Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Παρίσι αύριο ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Προβλήματα στην Αττική από την ισχυρή βροχόπτωση
  • [03] Νέα απεργία σε Καποδιστριακό και Μετσόβιο
  • [04] Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία σε Μεσσηνία και Αρκαδία
  • [05] Διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον Ολάντ

  • [01] Στο Παρίσι αύριο ο Αντ. Σαμαράς

    Στο Παρίσι μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να συμμετέχει στη δεύτερη συνάντηση κορυφής για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων της Ευρώπης. Στη συνάντηση θα συμμετέχει κι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος φθάνει στη γαλλική πρωτεύουσα σήμερα το βράδυ.

    Για τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, έχουν προσκληθεί οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, οι υπουργοί εργασίας, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ.

    [02] Προβλήματα στην Αττική από την ισχυρή βροχόπτωση

    Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προκαλεί η ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική. Αυτή την ώρα δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα καθώς και στην υπόγεια γέφυρα της Συγγρού στο Δέλτα Φαλήρου. Στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού στο ρεύμα προς Πειραιά η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

    [03] Νέα απεργία σε Καποδιστριακό και Μετσόβιο

    Εξαιρετικά αμφίβολο είναι το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν αύριο οι εξετάσεις και τα μαθήματα στα δύο μεγαλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, καθώς οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) υιοθέτησαν την πρόταση της Ομοσπονδίας τους για νέα πενθήμερη απεργία έως την προσεχή Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου.

    Παράλληλα, υπό κατάληψη τελούν και κάποιες σχολές του Πολυτεχνείου από ομάδες φοιτητών που συντάσσονται με τα αιτήματα των διοικητικών υπαλλήλων.

    [04] Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία σε Μεσσηνία και Αρκαδία

    Μικροπροβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα η έντονη βροχόπτωση στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή. Νωρίς το μεσημέρι η βροχή έκανε τους δρόμους ποτάμια και η Πυροσβεστική δέχτηκε δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων από κατοικίες στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

    Στο μεταξύ, στην ορεινή Αρκαδία κεραυνός που έπεσε το μεσημέρι, έκοψε στα δύο τον δρόμο Χρυσοβίτσι- Στεμνίτσα ανοίγοντας χαντάκι βάθους σχεδόν ενός μέτρου, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

    [05] Διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον Ολάντ

    Μία τελετή μνήμης για την επέτειο του τερματισμού του Α' Παγκοσμίου Πολέμου την 11η Νοεμβρίου 1918 σημαδεύτηκε στη Γαλλία από μία διαδήλωση κατά την οποία, σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται στη χώρα, οι συμμετέχοντες αποδοκίμασαν τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    Διαδηλωτές της άκρας δεξιάς και μέλη των «κόκκινων σκουφιών», του κινήματος δυσαρέσκειας προς την κυβερνητική πολιτική που έχει δημιουργηθεί στη Βρετάνη, αποδοκίμασαν στα Ηλύσια Πεδία τον Ολάντ την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του.

    Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 70 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία του Παρισιού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 November 2013 - 17:30:21 UTC