Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν θέλει να χρησιμοποιήσει την έρευνα για την τρόικα
  • [02] Ν. Δένδιας: Η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας
  • [03] Η Εκκλησία θα μπορεί εφεξής να ιδρύει εταιρείες
  • [04] «Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο στην αναβολή της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της επιτροπής του ΕΚ στην Αθήνα»
  • [05] Κυρ. Μητσοτάκης: Σύντομα στη Βουλή το ν/σ για την κατάργηση των ΝΠΙΔ
  • [06] Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού
  • [07] Διακόπηκε η δίκη για την επιμέλεια της μικρής Μαρίας
  • [08] Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τον τουρισμό
  • [09] Υψηλή ζήτηση εκδηλώνεται για την πρώτη έκδοση ομολόγων της Ιρλανδίας μετά το μνημόνιο
  • [10] Στις 13 Ιανουαρίου η πρεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων
  • [11] Άντληση 1,625 δισ. ευρώ από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους
  • [12] Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά το ατύχημά της έκανε η Α. Μέρκελ
  • [13] Απεγκλωβίστηκε από τους πάγους το κινεζικό παγοθραυστικό

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν θέλει να χρησιμοποιήσει την έρευνα για την τρόικα

    «Αντί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να αξιοποιήσουν προς όφελος της χώρας την έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας, προσπαθούν να την θάψουν για να μην χαλάσουν οι μνημονιακές φιέστες» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναβολή της επίσκεψης στην Αθήνα αντιπροσωπείας της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας.

    Και συνεχίζει την κριτική του στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως «όντας οι πιο πρόθυμοι και πιστοί σύμμαχοι της κ. Μέρκελ, παγιδευμένοι στην αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική λιτότητας, δεν μπορούν και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ούτε τη συγκεκριμένη έρευνα, αλλά ούτε και την ίδια την ελληνική Προεδρία για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Είναι τέτοιος ο πανικός τους εξαιτίας των δικών τους ευθυνών για την υιοθέτηση και τη συνέχιση μιας καταστροφικής πολιτικής, που κάνουν τα πάντα για να μην υπάρχει συζήτηση σχετικά με τις σκοπιμότητες που αυτή εξυπηρετεί, αλλά και τις επιπτώσεις της».

    [02] Ν. Δένδιας: Η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας

    «Η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας. Και δυστυχώς δεν έχει πρόβλημα μόνο εισαγόμενης τρομοκρατίας, όπως άλλες χώρες, έχει μεγάλο πρόβλημα και εγχώριας τρομοκρατίας» ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον δέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παπούλιας, ευχήθηκε στον υπουργό να πάει καλά η χρονιά, με επιτυχίες. «Σας συγχαίρω για τη δουλειά που κάνετε, χρειάζεται βέβαια και η στήριξη της Δικαιοσύνης για να πάει ακόμα καλύτερα» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Δένδιας ανέφερε, επίσης, ότι ξεκίνησε άσχημα η χρονιά και «σήμερα έχουμε το δυσάρεστο αυτό περιστατικό» και σημείωσε πως η Ελληνική Αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. «Έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη δεκάδες τρομοκράτες τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, πρέπει να πω, αρκετοί από αυτούς, αυτήν τη στιγμή είναι ελεύθεροι. Και έχουμε και σήμερα το πολύ δυσάρεστο περιστατικό με τον αδειοδοτηθέντα καταδικασθέντα για την τρομοκρατία. Ειλικρινά, είναι ιδιαίτερα στενάχωρο» τόνισε.

    [03] Η Εκκλησία θα μπορεί εφεξής να ιδρύει εταιρείες

    Εφεξής, όλα τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση και αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα ρυθμίζονται με Κανονισμούς της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο Κυριάκο Μητσοτάκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Οι Κανονισμοί που αφορούν τη διοίκηση, διαχείριση, έλεγχο, διαφύλαξη, καταγραφή και αξιοποίηση του συνόλου της εκκλησιαστικής περιουσίας θα ψηφίζονται από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

    Η τροπολογία δίνει επίσης τη δυνατότητα σε φορείς της Εκκλησίας να συνιστούν κάθε είδους εταιρείες, ακόμα και μονοπρόσωπες, για την εξυπηρέτηση μόνο των θρησκευτικών, φιλανθρωπικών, πολιτιστικών σκοπών τους. Εισάγεται, ωστόσο, σαφής απαγόρευση να συμμετέχουν στις εταιρείες αυτές φυσικά ή νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Με τις προωθούμενες διατάξεις ορίζεται επίσης ρητά ότι οι Μουφτείες θεωρούνται δημόσιες υπηρεσίες επιπέδου γενικής διεύθυνσης.

    [04] «Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο στην αναβολή της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της επιτροπής του ΕΚ στην Αθήνα»

    Τις επόμενες εβδομάδες και πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, υπό τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Αυστριακό ευρωβουλευτή Οτμαρ Κάρας, δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο εκπρόσωπός του κ. Κάρας, Ντάνιελ Κέστα.

    «Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο στην αναβολή της επίσκεψης του κ. Κάρας και της αντιπροσωπείας της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα» τονίζει ο εκπρόσωπος του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

    Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν θέλει να χρησιμοποιήσει την έρευνα για την τρόικα

    [05] Κυρ. Μητσοτάκης: Σύντομα στη Βουλή το ν/σ για την κατάργηση των ΝΠΙΔ

    Την κατάθεση νομοσχεδίου, σύντομα, στη Βουλή, με το οποίο θα καταργούνται μικρά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, επιβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, και σημείωσε ότι οι προς απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι θα προέλθουν από τους προς κατάργηση οργανισμούς του Δημοσίου. Όπως είπε, το υπουργείο ολοκληρώνει την επικαιροποίηση της λίστας φορέων που δεν κρίνονται απαραίτητοι και θα την καταθέσει ως νομοθέτημα στη Βουλή.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Έχουμε σχεδόν πετύχει τον στόχο των 4.000 απολύσεων. Συνυπολογίζοντας απολύσεις από ΝΠΙΔ που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες, με νομοσχέδιο που θα φέρει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει απόκλιση από τον στόχο. Με το νομοθέτημα που επεξεργαζόμαστε θα καταργούνται φορείς τους οποίους δεν χρειαζόμαστε και αναγκαστικά οι εργαζόμενοι εκεί θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο. Είναι οργανισμοί που δεν έχουν αντικείμενο ή το αντικείμενό τους μπορεί να ασκηθεί από άλλη υπηρεσία».

    [06] Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού

    Χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής, διεξάγονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 56χρονου καταδικασθέντα για την υπόθεση «Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού.

    Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου διαμένουν συγγενικά πρόσωπα του 56χρονου ισοβίτη, ο οποίος παραβίασε τους όρους της άδειας που του δόθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενείς του είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ο 56χρονος, ο οποίος τους επισκέφθηκε με την ευκαιρία των εορτών.

    [07] Διακόπηκε η δίκη για την επιμέλεια της μικρής Μαρίας

    Διακόπηκε, σήμερα το πρωί, για την ερχόμενη Τρίτη, η εξέταση από το δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, του αιτήματος του Εισαγγελέα περί ανάκλησης της επιμέλειας της μικρήςΜαρίας από τους αθιγγάνους «γονείς», με τους οποίους διέμενε στο καταυλισμόστα Φάρσαλα.

    Τη διακοπή ζήτησε ηυπεράσπιση του ζεύγους των αθίγγανωνπροκειμένου να εξεταστεί η πιθανή μεταγωγή της «μητέρας» από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Λάρισα ώστε να είναι παρούσα στην εξέταση της υπόθεσης αλλά και προκειμένου να αξιολογηθούννέα στοιχεία.

    Εξάλλου, η υπεράσπιση των αθίγγανωνέχει εκνέου υποβάλλει αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του ζεύγους,η οποία δεν αναμένεται να εξεταστεί πριν από την πάροδο τουλάχιστον ενός μήνα.

    [08] Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τον τουρισμό

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη για θέματα τουρισμού.

    Η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το 2013 ήταν μια πολύ καλή χρονιά και τα πρώτα μηνύματα για το 2014 είναι θετικά και ενθαρρυντικά ότι θα έχουμε περισσότερα έσοδα και θέσεις εργασίας που θα δώσουν πνοή στην οικονομία.

    Στη σύσκεψη μετείχαν και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

    Ο υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση για την αναβολή της επίσκεψης της ομάδας που ελέγχει την τρόικα απάντησε πως δεν γνωρίζει κάτι για αυτό. «Τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο τις στείλαμε και περιμένουμε να έρθουν την επόμενη εβδομάδα, ίσως» σημείωσε.

    Επίσης για τη νέα χρονιά είπε πως αν το παρελθόν αποτελεί δείκτη για το μέλλον, «το 2013 πήγε πολύ καλά και το ίδιο θα πάει και το 2014».

    [09] Υψηλή ζήτηση εκδηλώνεται για την πρώτη έκδοση ομολόγων της Ιρλανδίας μετά το μνημόνιο

    Καταιγιστική φαίνεται ότι θα είναι σήμερα η επιστροφή της Ιρλανδίας στις διεθνείς αγορές ομολόγων, καθώς αναμένεται μεγάλη ζήτηση για την πρώτη πώληση χρέους της χώρας μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ τον περασμένο μήνα. Η Ιρλανδία προχώρησε στην έκδοση 10ετών ομολόγων μέσω μίας κοινοπραξίας τραπεζών. Αν και δεν έχει δοθεί επισήμως ένδειξη για το μέγεθος της έκδοσης και το ύψος του επιτοκίου, πηγές ανέφεραν ότι το ύψος του ομολόγου θα είναι πιθανόν στα 3 δις. ευρώ και θα τιμολογηθεί αργότερα σήμερα με βάση το μέσο επιτόκιο (mid swaps) συν 1,40% (140 μονάδες βάσης).

    Με τα τρέχοντα επίπεδα επιτοκίων της αγοράς, η απόδοση θα είναι λίγο μικρότερη από το 3,5% και προσφέρει μία μικρή προσαύξηση σε σχέση με την απόδοση των υφιστάμενων ιρλανδικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά μειώθηκαν κατά 10 μονάδες βάσης στο 3,27%.

    [10] Στις 13 Ιανουαρίου η πρεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων

    Αρχίζουν τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014, οι χειμερινές εκπτώσεις ενώ παράλληλα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.

    Η ΕΣΕΕ με επιστολή της στις Ομοσπονδίες μέλη της και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, απέστειλε εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, με τη προτροπή να ενημερωθούν έγκαιρα όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις.

    [11] Άντληση 1,625 δισ. ευρώ από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους

    Στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων προχώρησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) αντλώντας το ποσό των 1,625 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,10%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,592 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,07 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των βασικών διαπραγματευτών αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014.

    [12] Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά το ατύχημά της έκανε η Α. Μέρκελ

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση με πατερίτσες, μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις Ελβετικές Άλπεις, στη διάρκεια μιας τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην καγκελαρία.

    Φορώντας μαύρο παντελόνι και πράσινο σακάκι, η Μέρκελ παρακολούθησε τους «μικρούς τραγουδιστές του άστρου» (Sternsinger), ένα φιλανθρωπικό γεγονός στο οποίο παίρνει μέρος μια ομάδα περίπου 100 παιδιών που εκπροσωπούν κάθε μία από τις γερμανικές επισκοπές, ντυμένα με στολές των μάγων που επισκέφθηκαν στη φάτνη το μικρό Ιησού, να λένε τα κάλαντα με την ευκαιρία των Θεοφανείων.

    Χαμογελώντας η γερμανίδα καγκελάριος παρακολούθησε τα παιδιά, ενώ περπάτησε με πατερίτσες για να βρεθεί ανάμεσά τους.

    [13] Απεγκλωβίστηκε από τους πάγους το κινεζικό παγοθραυστικό

    Το κινεζικό παγοθραυστικό που είχε παγιδευτεί στους πάγους της Ανταρκτικής κατάφερε να απεγκλωβιστεί, μετέδωσε σήμερα το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, ενώ και οι επιβάτες του ρωσικού ερευνητικού πλοίου, στην διάσωση των οποίων συνέβαλε ελικόπτερο του κινεζικού, αναμένεται να φτάσουν απόψε σε ερευνητική βάση της Αυστραλίας.

    Το Xue Long (Δράκος του Χιονιού), το οποίο βρισκόταν εγκλωβισμένο από την Παρασκευή στους πάγους μετά τη βοήθεια που προσέφερε στο ρωσικό πλοίο, το οποίο είχε επίσης ακινητοποιηθεί από τους πάγους, έχει "ήδη απεγκλωβιστεί" και έχει χαράξει πορεία για να φτάσει σε ύδατα στα οποία μπορεί να πλεύσει ελεύθερα, διευκρίνισε το Νέα Κίνα.

    Ο μετεωρολόγος Ζανγκ Λιν, τον οποίο επικαλείτο νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα China Daily, σημείωσε ότι το Xue Long επωφελήθηκε του δυτικού ανέμου ο οποίος αναμενόταν στην ζώνη στην

    οποία βρισκόταν και ο οποίος αποτελούσε ένα "σχετικά σύντομο παράθυρο" ευκαιρίας, που θα του επέτρεπε να απεγκλωβιστεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 January 2014 - 13:30:28 UTC