Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Πολύ καλοί οι οιωνοί για την Ελληνική Προεδρία
  • [02] Χαρ. Αθανασίου: Επανεξετάζεται το νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κατάδικους
  • [03] Με ένα ευρώ ανά συνταγή θα επιβαρύνονται από αύριο οι ασφαλισμένοι
  • [04] Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε ο Σάββας Ξηρός στο νοσοκομείο Λάρισας
  • [05] Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Κορδελιό
  • [06] Δύο τραυματίες από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Κορδελιό
  • [07] Η «Κιβωτός του Κόσμου», ξανάδωσε ζωή στην ακριτική Πωγωνιανή
  • [08] «Δεν θα υπάρξει κούρεμα του χρέους», τονίζει ο επικεφαλής του ΕΜΣ
  • [09] Το ΤΑΙΠΕΔ προσλαμβάνει επιστημονικό σύμβουλο για την αποτίμηση του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ
  • [10] Δέσμευση καταθέσεων και χρηματικού περιεχομένου θυρίδων επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν
  • [11] Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στη Ρωσία ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
  • [12] Η Κορίνα Σουμάχερ καλεί τα μέσα ενημέρωσης να αφήσουν ήσυχους τους γιατρούς και την οικογένειά της

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Πολύ καλοί οι οιωνοί για την Ελληνική Προεδρία

    «Το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ευρώπη, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου και είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ελλάδα γιατί είναι πραγματικά το εξάμηνο της αλλαγής, της στροφής προς την εθνική έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση».

    Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του Ζάππειου Μεγάρου που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε., ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέλμουτ Βαν Ρομπάι, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Κολλεγίου των Επιτρόπων στην Αθήνα, καθώς και της Τελετής Έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας, αύριο.

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «η Προεδρία είναι μια εθνική υποχρέωση που πρέπει να την επιτελέσουμε με αποτελεσματικότητα, χάρη στην πολύ μεγάλη εθνική μνήμη που έχουμε ως χώρα από τις τέσσερις προηγούμενες προεδρίες που έχουν συνδεθεί με πολύ μεγάλες στιγμές στην πορεία της ΕΕ». Υπογράμμισε δε, ότι «οι οιωνοί είναι πάρα πολύ καλοί για μια Προεδρία που μπορεί να αφήσει το στίγμα της και ταυτόχρονα να θυμίζει ότι η Ελλάδα της κρίσης με αξιοπρέπεια ξεπερνά την κρίση και εμφανίζεται με το πρόσωπο μιας θεσμικά ισότιμης, υπερήφανης και αξιοπρεπούς χώρας η οποία διεκδικεί αυτό που της ανήκει μέσα στην Ευρώπη και μέσα στον κόσμο».

    [02] Χαρ. Αθανασίου: Επανεξετάζεται το νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κατάδικους

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, μετά τη μη εμφάνιση του κρατουμένου Χριστόδουλου Ξηρού στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, κατά τη διάρκεια της 8ήμερης άδειας που είχε λάβει από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, δήλωσε σήμερα ότι επανεξετάζεται το όλο νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κατάδικους και ειδικά για εκείνους που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις, κ.λπ.

    «Το ευεργέτημα της άδειας των κρατουμένων, που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς σωφρονιστικούς κανόνες και τον Σωφρονιστικό Κώδικά μας, δεν μπορεί να μετατρέπεται σε μέσο αμφισβήτησης των θεσμών της χώρας και υπονόμευσης της αντεγκληματικής πολιτικής της. Επανεξετάζουμε το όλο νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κατάδικους και ειδικά της συγκεκριμένης κατηγορίας κρατουμένων» δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

    [03] Με ένα ευρώ ανά συνταγή θα επιβαρύνονται από αύριο οι ασφαλισμένοι

    Ένα ευρώ, ανά συνταγή, θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν από αύριο οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

    Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, από το μέτρο εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που αναγκάζονται να εκτελούν συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

    Η εφαρμογή του μέτρου προκαλεί την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών, καθώς είναι αυτοί που θα εισπράττουν για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ το ένα ευρώ.

    [04] Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε ο Σάββας Ξηρός στο νοσοκομείο Λάρισας

    Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, γύρω στις 11 το πρωί, το μέλος της «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου Θανάσης Μητσιός, ο Σάββας Ξηρός εισήχθη στο νοσοκομείο κατόπιν αιτήσεώς του και εισαγγελικής εντολής, προς ιατρική διερεύνηση και στη διάρκεια της νοσηλείας του θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις. Θα παραμείνει δε, στο νοσοκομείο μέχρι να περατωθούν.

    Πλήθος αστυνομικών έχει επιστρατευτεί για τη φρούρησή του και για τον επιπλέον λόγο, ότι η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Λάρισας συνέπεσε με την περίεργη εξαφάνιση του αδελφού του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε σήμερα, ως όφειλε, στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής, ύστερα από άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές.

    [05] Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Κορδελιό

    Τρεις νεκροί- ένας άντρας, μια γυναίκα και ένα παιδί -είναι ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου σε πολυκατοικία στην οδό Τραπεζούντος 5 στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, άλλα δύο άτομα ένας νεαρός 20 ετών και ένα ανήλικο παιδί μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο της πόλης.

    [06] Δύο τραυματίες από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Κορδελιό

    Με εγκαύματα μεταφέρθηκαν- σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες -σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ένα παιδί οκτώ ετών και ένας άνδρας 20 ετών, που βρίσκονταν σε διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, στην οδό Τραπεζούντος 5 στο Κορδελιό, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά.

    Το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς ανέλαβαν είκοσι πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο με επτά οχήματα της Πυροσβεστικής.

    [07] Η «Κιβωτός του Κόσμου», ξανάδωσε ζωή στην ακριτική Πωγωνιανή

    Το κουδούνι του Δημοτικού Σχολείου στην ακριτική Πωγωνιανή, που έκλεισε πριν από δύο χρόνια, θα χτυπήσει και πάλι αύριο το πρωί, για 13 παιδάκια της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης, «Κιβωτός του Κόσμου», που ταξίδεψε από την καρδιά της Αθήνας, στα βουνά της Νεμέρτσικας, για να ξαναγεννήσει την ελπίδα για ζωή, στο ορεινό, απομακρυσμένο κεφαλοχώρι, άλλοτε σπουδαίο πνευματικό και εμπορικό κέντρο της Ηπείρου.

    Οι εγκαταστάσεις των Σχολών του Ιδρύματος Λάτση, που έκλεισαν το 2011, ύστερα από επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και σε συνεργασία με τον πατέρα Αντώνιο, την ψυχή της «Κιβωτού», εδώ και λίγες ημέρες έγιναν το «νέο σπίτι» για τα παιδιά, που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στην Πωγωνιανή.

    Το κτιριακό συγκρότημα, είναι αμφιθεατρικά κτισμένο και περιφραγμένο, μέσα στο χωριό.

    [08] «Δεν θα υπάρξει κούρεμα του χρέους», τονίζει ο επικεφαλής του ΕΜΣ

    Το περιθώριο για περαιτέρω παραχωρήσεις των πιστωτών της Ελλάδας (όσον αφορά το χρέος της) είναι εξαιρετικά μικρό, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ, στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

    «Δεν θα υπάρξει κούρεμα του χρέους», δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας: «Το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας. Οι διάρκειες των δανείων του ανέρχονται σε 30 χρόνια και το επιτόκιό τους είναι λίγο υψηλότερο από το 1,5%. Για τα επόμενα δέκα χρόνια ανεστάλη η καταβολή τόκων, όλα αυτά αντιστοιχούν από οικονομική άποψη σε ένα κούρεμα του χρέους».

    Ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι τα επιτόκια των δανείων του ταμείου διάσωσης δεν μπορούν να μειωθούν περαιτέρω, προσθέτοντας ότι ίσως θα υπάρξει «ένα μικρό περιθώριο όσον αφορά τα διμερή δάνεια από το πρώτο πακέτο βοήθειας», αλλά αυτό πρέπει να αποφασίσουν οι χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες έδωσαν τις πιστώσεις.

    Το Spiegel αναφέρει στο δημοσίευμά του ότι ο επικεφαλής του ΕΜΣ αντικρούει τη δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung», ότι πρέπει να επιμηκυνθούν οι διάρκειες των δανείων και να μειωθούν τα επιτόκια. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι σε κάποιους διαδρόμους των Βρυξελλών γίνεται λόγος για «εκβιασμό» όσον αφορά τη συνέντευξη του κ. Βενιζέλου στη γερμανική εφημερίδα.

    [09] Το ΤΑΙΠΕΔ προσλαμβάνει επιστημονικό σύμβουλο για την αποτίμηση του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ

    Εξειδικευμένο τεχνικό επιστημονικό σύμβουλο θα προσλάβει το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου, στο πλαίσιο του τρέχοντος σχεδίου αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να συμβάλει στην ταυτοποίηση, αξιολόγηση, εκτίμηση και έλεγχο του τροχαίου υλικού, το οποίο επί του παρόντος είναι ιδιοκτησίας του ΟΣΕ και θα μεταβιβαστεί στο Ελληνικό Δημόσιο.

    Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το έργο της τεχνικής και οικονομικής αποτίμησης του τροχαίου υλικού είναι απολύτως απαραίτητο για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο στο οποίο θα μεταβιβαστεί θα καταστεί ο τελικός αποδέκτης που έχει έννομο συμφέρον να το αποτιμήσει προκειμένου να γνωρίζει την ακριβή του κατάσταση όταν περιέλθει στην κυριότητά του δια μεταβιβάσεως από τον ΟΣΕ.

    [10] Δέσμευση καταθέσεων και χρηματικού περιεχομένου θυρίδων επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν

    Απαγόρευση μεταβιβάσεων περιουσιακών στοιχείων, δέσμευση του 50% των καταθέσεων, καθώς και του χρηματικού περιεχομένου θυρίδων και παρακαταθηκών, είναι τα μέτρα που θα επιβάλλονται σε επιχειρήσεις για υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

    Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η φορολογική διοίκηση απαγορεύεται να παραλαμβάνει ή να χορηγεί κάθε έγγραφο που απαιτείται για τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, όπως δηλώσεις, συμφωνητικά, βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά, και δεσμεύεται το 50% των καταθέσεων των πάσης φύσεως λογαριασμών, των χρηματικών παρακαταθηκών και του χρηματικού περιεχομένου των θυρίδων του παραβάτη στα λειτουργούντα στην Ελλάδα πιστωτικά ιδρύματα και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

    [11] Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στη Ρωσία ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

    Πρωτοφανή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μέτρα ασφαλείας τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ στη Ρωσία, έναν μήνα πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, τη στιγμή που αυξάνονται οι φόβοι για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις μετά τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ στα τέλη του Δεκεμβρίου.Η είσοδος αυτοκινήτων στο Σότσι ελέγχεται αυστηρά, καθώς απαγορεύεται η είσοδος στην πόλη των 350.000 κατοίκων για τα οχήματα που δεν έχουν ειδική άδεια.

    Οι δυνάμεις ασφαλείας που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και τα όρη του Καυκάσου ενισχύθηκαν από σήμερα , ακριβώς έναν μήνα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων (7-23 Φεβρουαρίου) και θα παραμείνουν μέχρι και μία εβδομάδα μετά τη λήξη τους. Περί τους 37.000 αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού ξηράς θα επιφορτισθούν με την ασφάλεια των Αγώνων, το μεγαλύτερο διεθνές γεγονός που οργανώνεται από τη Ρωσία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991 και στο οποίο έχει επενδύσει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποσκοπώντας να καταστήσει τους Αγώνες του Σότσι βιτρίνα της Ρωσίας.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [12] Η Κορίνα Σουμάχερ καλεί τα μέσα ενημέρωσης να αφήσουν ήσυχους τους γιατρούς και την οικογένειά της

    Η σύζυγος του άσου τηςFormula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, που βρίσκεται σε κώμα από τις 29 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ έπειτα από ατύχημα στο σκι, κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να αφήσουν ήσυχους τους γιατρούς και την οικογένειά της.

    «Είναι σημαντικό για μένα να αφεθούν ήσυχοι οι γιατροί και το νοσοκομείο για να μπορέσουν να εργασθούν με ηρεμία. . . Σάς παρακαλώ, αφήστε ήσυχη και την οικογένειά μας», γράφει η Κορίνα Σουμάχερ σε ανακοίνωση που απευθύνεται προς τα μέσα ενημέρωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 January 2014 - 11:30:28 UTC