρίσιμες αυτές ώρες για την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Βαρθολομαίο για τα ζητήματα που θα προτάξει ως υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ειδικότερα για την οικονομική κρίση και την ανάγκη άμεσου τερματισμού της λιτότητας, καθώς και για τη ριζική αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρώπης.

    [04] «Όχι» στην υποψηφιότητα Όλι Ρεν για την προεδρία της Κομισιόν από τον Γ. Χατζημαρκάκη

    Κατά της υποψηφιότητας του Επιτρόπου Όλι Ρεν για την προεδρία της Κομισιόν και υπέρ αυτής του επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ALDE) και πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου Γκι Φέρχοφσταντ τάσσεται ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης, με επιστολή του προς τον αρχηγό του κόμματός του Κρίστιαν Λίντνερ.

    Στην επιστολή, την οποία έχει στην διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χατζημαρκάκης, ενόψει της ανάδειξης του υποψηφίου των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων στις 2 Φεβρουαρίου, τονίζει ότι «ο υποψήφιος της ALDE για τις ευρωεκλογές του 2014 δεν θα πρέπει να συνδέεται με τα λάθη του παρελθόντος», διαφορετικά, προειδοποιεί, υπάρχει ο κίνδυνος κρίσιμης δοκιμασίας στο εσωτερικό της Ομάδας.

    [05] Το 27,8% άγγιξε η ανεργία

    Σε 27,8% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2013, έναντι 26,1% τον Οκτώβριο του 2012 και 27,7% τον Σεπτέμβριο του 2013, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

    Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ανήλθε τον Οκτώβριο του 2013 σε 24,7% και στις γυναίκες σε 32,1%. Στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε σε 57,9%, στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών σε 37,8%, στην ηλικιακή ομάδα 35-44 ετών σε 23,8%, στην ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών σε 20,3%, στην ηλικιακή ομάδα 55-64 ετών σε 16,6%, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 65-74 ετών διαμορφώθηκε σε 14,7%.

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Οκτώβριο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.597.779 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.387.520 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.360.513 άτομα.

    Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 94.531 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 2,6%) και κατά 21.861 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013 (μείωση 0,6%).

    [06] Στον ανακριτή θα εμφανιστεί μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ ο Αγγ. Φιλιππίδης

    Στον ανακριτή της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μετέβη το πρωί ο συνήγορος του πρώην προέδρου του Ιδρύματος Άγγελου Φιλιππίδη, Αθανάσιος Βαρλάμης.

    Ο δικηγόρος ενημέρωσε τον δικαστικό λειτουργό ότι ο εντολέας του, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, βρίσκεται στην Αμερική και ότι θα επιστρέψει εντός δεκαημέρου στην Ελλάδα για εμφανιστεί στην ανάκριση.

    [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Ευελπίδων

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της ΑΔΕΔΥ, ζητώντας να σταματήσει η δίωξη κατά του συνδικαλιστή της ΟΛΜΕ Παύλου Αντωνόπουλου, ο οποίος συνελήφθη χθες κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Προπύλαια.

    Ο εκπαιδευτικός δικάζεται στο αυτόφωρο κατηγορούμενος για συμμετοχή «σε απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση και για αντίσταση κατά της Αρχής».

    Η ΑΔΕΔΥ, που έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τη δίωξη «πολιτική» και υποστηρίζει ότι «η απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων παραβαίνει στοιχειώδη συνταγματικά δικαιώματα».

    [08] Τρεις συλλήψεις, μέχρι στιγμής, στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

    Ζημιά που υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ εντοπίζει η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για την οποία ασκήθηκε δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος 25 προσώπων και ήδη έχουν εκδοθεί επτά εντάλματα σύλληψης, ενώ ήδη έχουν γίνει τρεις συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Ήδη, μεταξύ των συλληφθέντων είναι πολύ γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος και μάλιστα εντός της ημέρας αναμένεται να μεταβεί στην κλινική ο ανακριτής Διαφθοράς κ. Ανδρεάδης προκειμένου να του χορηγήσει προθεσμία για την απολογία του.

    Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίζονται περιπτώσεις υπέρογκης χρηματοδότησης επιχειρηματιών με επισφαλή δάνεια για τα οποία δεν έχει καταβληθεί στην Τράπεζα «ούτε ένα ευρώ».Στο πόρισμα που συνέταξε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίζονται περιπτώσεις που τα δάνεια όχι μόνο δεν διατέθηκαν για στήριξη επαγγελματικής δραστηριότητας αλλά «προς δημιουργία πλούτου».

    Οι εισαγγελείς Διαφθοράς φαίνεται να επικέντρωσαν την έρευνά τους σε πολλά δάνεια, εκ των οποίων τα επτά αφορούν μεγάλο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο, ενώ τρία από αυτά χαρακτηρίζονται «κραυγαλέες περιπτώσεις».

    Η δίωξη που ασκήθηκε κατά των 25 προσώπων, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, επικεφαλής, αλλά και υπάλληλοι του ΤΤ, αφορά τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του Νόμου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, απιστίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση, άμεσης συνέργειας σε απιστία, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς και άμεσης συνέργειας στη νομιμοποίηση. Το τελευταίο αδίκημα αφορά κυρίως υπαλλήλους της τράπεζας, καθώς από στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι από τα χρήματα των δανείων έλαβαν ποσά σε λογαριασμούς τους.

    Σκέλος της κατηγορίας της απάτης -από την οποία προσδιορίζεται ζημιά, στο εισαγγελικό πόρισμα, ύψους 125 εκατ. ευρώ- αφορά την υλοποίηση προγράμματος πιστωτικών καρτών που έγινε σε συνεργασία του ΤΤ με γνωστό επιχειρηματία.

    Διαβάστε επίσης: Δ. Κοντομηνάς: Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες , Αγγ. Φιλιππίδης: Χρηστή η διοίκηση στο ΤΤ

    [09] Δ. Κοντομηνάς: Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες

    Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, δήλωσε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, πρόεδρος της Ασφαλιστικής DEMCO.

    «Σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία» ανέφερε ο κ. Κοντομηνάς και κατέληξε: «Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει».-

    [10] Σοβαρή παραμένει η κατάσταση του 24χρονου που σώθηκε από τη φωτιά στο Κορδελιό

    Σοβαρή παραμένει η κατάσταση του νεαρού άνδρα ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τις φλόγες που τύλιξαν την Τρίτη διαμέρισμα στην οδό Τραπεζούντος στο Κορδελιό. Ο 24χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου», με εγκαύματα σε ποσοστό 75%.

    Ο διοικητής του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Αργύριος Γκαμπέσης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, ο οργανισμός του νεαρού άνδρα, ήδη ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα, ενώ προγραμματίζονται χειρουργεία αφαίρεσης νεκρωμένων ιστών, στο πλαίσιο της συνολικής διαδικασίας για την βελτίωση της κατάστασής του.

    Αντίθετα με τον νεαρό άνδρα, το δεκάχρονο αγοράκι που βρισκόταν στο ίδιο διαμέρισμα και νοσηλεύεται (για προληπτικούς λόγους) στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ενδέχεται να πάρει εξιτήριο σήμερα.

    [11] Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ αύριο

    Πανελλαδική στάση εργασίας προκηρύσσει για την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του πρωινού ωραρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Την ημέρα εκείνη το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δικάζεται για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Οκτώβριο 2011 κατά των περικοπών των αποδοχών.

    Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η κατηγορία σε βάρος του Γενικού Συμβουλίου είναι για «ρύπανση του περιβάλλοντος». Η παραπομπή σύσσωμου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποστηρίζεται ότι γίνεται «στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ποινικής δίωξης εκπροσώπων τους που αντιστέκονται στα μνημόνια και αγωνίζονται για την ανατροπή της πολιτικής εξόντωσης του ελληνικού λαού που επιβάλλει η συγκυβέρνηση».

    [12] «Διόλου ρεαλιστικός ο στόχος επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές»

    «Διόλου ρεαλιστικό» θεωρεί τον στόχο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές εντός του έτους ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank, Γιεργκ Κρέμερ και επισημαίνει ότι την άποψή του συμμερίζονται οι περισσότεροι ειδικοί, ενώ δεν θεωρεί πιθανό ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

    «Δεν θεωρώ διόλου ρεαλιστικό αυτόν τον στόχο. Δεν γνωρίζω κανέναν οικονομολόγο, κανέναν παρατηρητή ή ειδικό σε θέματα κεφαλαιαγορών που να πιστεύει πραγματικά, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει φέτος στις αγορές. Δεν είναι διόλου ρεαλιστικό να βρει η Αθήνα αγοραστές για τα ομόλογά της» εκτιμά ο κ. Κρέμερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.

    Ο οικονομολόγος της Commerzbank υποστηρίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλει σε μια δραστική θεραπεία τη δημόσια διοίκηση και να προχωρήσει σε ανατροπές. «Θα έπρεπε να προωθήσει και άλλες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως δεν νομίζω ότι θα υλοποιηθούν, καθώς συναντούν τη σθεναρή αντίσταση ομάδων συμφερόντων» λέει και παραπέμπει στη δεύτερη μεγάλη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Ιρλανδίας που είναι η πολιτική κουλτούρα. Αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος, ο Γιεργκ Κρέμερ εκτιμά ότι είναι δύσκολα διαχειρίσιμο μακροπρόθεσμα, εφόσον ανέρχεται στο 175% του ΑΕΠ.

    [13] «Η επανάσταση των γυναικών στην Αθήνα της Μπελ Επόκ» ένα βιβλίο για τον αθηναϊκό φεμινισμό της Καλλιρόης Παρρέν

    Μια εφημερίδα και μια γυναίκα στην Αθήνα κήρυξε την επανάσταση των γυναικών του 19ου αιώνα. Ήταν η «Εφημερίς των Κυριών», που εκδόθηκε το πρωί της 8ης Μαρτίου του 1887, με γραφεία στην οδό Μουσών, σημερινή Καραγεώργη Σερβίας, στην πλατεία Συντάγματος. Στην αρχή «δις του μηνός», αλλά σύντομα έγινε βδομαδιάτικη λόγω της αναπάντεχης μεγάλης κυκλοφορίας της. Η γυναίκα ήταν η διευθύντρια της εφημερίδας Καλλιρόη Παρρέν, δασκάλα του Αρσακείου, που είχε δουλέψει στο ελληνικό Παρθεναγωγείο της Οδησσού, σύζυγος του αγγλογάλου δημοσιογράφου Ιωάννη Παρρέν, διευθυντή και ιδρυτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    Η ιστορία της εφημερίδας και της γυναίκας είναι το βιβλίο «Η επανάσταση των γυναικών στην Αθήνα της Μπελ Επόκ», του ακαταπόνητου αθηναιογράφου Γιάννη Καιροφύλα, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Πρόκειται για ένα αφήγημα βασισμένο σε εξαντλητική έρευνα ετών πάνω στις κιτρινισμένες από το χρόνο σελίδες αλλά και σε άλλες πηγές της εποχής. Το βιβλίο αποκαλύπτει τους αγώνες πρωτοπόρων γυναικών για χειραφέτηση της τότε Ελληνίδας η οποία ήταν προορισμένη μόνο για να υπηρετεί τον άνδρα.

    [14] Δεκατριάχρονη από την Καβάλα πρωταθλήτρια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σκακιού

    Ήρθε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη έχοντας τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κορασίδων στο σκάκι και έφυγε έχοντας κατακτήσει μία ακόμη σημαντική διάκριση, αυτή της πρωταθλήτριας σκακιού στην κατηγορία νέων γυναικών έως 20 ετών. Και είναι μόλις 13 ετών.

    Πρόκειται για τη Σταυρούλα Τσολακίδου από την Καβάλα η οποία συμμετείχε στους αγώνες των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων - Νεανίδων Σκάκι έως 18 και 20 ετών, που διοργανώθηκαν από την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης, στο δημαρχείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

    Στην ίδια κατηγορία, τη δεύτερη θέση (με τους ίδιους βαθμούς: 5/7) κατέκτησε η επίσης Καβαλιώτισσα Δήμητρα Βάτκαλη, ενώ την τρίτη θέση πήρε η Αναστασία Αβραμίδου (ΠΣ Περιστερίου) με βαθμολογία 4,5/7.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 January 2014 - 11:30:27 UTC