Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Τα δύσκολα περνάνε, ανατέλλει μια καινούργια εποχή
  • [02] Ν. Δένδιας: Εναντίον της ελληνικής κοινωνίας οι σφαίρες που ρίχθηκαν στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη
  • [03] Η Ελλάδα στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • [04] Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να συσπειρωθούν γύρω του στον αγώνα εναντίον της «συνωμοσίας»
  • [05] Νεκρός ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης στην Τσεχία

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Τα δύσκολα περνάνε, ανατέλλει μια καινούργια εποχή

    Τα δύσκολα περνάνε και ανατέλλει μια καινούργια εποχή ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη δοξολογία για το νέο έτος που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

    «Χρόνια πολλά. Καλή χρονιά γεμάτη υγεία, πάνω απ΄ όλα, για όλους μας, αντοχές, δύναμη και αισιοδοξία.

    Τα δύσκολα σιγά σιγά περνάνε. Μια καινούρια εποχή ανατέλλει, με τους Έλληνες ενωμένους, δυνατούς και αποφασισμένους για ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

    [02] Ν. Δένδιας: Εναντίον της ελληνικής κοινωνίας οι σφαίρες που ρίχθηκαν στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη

    Η τρομοκρατία και οι σφαίρες, οι οποίες ρίχθηκαν στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη, στην πραγματικότητα ρίχθηκαν εναντίον της ελληνικής κοινωνίας, εναντίον του ελληνικού κράτους και της προσπάθειας την οποία κάνει για ανάκαμψη, ανέφερε από την Κέρκυρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας υπογραμμίζοντας πως «η ελληνική κοινωνία του 2014, τη μάχη κατά της τρομοκρατίας θα τη δώσει και ομονοούσα θα την κερδίσει. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι αδύνατο, μπορούμε».

    Ο υπουργός, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα.

    [03] Η Ελλάδα στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Η Ελλάδα αναλαμβάνει από σήμερα και για τους επόμενους έξι μήνες την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για πέμπτη φορά από την ένταξή της στην ΕΕ.

    «Η Ελλάδα αρχίζει την Προεδρία της ΕΕ με θετικές επιδόσεις, πρωτογενές πλεόνασμα και επικείμενη ανάκαμψη. Θα είναι μια Προεδρία ελπίδας, ελπίδα για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όταν παρουσίασετις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας πως η Ελληνική Προεδρία ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

    Ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, με έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας ιδιαίτερα των νέων και την προώθηση επενδύσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας στην πραγματική οικονομία επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ως στόχους της Ελληνικής Προεδρίας.

    [04] Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να συσπειρωθούν γύρω του στον αγώνα εναντίον της «συνωμοσίας»

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να συσπειρωθούν γύρω του στον αγώνα εναντίον της «συνωμοσίας», όπως είπε, στοιχείων υποστηριζόμενων από το εξωτερικό τα οποία έχουν στοχοθετήσει «το ψωμί στο τραπέζι σας, τα χρήματα στην τσέπη σας, τον ιδρώτα του προσώπου σας».

    «Η Ιστορία δεν θα συγχωρέσει όσους αναμίχθηκαν σε αυτό το παιγνίδι», τόνισε ο Ερντογάν στο τηλεοπτικό του διάγγελμα για το τέλος της χρονιάς το οποίο αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρο στην έρευνα για διαφθορά η οποία υποστήριξε πως αποτελεί προϊόν σκευωρίας κύκλων στους κόλπους της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος για να υπονομευτεί η κυβέρνησή του και να τρωθεί η επιρροή της στην Μέση Ανατολή και πέραν αυτής.

    «Προσκαλώ κάθε έναν από τους 76 εκατ. ανθρώπους μας να εγερθεί, να προασπίσει την δημοκρατία και να ενωθεί μαζί μας ώστε να γίνουμε ένα απέναντι σε αυτές τις αποκρουστικές επιθέσεις εναντίον της χώρας μας», είπε ο Ερντογάν.

    [05] Νεκρός ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης στην Τσεχία

    Η αστυνομία της Τσεχικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να καταδεικνύει ότι η έκρηξη η οποία στοίχισε τη ζωή του Παλαιστίνιου πρεσβευτή στη χώρα ήταν επίθεση.

    Ο πρεσβευτής Τζαμάλ αλ Τζαμάλ υπέκυψε στα τραύματα τα οποία είχε υποστεί νωρίτερα σήμερα, όταν σημειώθηκε έκρηξη καθώς άνοιγε ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο είχε εγκατασταθεί στην νέα κατοικία του πρόσφατα. Μια πηγή της τσεχικής κυβέρνησης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η έκρηξη πιθανόν οφειλόταν σε μια αντικλεπτική συσκευή που συνοδεύει την μονάδα.

    Δεν είναι σαφές τι συσκευή ήταν αυτή. Ορισμένα χρηματοκιβώτια είναι εφοδιασμένα με μηχανισμούς σχεδιασμένους για να καταστρέφουν απόρρητα έγγραφα αν κάποιος πειράξει την κλειδαριά τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 January 2014 - 17:30:22 UTC