Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Οι βουλευτές καλούνται να απαντήσουν εάν συναινούν στη δήμευση σπιτιών και χωραφιών
  • [02] Φ. Κουβέλης: Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσθέσει τίποτε
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση
  • [04] Ιταλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ενέργεια
  • [05] ΔΝΤ: Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται
  • [06] «Οι αποκαλύψεις Σνόουντεν έβλαψαν την ασφάλεια της Βρετανίας»
  • [07] «Ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο»

  • [01] Π. Καμμένος: Οι βουλευτές καλούνται να απαντήσουν εάν συναινούν στη δήμευση σπιτιών και χωραφιών

    Οι βουλευτές καλούνται να αναλάβουν τις προσωπικές τους ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της κυβέρνησης.

    «Οι θεατρινισμοί και οι μπαλωθιές για την τιμή των όπλων τελείωσαν. Οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να απαντήσουν με την ψήφο τους εάν συναινούν στη δήμευση των σπιτιών και των χωραφιών των Ελλήνων που απαιτεί η τρόικα, καλούνται να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή όχι στην άφεση αμαρτιών των εγκλημάτων που διέπραξαν πολιτικοί όπως τα υποβρύχια, η αλλοίωση στατιστικών στοιχείων και η είσοδος της χώρας στο μνημόνιο» είπε ο κ. Καμμένος, και κατέληξε:

    «Η συλλογική ευθύνη τελείωσε, ο κάθε βουλευτής πλέον αναλαμβάνει τις προσωπικές του ευθύνες απέναντι στο λαό».

    [02] Φ. Κουβέλης: Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσθέσει τίποτε

    Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσθέσει τίποτε, αντίθετα θα δημιουργήσει προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε ότι αύριο το πρωί τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της

    «Αυτή την ώρα που η χώρα διαπραγματεύεται με τους δανειστές, που βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα, στην οικονομία και σε κάθε περίπτωση στην κοινωνία, μία πρόταση μομφής δεν θα προσθέσει τίποτε, αντίθετα θα δημιουργήσει, νομίζω, προβλήματα.

    Είναι γνωστές οι διαφωνίες μας, οι αντιρρήσεις μας, οι αντιπαραθέσεις μας με αυτά που κάνει η κυβέρνηση, αλλά, από την άλλη πλευρά, επαναλαμβάνω, τα συγκεκριμένα ζητήματα, η συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα δεν επιτρέπει τακτικισμούς από καμιά πλευρά» επισήμανε ο κ. Κουβέλης.

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση

    «Μαχαιριά στη χώρα» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και την αποδίδει στα εσωτερικά του προβλήματα.

    Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου αναφέρει: «Το τελευταίο του χαρτί έριξε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποτίθεται για την ΕΡΤ που ο ίδιος κάποτε κατήγγειλε ως αμαρτωλή. Στην ουσία το κάνει για να συγκρατήσει το κόμμα του που σπαράσσεται μεταξύ ευρώ και δραχμής. Χωρίς βέβαια να νοιάζεται καθόλου ότι η κίνηση αυτή λειτουργεί σα μαχαιριά στη χώρα μας, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και θα έπρεπε όλη της η προσοχή να είναι στραμμένη εκεί.

    Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί κανονικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση» καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    [04] Ιταλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ενέργεια

    Συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του ιταλικού ενεργειακού ομίλου ΕΝΙ και της επίσης ιταλικής TERNA (είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία) είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΝΙ εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, που αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί, όπως και για τις νέες Εταιρίες Παροχής Αερίου που θα ιδρυθούν σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα. Ήδη η ΕΝΙ κατέχει το 49 % των μετοχών και το μάνατζμεντ των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

    Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΝΙ χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως αγορά-κλειδί ενώ επισημαίνει ότι στη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Paolo Scaroni με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα.

    Η TERNA κατά τις ίδιες πληροφορίες εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) που περιλαμβάνεται επίσης στο σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

    [05] ΔΝΤ: Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

    Οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η ημερομηνία αναχώρησης της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την Αθήνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι οι συζητήσεις αφορούν τον προϋπολογισμό του 2014, μέσα στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί σε ερώτηση για το θέμα της ασφάλειας του Πολ Τόμσεν, με αφορμή το περιστατικό κατά την έξοδό του από το υπουργείο Οικονομικών.

    Σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» σύμφωνα με το οποίο ο κ. Τόμσεν παρότρυνε τον κ. Στουρνάρα να μην δηλώνει ότι «δεν θα λάβει νέα μέτρα, διότι θα κληθεί να τα πάρει» ο κ. Ράις δεν θέλησε να σχολιάσει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία και να τοποθετηθεί «στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων», προσθέτοντας ότι «αυτή την περίοδο, η αποστολή αξιολογεί τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2014 και θα πρέπει να δούμε τι μέτρα θα απαιτηθούν για να φθάσουμε στον στόχο», όπως είπε.

    [06] «Οι αποκαλύψεις Σνόουντεν έβλαψαν την ασφάλεια της Βρετανίας»

    Οι επικεφαλής των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών, καταθέτοντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή, υποστήριξαν ότι οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν ευνόησαν την Αλ Κάιντα.

    Η κατάθεσή τους μεταδόθηκε, για πρώτη φορά, από την τηλεόραση αλλά με καθυστέρηση 10 λεπτών, ούτως ώστε να προληφθεί εγκαίρως μια ενδεχόμενη αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών που μπορεί να έκαναν.

    "Οι διαρροές του Σνόουντεν ήταν επιζήμιες, έθεσαν σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις μας" τόνισε ο αρχηγός της MI6 (υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού) Τζον Σόγερς. "Οι αντίπαλοι και οι εχθροί μας τρίβουν τα χέρια από χαρά. Η Αλ Κάιντα το ευχαριστήθηκε" πρόσθεσε.

    Στο πλευρό του, ο επικεφαλής της GCHQ Ίαν Λόμπαν εξήγησε ότι οι υπηρεσίες υποκλέπτουν "σχεδόν καθημερινά συνομιλίες" μεταξύ τρομοκρατών "από τη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν και αλλού" που αναφέρονται στις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν και την έκταση που έχουν λάβει οι παρακολουθήσεις από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Αυτές οι οργανώσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τα μέσα επικοινωνίας που χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα καθώς τα θεωρούν "ευπρόσβλητα", σημείωσε.

    [07] «Ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο»

    Είναι βέβαιο πως ο Γιάσερ Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο, αλλά όχι αν η ραδιενεργή αυτή ουσία ήταν η αιτία του θανάτου του, δήλωσαν σήμερα οι Ελβετοί ειδικοί κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων που πραγματοποίησαν σε δείγματα που είχαν λάβει από τη σορό του εκλιπόντος Παλαιστίνιου ηγέτη.

    "Τα αποτελέσματά μας υποστηρίζουν λογικά την υπόθεση της δηλητηρίασης" δήλωσε ο Φρανσουά Μποσίντ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ακτινοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λωζάννης σε συνέντευξη Τύπου.

    Οι ειδικοί καταμέτρησαν δόσεις πολωνίου έως και 20 φορές ανώτερες του συνηθισμένου στα δείγματα που είχαν ληφθεί από το λείψανο και στα προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ, πρόσθεσε ο Ελβετός ειδικός και σημείωσε ότι "αυτό προϋποθέτει αναγκαστικά την επέμβαση ενός τρίτου".

    "Μπορούμε να αποκλείσουμε το πολώνιο ως αιτία θανάτου; Η απάντηση είναι σαφώς όχι" συνέχισε ο ίδιος.

    "Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το πολώνιο ήταν η αιτία του θανάτου του προέδρου Αραφάτ; Η απάντηση είναι όχι" υπογράμμισε ωστόσο.

    Οι Ελβετοί επιστήμονες επισήμαναν ότι το μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασε από τον θάνατο του Αραφάτ, το 2004, ως την ανάλυση των δειγμάτων που ελήφθησαν από το λείψανό του καθιστούν δύσκολη την εξαγωγή ενός οριστικού συμπεράσματος σχετικά με τα αίτια του θανάτου του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 November 2013 - 19:30:22 UTC