Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα ρωσικά ΜΜΕ για την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ
  • [02] Μήνυμα του Β. Γιανούκοβιτς προς τον Κ. Παπούλια με αφορμή την Ελληνική Προεδρία
  • [03] Τριπλή βομβιστική επίθεση στη Σομαλία
  • [04] Τι θα συμβεί στα μουσεία της Αθήνας μέσα στο 2014;

  • [01] Τα ρωσικά ΜΜΕ για την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ

    Η ρωσική διπλωματία υπολογίζει ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ θα δοθεί ώθηση στη χαλάρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων εισόδου στην ΕΕ για τους Ρώσους πολίτες, δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση» και θα διευκολυνθεί η διοργάνωση της διεθνούς διάσκεψης «Γενεύη-2» στα μέσα Ιανουαρίου.

    Αυτά αναφέρουν σε ανταποκρίσεις τους από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες τα δύο κρατικά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι και ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, που αναφέρονται στην έναρξη της ελληνικής Προεδρίας.

    [02] Μήνυμα του Β. Γιανούκοβιτς προς τον Κ. Παπούλια με αφορμή την Ελληνική Προεδρία

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανουκόβιτς ελπίζει ότι η ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα διευκολύνει την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ Ουκρανίας και ΕΕ.

    Με συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο κ. Γιανουκόβιτς ευχαριστεί τόσο τον ίδιο, όσο και τον ελληνικό λαό για τη «φιλική και συνεπή υποστήριξη προς την Ουκρανία κατά τη διαδικασία ενοποίησης με την ΕΕ».

    «Υπολογίζω στη συμβολή της Ελληνικής Δημοκρατίας στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ουκρανίας και ΕΕ, που στοχεύει στη σύναψη και αποτελεσματική εφαρμογή της συμφωνίας σύνδεσης», αναφέρεται στο συγχαρητήριο μήνυμα του Ουκρανού προέδρου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    «Ευελπιστώ στη συνέχιση του προσωπικού μας διαλόγου σχετικά με όλα τα επίκαιρα ζητήματα, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής σας στην Ουκρανία», αναφέρεται στο μήνυμα, όπως μεταδίδεται από ουκρανικά και ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    [03] Τριπλή βομβιστική επίθεση στη Σομαλία

    Μια ακόμη ισχυρή έκρηξη ακούστηκε έξω από το ξενοδοχείο Τζαζίρα στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, τη Μογκαντίσου, περίπου μία ώρα πριν από μια διπλή βομβιστική επίθεση.

    Σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ο οποίος είχε σπεύσει στο σημείο, η τρίτη βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε ένα αυτοκίνητο και πυροδοτήθηκε όταν αστυνομικοί το ερεύνησαν.

    Νωρίτερα, ο Μουχιντίν Άχμεντ, ένας Σομαλός αστυνομικός, δήλωσε ότι είχε σημειωθεί μια επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα «εναντίον του ξενοδοχείου Τζαζίρα», κάνοντας λόγο για νεκρούς και τραυματίες, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει έναν πιο ακριβή απολογισμό.

    [04] Τι θα συμβεί στα μουσεία της Αθήνας μέσα στο 2014;

    Τι θα συμβεί στα μουσεία της Αθήνας μέσα στο 2014; Οι διευθυντές τεσσάρων από τα σημαντικότερα ελληνικά αρχαιολογικά μουσεία μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις δράσεις που ετοιμάζουν τη νέα χρονιά, η οποία προβλέπεται ιδιαίτερα πλούσια και ξεχωριστή.

    Μουσείο Ακρόπολης

    Τρεις κύριες δράσεις με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας σχεδιάζει το Μουσείο της Ακρόπολης για το 2014. Η πρώτη -και βασικότερη-- θα αφορά σε μια σειρά από νέες ψηφιακές εφαρμογές στην Αίθουσα του Παρθενώνα, όπου με την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της τρισδιάστατης σάρωσης, τα γλυπτά θα αποκατασταθούν όπως ήταν στην αρχαιότητα.«Είναι κάτι που ήδη έχουμε ξεκινήσει πειραματικά και τη νέα χρονιά πρόκειται να αναπτύξουμε στη ζωφόρο, στις μετόπες και στα αετώματα. Τα γλυπτά αυτά δεν ήταν στην αρχαιότητα όπως παρουσιάζονται σήμερα, αλλά είχαν και επίθετα χάλκινα τμήματα, όπως όπλα για τους πολεμιστές, χαλινάρια αλόγων ή στεφάνια στα κεφάλια των θεών. Με την ψηφιακή συμπλήρωσή τους, ο επισκέπτης θα αποκτά μια πολύ πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αυθεντικής όψης τους»,ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής.

    Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

    Μεγάλη ποικιλία παρουσιάζει το πρόγραμμα του Μουσείου για το α΄ εξάμηνο του 2014, περίοδο που η χώρα μας αναλαμβάνει και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η νέα χρονιά σηματοδοτείται με την παράταση της περιοδικής έκθεσης«Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός»ως τις 29 Ιουνίου 2014 λόγω της ελληνικής προεδρίας.«Η έκθεση, πουείχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οδήγησε σε αύξηση των εσόδων του μουσείου από 45% ως 81%»,δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Γεώργιος Κακαβάς.

    Νομισματικό Μουσείο

    Για το α΄ εξάμηνο του 2014 το Μουσείο σχεδιάζει τα παρακάτω:

    Την ολοκλήρωση δύο περιοδικών εκθέσεων:«Η έννοια του χρόνου στην αρχαιότητα»,που εγκαινιάστηκε στις 21 Οκτωβρίου 2013 και προβλέπεται να διαρκέσει έως τις 21 Ιανουαρίου 2014 και«Παντέχνου πυρός σέλας. Λαμπερές ιστορίες φωτιάς. Φωτιά και Νόμισμα - Αρχαιολογίακαι Φωτιά»,που θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2014.

    Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

    Όσοι δεν πρόλαβαν να δουν τις«Πριγκίπισσες της Μεσογείου στην αυγή της Ιστορίας»,υπάρχει ακόμα αρκετός καιρός. Η παράταση της έκθεσης ως τις 8 Μαΐου 2014 αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε το κοινό, γεγονός που οφείλεται τόσο στην ιδιαίτερη θεματολογία της -παρουσιάζει 24 σύνολα ταφών γυναικών από την Ελλάδα (Αττική, Εύβοια, Μακεδονία, Κρήτη), την Κύπρο, τη Νότια Ιταλία και την Ετρουρία-- όσο και στην ανθρώπινη διάστασή της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 January 2014 - 19:30:23 UTC