Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Κασσής: Δεν δίνω "λευκή επιταγή"
  • [02] Την πλήρη ικανοποίησή του για το επίπεδο εκπαίδευσης των αλεξιπτωτιστών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [03] Διάβημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για όσα συνέβησαν έξω από το Ραδιομέγαρο
  • [04] Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο για απόλυση γιατρών από μονάδες του ΕΟΠΥΥ
  • [05] Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου
  • [06] Eκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ
  • [07] Μικροπροβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω των ανέμων
  • [08] Αρνητικό το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων τον Οκτώβριο
  • [09] Στις 12.000 ευρώ αυξάνεται το αφορολόγητο στην Ιταλία
  • [10] Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας καλεί τη Γερμανία να επιδιώξει περισσότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη
  • [11] Μ. Πελούζιο: «Η Αθήνα μπορεί να γίνει το νέο Βερολίνο της τέχνης»
  • [12] «Νοκ άουτ» ο Μέσι για 6-8 εβδομάδες

  • [01] Μ. Κασσής: Δεν δίνω "λευκή επιταγή"

    «Δεν δίνω "λευκή επιταγή" και δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει τον νόμο για τα ακίνητα όπως είναι στο σχέδιο, δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει νόμο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του Κοινοβουλίου» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής.

    Για τον ενιαίο φόρο υποστήριξε πως «πρέπει να υπάρχει το περιουσιολόγιο για να φορολογηθεί ο καθένας βάσει των περιουσιακών του στοιχείων και όχι να πάμε σε κατά κεφαλήν φόρο».

    Επίσης τόνισε πως «πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι να πάμε σ' αυτούς που δεν έχουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσω ως έχει... Ας μη γελιόμαστε... Και υπάρχουν και άλλοι βουλευτές (σ.σ.: που δεν θα ψηφίσουν τον νόμο).

    Όσον αφορά το ερώτημα «τι θα γίνει αν καταψηφίσουν οι βουλευτές αυτοί», ο κ. Κασσής είπε ότι το ερώτημα αυτό πρέπει να απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ υποστήριξε ότι «πρέπει να πληρώσουν και οι αγρότες», παρότι ο ίδιος προέρχεται από αγροτική περιοχή.

    [02] Την πλήρη ικανοποίησή του για το επίπεδο εκπαίδευσης των αλεξιπτωτιστών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Εντυπωσιασμένος από τη σκληρή και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των αλεξιπτωτιστών, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά το τέλος της σημερινής επίσκεψής του στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο.

    Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε ως ελπίδα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και το φρόνημα των στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίες, όπως είπε, αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για όποιον επιβουλευθεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ειρήνη, τόνισε, αλλά πρόσθεσε ότι, όπως λένε οι Λατίνοι, αν θέλεις ειρήνη πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο.

    [03] Διάβημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για όσα συνέβησαν έξω από το Ραδιομέγαρο

    Διάβημα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο έξω από το Ραδιομέγαρο της πρώην ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιφυλασσόμενη να επανέλθει αύριο με την υποβολή και έγγραφης μηνυτήριας αναφοράς.

    Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι η κ. Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη και Βασίλη Χατζηλάμπρου και τη βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή.

    [04] Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο για απόλυση γιατρών από μονάδες του ΕΟΠΥΥ

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη.

    Ο κ. Πατούλης, που συναντήθηκε εκτάκτως σήμερα με τον υπουργό, ζήτησε εξηγήσεις αφενός για τα δημοσιεύματα περί απόλυσης των 1.200 γιατρών στις μονάδες ΕΟΠΥΥ της Αθήνας, αφετέρου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που καθυστερούν υπερβολικά να αποπληρωθούν στους γιατρούς της Αθήνας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

    [05] Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου

    Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στις 12:30, στα Προπύλαια, εξήγγειλε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και του νόμου για το Νέο Λύκειο.

    Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των καθηγητών στο συλλαλητήριο, η ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρες στάσεις εργασίας για εκείνη την ημέρα, από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 16:00.

    Στις 18:00 της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας και ολονυκτία, με σκοπό τον αποκλεισμό του κτιρίου την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου.

    [06] Eκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ

    Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έως και το 2011, του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Αθήνας και ήδη, οι γιατροί και οι πάροχοι υγείας εκλήθησαν και υποβάλουν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες για να πληρωθούν, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, η καθυστέρηση που σημειώθηκε οφείλεται στο γεγονός ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, από τη συνένωση των οποίων προήλθε ο οργανισμός, δεν είχαν έγκαιρα ολοκληρώσει την εκκαθάριση των οφειλών, εξαιτίας της μεγάλης μείωσης του προσωπικού τους, που έφτασε το 30% τα τρία τελευταία χρόνια.

    [07] Μικροπροβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω των ανέμων

    Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω νοτίων- νοτιανατολικών ανέμων που στα πελάγη φθάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

    Στον Αργοσαρωνικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων έως τις 18:00, ενώ αναβλήθηκε το δρομολόγιο για την Αίγινα στις 15:30, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αγ. Νεκτάριος».

    Επίσης, δεν εκτελέστηκαν κάποια δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα- Παξοί και Ληξούρι- Αργοστόλι.

    [08] Αρνητικό το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων τον Οκτώβριο

    Μειωμένες κατά περίπου 35.000 (34.999), ήταν οι προσλήψεις σε σχέση με τις απολύσεις κατά τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο καταγράφηκαν 138.408 προσλήψεις και 173.407 απολύσεις ενώ ο υψηλότερος αριθμός χαμένων θέσεων εργασίας κατά τον περασμένο μήνα (75.146) αφορά στην ηλικιακή ομάδα από 30- 44 ετών.

    Στη λήξη της θερινής τουριστικής περιόδου αποδίδει με δήλωσή του το αρνητικό πρόσημο του Οκτωβρίου ως προς το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και εκτιμά ότι «τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για τον μήνα Οκτώβριο, συμβαδίζουν με τους αναμενόμενους εποχικούς παράγοντες (διαχρονικά αρνητικές ροές τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο), αλλά και με τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες».

    [09] Στις 12.000 ευρώ αυξάνεται το αφορολόγητο στην Ιταλία

    Στο 12.000 πρόκειται να αυξηθεί το όριο των αφορολόγητων εισοδημάτων στην Ιταλία, βάσει σχετικής συμφωνίας της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα.

    Έως τώρα το εν λόγω όριο βρισκόταν στις 7.500 ευρώ για τους συνταξιούχους και στα 8.000 ευρώ για τους εργαζόμενους.

    Η αύξηση του αφορολόγητου εντάχθηκε σε τροποποίηση του προϋπολογισμού για το 2014.

    [10] Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας καλεί τη Γερμανία να επιδιώξει περισσότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη

    Ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα κάλεσε σήμερα την επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας να κινηθεί ώστε να υπάρξει περισσότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, λέγοντας ότι είναι προς το συμφέρον του Βερολίνου να διασφαλίσει ότι οι οικονομίες της ηπείρου θα βγουν από την ύφεση.

    «Ελπίζουμε ότι (η νέα κυβέρνηση) θα υιοθετήσει οικονομικές πολιτικές που θα βασίζονται στην ιδέα ότι η ανάκαμψη στην Ευρώπη είναι προτεραιότητα και για τη Γερμανία», δήλωσε ο Λέτα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ.

    Η Ιταλία και άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης πιέζουν το Βερολίνο να ελαφρύνει την αυστηρή λιτότητα που τους έχει επιβάλει η κρίση στην ευρωζώνη, την οποία κατηγορούν για τη συνεχιζόμενη ύφεση και την υψηλή ανεργία.

    [11] Μ. Πελούζιο: «Η Αθήνα μπορεί να γίνει το νέο Βερολίνο της τέχνης»

    Η Μικέλα Πελούζιο, Ιταλίδα εικαστικός και πρώην λέκτορας στη σχολή Τέχνης και Επιστήμης Ντενχάγκ (Art and Science, Den Haag), τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Με πολλαπλές εκθέσεις στη χώρα (όπως πρόσφατα στην ArtAthina και το Ηράκλειο), μέσα από την εικαστική της παραγωγή, αλλά και τη διεθνή της παρουσία, η διαλεκτή και πρωτότυπη καλλιτέχνης έχει κατορθώσει να προβάλει την ελληνική καλλιτεχνική παραγωγή και στο εξωτερικό.

    Ταυτόχρονα μέσα από τις διεθνείς residency που οργανώνει στο εργαστήριο κι εκθεσιακό της χώρο στο Ηράκλειο και μετά τη μετακόμισή της και στην Αθήνα και μέσα από την προώθηση Ελλήνων δημιουργών στο εξωτερικό, όπως πρόσφατα συνέβη στην έκθεση «Φαινόμενα» στη Βιέννη, η Μικέλα Πελούζιο δρα και σαν γέφυρα ανάμεσα στους ενθαδικούς δημιουργούς με τη διεθνή σκηνή.

    Η Μικέλα Πελούζιο (www.maakali.org), μιλά στην τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ξεχωριστή δραστηριότητά της στην Ελλάδα, την τελευταία εγκατάστασή της στο Μαξ Πλάνκ και εκφράζει την αισιοδοξία της για την ελληνική σκηνή παρά την κρίση.

    [12] «Νοκ άουτ» ο Μέσι για 6-8 εβδομάδες

    Σημαντικό πλήγμα αποτελεί για την Μπαρτσελόνα ο τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι στη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης πρωταθλήματος με την Μπέτις στη Σεβίλη.

    Ο Αργεντινός σούπερ σταρ τραυματίστηκε στον αριστερό δικέφαλο και αντικαταστάθηκε στο 21ο λεπτό του αγώνα και σήμερα υποβλήθηκε σε εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές πρόβλημα και ο χρόνος απουσίας του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των πρωταθλητών Ισπανίας.

    Αυτές έδειξαν ότι ο σούπερ σταρ των «μπλαουγκράνα» έχει υποστεί βαριάς μορφής θλάση και πως θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα διάστημα 6-8 εβδομάδων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 November 2013 - 15:30:26 UTC