Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ "ευχαριστεί τον κ. Τσίπρα για την πρόταση δυσπιστίας"
  • [02] Αύριο το μεσημέρι θα ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας
  • [03] Κλήσεις σε απολογία για Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα
  • [04] Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Προφυλακιστέοι οι τρεις υπάλληλοι του Οίκου του Ναύτου
  • [06] Στα 927,80 ευρώ η μέση σύνταξη γήρατος
  • [07] Συγκρότηση ομάδας εργασίας για τους φόρους υπέρ τρίτων
  • [08] Την Κυριακή η συνάντηση του Ιω. Στουρνάρα με την τρόικα

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ "ευχαριστεί τον κ. Τσίπρα για την πρόταση δυσπιστίας"

    Με ευχαριστίες προς τον κ. Τσίπρα αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος αναφέρεται:

    «Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τσίπρα που μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον καθημερινό αγώνα και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, καθώς και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του».

    Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνομίλησε, τηλεφωνικά, για το θέμα με τον κ. Σαμαρά.

    [02] Αύριο το μεσημέρι θα ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

    Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, θα ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε αργά το απόγευμα, κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Ο παριστάμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση, ενώ, όπως ομόφωνα αποφάσισε το σώμα, η συζήτηση θα αρχίσει το μεσημέρι της Παρασκευής ώστε να δοθεί η δυνατότητα παρατασης της εγγραφής των βουλευτών που βρίσκονται στην επαρχία. Η σχετική ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου.

    Η πρόταση δυσπιστίας πάντως, «πάγωσε» το συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον δημόσιο τομέα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφισή του στην ολομέλεια της Βουλής.-

    [03] Κλήσεις σε απολογία για Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα

    Κλήσεις σε απολογία έλαβαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, των οποίων ήρθη προσφάτως η ασυλία, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, από τις εφέτες ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την δικογραφία.

    Πρόκειται για τους Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν στις 25 Νοεμβρίου για την κακουργηματική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

    Οι δυο εφέτες ξεκινούν με τις κλήσεις στους τρεις βουλευτές τη δεύτερη φάση της ανάκρισης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά τη μελέτη της ογκώδους δικογραφίας και τις καταθέσεις που έλαβαν από κάποιους μάρτυρες.

    [04] Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Αφορμή για την πρόταση δυσπιστίας αποτέλεσε η επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή την οποία ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως «μέγιστη θεσμική εκτροπή» την οποία όπως τόνισε «δεν διανοούμαστε να αποδεχθούμε» προσθέτοντας ότι η ευθύνη είναι βαριά και ιστορική, βαραίνει όλα τα κόμματα και ο καθένας πρέπει να αναλάβει αυτό που το αναλογεί.

    Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική.

    «Η πορεία προς την οικονομική καταστροφή πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Οφείλουμε να σταματήσουμε την συρρίκνωση και απαξίωση της Δημοκρατίας μας. Εμείς θα εμποδίσουμε αυτή την πορεία για να ελπίσουμε σε καλύτερο αύριο» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

    Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «δίνεται έτσι η ευκαιρία να αποδειχθεί ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή».

    Η τριήμερη συζήτηση, επί της πρότασης δυσπιστίας, θα ξεκινήσει την Παρασκευή το μεσημέρι και η σχετική ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής.

    [05] Προφυλακιστέοι οι τρεις υπάλληλοι του Οίκου του Ναύτου

    Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή αρμόδιο για διαφθορά κρατικών υπαλλήλων, οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση απάτης στον Οίκο του Ναύτου.

    Οι τρεις κατηγορούμενοι υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου, δύο γυναίκες και ο οικονομικός διευθυντής του ταμείου, αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή τις πράξεις που τους αποδίδονται, για εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία.

    Στις απολογίες τους και οι τρεις υπάλληλοι εμφανίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μετανοιωμένοι για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Αυτή ήταν όμως η μοναδική κοινή τους στάση, αφού κατά τα άλλα φέρονται να επιρρίπτουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

    Στο απολογητικό της υπόμνημα η θεωρούμενη βασική κατηγορούμενη υπάλληλος, αποσπασμένη στο υπουργείο Παιδείας, αναφέρεται σε «προβοκατόρικη δράση» του κλινικάρχη που τους κατήγγειλε.

    [06] Στα 927,80 ευρώ η μέση σύνταξη γήρατος

    Στα 927,80 ευρώ προ φόρου και κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης, ανέρχεται το μέσο μηνιαίο εισόδημα των συνταξιούχων γήρατος, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκτης έκθεσης του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για το μήνα Νοέμβριο. Τον Σεπτέμβριο το μέσο εισόδημα συντάξεων γήρατος, ήταν 921,15 ευρώ και τον Οκτώβριο 926,89 ευρώ.

    Η πλειοψηφία των κυρίων συντάξεων βρίσκεται στο εύρος μεταξύ 500 και 1000 ευρώ. Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό στις κύριες συντάξεις γήρατος (περίπου 30%) ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

    Η πλειοψηφία των συνταξιούχων λόγω γήρατος (σε ποσοστό 19% του συνόλου) είναι ηλικίας μεταξύ 66-70 ετών με μέση σύνταξη που αγγίζει το ποσό των 969,06 ευρώ.

    Τον Νοέμβριο του 2013 πληρώθηκαν συνολικά 4.431.864 συντάξεις, από τις οποίες οι 2.879.529 ήταν κύριες και 1.547.167 επικουρικές. Το συνολικό ποσό που κατέβαλλαν τα ταμεία ανήλθε σε 2.297.302.338 ευρώ.

    «Το οργανωτικό νοικοκύρεμα συνεχίζεται» δήλωσε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

    [07] Συγκρότηση ομάδας εργασίας για τους φόρους υπέρ τρίτων

    Τη συγκρότηση Επιτροπής, η οποία θα εξετάσει τον εξορθολογισμό των φόρων υπέρ τρίτων προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που δημοσιεύτηκε στη "Διαύγεια".

    Όπως αναφέρεται στην απόφαση "έργο της ομάδας εργασίας είναι η αξιολόγηση των στοιχείων για τα μη ανταποδοτικά τέλη/χρεώσεις υπέρ τρίτων που έχουν συγκεντρωθεί από διάφορους φορείς και υπουργεία και η προετοιμασία σχετικής εισήγησης προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον βαθμιαίο εξορθολογισμό τους με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο ξεκινώντας από τον προϋπολογισμό του 2014".

    Η ομάδα εργασίας όπως ορίζεται στην απόφαση θα παραδώσει το πόρισμα της έως την 31.12.2013.

    [08] Την Κυριακή η συνάντηση του Ιω. Στουρνάρα με την τρόικα

    Την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί ησυνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας,που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 November 2013 - 17:30:23 UTC