Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγήθηκε ο Ζ. Μ. Μπαρόζο
  • [02] Την Αθήνα επισκέπτεται ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ
  • [03] Αγγ. Φιλιππίδης: Χρηστή η διοίκηση στο ΤΤ
  • [04] Η Νέα Υόρκη θα είναι η 21η αμερικανική πολιτεία που θα επιτρέψει τη χρήση της μαριχουάνας
  • [05] Πρόστιμο 150.000 ευρώ στην Google επέβαλε γαλλική αρχή
  • [06] Η έλλειψη μελισσών απειλεί την αναπαραγωγή των φυτών στην Ευρώπη

  • [01] Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγήθηκε ο Ζ. Μ. Μπαρόζο

    Τον πρόεδρο της ΕΕ Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τα μέλη του Κολλεγίου των Επιτρόπων ξενάγησε το πρωί στο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Σε δήλωσή του, μετά την επίσκεψη, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι. «Ο καθένας που μπαίνει στο μουσείο ενθουσιάζεται. Με τον καθηγητή, τον κ. Παντερμαλή, δόθηκε η ευκαιρία να έχουν μια ξενάγηση υψηλής ποιότητας. Πήγαμε στις Καρυάτιδες, είδαμε τις συντηρήσεις που γίνονται πάνω στα αγάλματα. Ξαφνιάζεσαι όταν μπαίνεις σε ένα μουσείο και βλέπεις να συντηρούν το ίδιο το μνημείο, είναι καταπληκτικό!» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα κερδίσει κάτι από την προεδρία της ΕΕ και για το αν το μέλλον θα είναι καλύτερο ο πρωθυπουργός τόνισε πως «τα λόγια δεν μετράνε. Οι πράξεις μετράνε, τα έργα μετράνε, η στρατηγική εξόδου από την κρίση μετράει, αυτό προσπαθούμε, αυτό το κάνουμε βήμα-βήμα αλλά σταθερά», είπε ο κ. Σαμαράς.

    [02] Την Αθήνα επισκέπτεται ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ

    Την Αθήνα επισκέπτεταιο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος θα συναντηθεί το απόγευμαμε τον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    «Οι Έλληνες διανύουν μια δύσκολη περίοδο. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και του υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου έχει αναλάβει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Μέσα σε λίγα χρόνια πρέπει να αναπληρωθούν ελλείψεις δεκαετιών» δήλωσε ο κ. Σταϊνμάγερ ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα, ενώ κατέστησε σαφές ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί και ότι δεν προβλέπεται να τεθεί ένα τέλος σύντομα.

    [03] Αγγ. Φιλιππίδης: Χρηστή η διοίκηση στο ΤΤ

    «Βρίσκομαι σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό. Θα συμπιέσω τα ραντεβού μου και την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψω» δήλωσε ο Άγγελος Φιλιππίδης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σχολιάζοντας τις φήμες ότι έφυγε εκτός χώρας για να μην εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί προεδρίας του.

    Υπογράμμισε πως το ΤΤ είχε επισφαλή δάνεια 5% έναντι των συστημικών τραπεζών που ξεπέρασαν το 20% κάτι που αποδεικνύει, όπως είπε, τη χρηστή διοίκηση.

    Μιλώντας, εξάλλου, στον ΣΚΑΪ ο Άγγελος Φιλιππίδης είπε ότι ενημερώθηκε για το ένταλμα από το Διαδίκτυο. Υποστήριξε ότι θα ήταν μέντιουμ αν είχε 0% επισφαλή δάνεια. Για τον Άγγελο Φιλιππίδη οι δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση ΤΤ σημαίνουν τον «θάνατο της ελληνικής οικονομίας» γιατί «ποια επενδυτική επιτροπή θα ξαναδώσει δάνειο;».

    Υποστήριξε ότι τα δάνεια δόθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις και τήρηση όλων των διαδικασιών και πως «καλώς δόθηκαν, θα το ξανάκανα αν γύρναγα τον χρόνο πίσω».

    [04] Η Νέα Υόρκη θα είναι η 21η αμερικανική πολιτεία που θα επιτρέψει τη χρήση της μαριχουάνας

    Η Νέα Υόρκη θα γίνει η 21η πολιτεία των ΗΠΑ που θα χαλαρώσει τη νομοθεσία για την κάνναβη, νομιμοποιώντας τη χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο κυβερνήτης Μάριο Κουόμο, εξαγγέλλοντας ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοσθεί σε 20 νοσοκομεία της πολιτείας με πληθυσμό 19,5 εκατομμύρια κατοίκους.

    [05] Πρόστιμο 150.000 ευρώ στην Google επέβαλε γαλλική αρχή

    Η εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών της Γαλλίας (Cnil) ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλει το μέγιστο προβλεπόμενο πρόστιμο, 150.000 ευρώ, στην αμερικανική εταιρεία Google, η οποία εξακολουθεί να αρνείται να συμμορφωθεί με τη γαλλική νομοθεσία όσον αφορά την πολιτική της περί απορρήτου των δεδομένων στο Ίντερνετ.

    Εκτός του προστίμου αυτού, η Cnil έδωσε επίσης εντολή στην Google να δημοσιεύσει "μια ανακοίνωση σχετική με αυτήν την απόφαση στην κεντρική σελίδα της google.fr εντός οκτώ ημερών από την κοινοποίηση" της απόφασης αυτής, και αυτό για 48 ώρες.

    Η Cnil δεν είναι η μόνη που έχει βάλει στο στόχαστρο την Google: οι νέοι κανονισμοί της περί απορρήτου είχαν καταγγελθεί με μια φωνή το 2012 από τις αρμόδιες αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων και των 27 τότε χωρών μελών της ΕΕ, οι οποίες την είχαν όλες καλέσει να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή οδηγία περί Πληροφορικής και Ελευθεριών.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [06] Η έλλειψη μελισσών απειλεί την αναπαραγωγή των φυτών στην Ευρώπη

    Σε περισσότερες από τις μισές χώρες της Ευρώπης δεν υπάρχουν πλέον αρκετές μέλισσες για να επικονιάσουν τα φυτά, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η αναπαραγωγή των τελευταίων, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα (με ελληνική συμμετοχή), που αποδίδει το πρόβλημα, μεταξύ άλλων, στην επέκταση των φυτικών βιοκαυσίμων, τα οποία έχουν αυξήσει τη ζήτηση για περισσότερες «ενεργειακές» καλλιέργειες και, κατά συνέπεια, για περισσότερες μέλισσες.

    Η Ελλάδα, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν ανήκει στην κατηγορία των προβληματικών χωρών, καθώς στον σχετικό χάρτη εμφανίζεται η προσφορά των μελισσών να καλύπτει πάνω από το 90% της σχετικής ζήτησης. Στην ίδια θετική κατάσταση βρίσκονται η Τουρκία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία κ.α. Αντίθετα, η Βρετανία, η Φινλανδία και οι Βαλτικές χώρες βρίσκονται «στο κόκκινο», καθώς η προσφορά μελισσών καλύπτει κάτω από το 25% της ζήτησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 January 2014 - 9:30:24 UTC